Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Zanimivosti modnega oblikovalca Pierre Cardina, ki jih še niste vedeli

Objavljeno

V redu

Med velikani, ki so leta 2020 zapustili svet, je tudi izjemen  modni oblikovalec Pierre Cardin, ki je zaslovel s kultno skupino The Beatles.

Slavni modni oblikovalec Pierre Cardin je umrl v 99. letu starosti v mestecu Neuilly blizu Pariza. Absolutni prvak avantgarde, ki je ‘preoblikoval’ moško obleko in oboževal geometrijske oblike, je dejal, da se nikoli ni nameraval ustaviti – zato je pridno delal od 14. leta do skoraj konca življenja.

Pietro Costante Cardin se je rodil leta 1922 v okolici Trevisa v Italiji, a že leta 1924 je moral s starši pobegniti v Francijo, kjer je dobil novo ime – Pierre. Krojaštva je začel študirati pri 14 letih in ko se je leta 1944 preselil v Pariz, se je uspel zaposliti pri slavnih oblikovalcih Elzi Schiaparelli in Christianu Diorju, hiša Balenciaga pa je nadarjenega mladeniča zavrnila. Z izjemnim talentom je pokazal veliko v kratkem času. Izkušen, a mlad je Pierre leta 1950 predstavil lastno blagovno znamko, ostalo pa je, kot pravijo, zgodovina. 

Spomnimo le, da je pravzaprav zaslovel s kultno skupino The Beatles. Popoln preobrat, ki ga je naredil pri moških oblekah – ta klasični kos oblačila je z malo Pierrove čarovnije dobil povsem novo, vznemirljivo obleko in ko so se fantje iz skupine  The Beatles na odru pojavili v njegovih oblekah, oboževalci niso mogli priti k sebi od navdušenja. Moški so prihajali h krojačem in jih prosili naj skopirajo to, da želijo oblačila, v katerih nastopajo glasbene legende tega obdobja.

Foto: Instagram

Zanimivosti

Jan Plestenjak pokazala posnetek: To se dogaja pred koncertom

Objavljeno

V redu

Avtor

Razkril je tisto, kar oboževalci ne vidijo.

Priljubljeni slovenski pevec Jan Plestenjak ima, tako kot mnogi drugi uspešni in znani slovenski pevci, te dni polno koncertov. S svojimi hiti navdušuje po vsej Sloveniji, sesaj pa je številnim spletnim prijateljem s kratkim posnetkom pokazal še, kaj vse se dogaja, še preden se koncert prične.

»Žirovnica …ta petek pa KKŠ Summerfest, sobota grad Brežice! J je pripisal poleg posnetka, ki je navdušil mnoge.

Je navdušil tudi vas?

Foto: facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Igralka Katarina Čas sporočila tako zelo žalostno novico

Objavljeno

V redu

Avtor

Priljubljena igralka žaluje in sporoča, da ga zelo pogreša.

Priljubljena slovenska igralka Katarina Čas, ki je zaigrala v mnogih filmih in serrijah, pa tudi onkraj meja Slovenije, je na svoj Instagram račun dodala fotografije, na katerih je skupaj s svojim pasjim prijateljem. Tisti, ki igralko spremljate, veste, da se je njen kuža na fotografijah pojavljal pogosto in da ga je imela zares rada. A sedaj je sporočila zelo žalostno novico, njen kuža je preminil že pred tremi meseci.

»Minili so skoraj trije meseci, odkar je umrl moj najboljši prijatelj, in tako zelo ga pogrešam,« je zapisala Časova in dodala še, da ga nikoli ne bo pozabila.

Foto: facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Ksenija Benedetti razrila, kako se je začel njen dan. To morate videti

Objavljeno

V redu

Avtor

Razkrila je, zakaj je danes zanjo prav poseben dan.

Predavateljica in svetovalka za poslovno komuniciranje in protokol, Ksenija Benedetti, je delila fotografijo, s katero je pokazala, kako se je pričel njen dan.

»Navsezgodaj, direkt iz postelje Spredaj je petka, ne še zadaj nula je zapisala poleg fotografije, na kateri pa je vidno ganjena. Praznuje namreč svoj rojstni dan.

Iskrene čestitke tudi iz našega uredništva.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals