Domov Življenjski Stil 3 živila, po katerih najpogosteje posegajo zdrave osebe

3 živila, po katerih najpogosteje posegajo zdrave osebe

Pripravite si zdrav in okusen zajtrk.

Bi radi shujšali ali obdržali zdravo telesno težo? Potem pa preberite, katera tri živila vam bodo pri tem v veliko pomoč.

Pogosto je tako, da si vsi želimo hitre diete, s pomočjo katere izgubimo nekaj odvečnih kilogramov. A ko se vrnemo nazaj v ustaljene smernice prehranjevanja, se ti kilogrami hitro povrnejo. Hujšanje je tako neuspešno. Zato je veliko bolje od vseh diet, da pričnemo živeti zdravo in da zdravo prehranjevanje postane navada. Tako bomo shujšali in zdravo telesno težo tudi obdržali.

Finski strokovnjaki so testirali prostovoljce, ki so imeli zdrave prehranske navade že dlje časa. Zanimalo jih je, kaj najpogosteje zajtrkujejo. Spremljali so jih štiri mesece in ugotovili, da zdravi ljudje, ki nimajo težav z odvečnimi kilogrami, za zajtrk najpogosteje jedo kar sadje. Na drugem mestu so bili mlečni izdelki, na tretjem pa kosmiči z mlekom ali jogurtom.

Zdrava živila ohranjajo zdravo telesno težo.

Strokovnjaki so tako prišli do zaključka, da je na prvem mestu pomembno, da se prehranjujemo zdravo, obenem pa je zelo pomembno tudi, da poslušamo svoje telo, da se prehranjujemo raznovrstno in da pazimo pri količini obroka.

Sliši se zelo enostavno, kajne?

Foto Pixabay.com