Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Zanimivosti modnega oblikovalca Pierre Cardina, ki jih še niste vedeli

Objavljeno

V redu

Med velikani, ki so leta 2020 zapustili svet, je tudi izjemen  modni oblikovalec Pierre Cardin, ki je zaslovel s kultno skupino The Beatles.

Slavni modni oblikovalec Pierre Cardin je umrl v 99. letu starosti v mestecu Neuilly blizu Pariza. Absolutni prvak avantgarde, ki je ‘preoblikoval’ moško obleko in oboževal geometrijske oblike, je dejal, da se nikoli ni nameraval ustaviti – zato je pridno delal od 14. leta do skoraj konca življenja.

Pietro Costante Cardin se je rodil leta 1922 v okolici Trevisa v Italiji, a že leta 1924 je moral s starši pobegniti v Francijo, kjer je dobil novo ime – Pierre. Krojaštva je začel študirati pri 14 letih in ko se je leta 1944 preselil v Pariz, se je uspel zaposliti pri slavnih oblikovalcih Elzi Schiaparelli in Christianu Diorju, hiša Balenciaga pa je nadarjenega mladeniča zavrnila. Z izjemnim talentom je pokazal veliko v kratkem času. Izkušen, a mlad je Pierre leta 1950 predstavil lastno blagovno znamko, ostalo pa je, kot pravijo, zgodovina. 

Spomnimo le, da je pravzaprav zaslovel s kultno skupino The Beatles. Popoln preobrat, ki ga je naredil pri moških oblekah – ta klasični kos oblačila je z malo Pierrove čarovnije dobil povsem novo, vznemirljivo obleko in ko so se fantje iz skupine  The Beatles na odru pojavili v njegovih oblekah, oboževalci niso mogli priti k sebi od navdušenja. Moški so prihajali h krojačem in jih prosili naj skopirajo to, da želijo oblačila, v katerih nastopajo glasbene legende tega obdobja.

Foto: Instagram

Zanimivosti

Glasbeni svet žaluje, umrla je znana pevka, ki smo jo poznali vsi

Objavljeno

V redu

Avtor

Umrla je svetovno znana pevka, katere pesmi smo poznali in prepevali vsi.

Bila je dobitnica grammyja in oskarja, pevka Irene Cara se je poslovila v 64. letu starosti. Svet jo pozna po naslovni pesmi filma Flashdance, za katerega je posnela pesem What a Feeling.

Novico o njeni smrti je pred nekaj dnevi preko družbenih omrežij sporočila njena predstavnica za stike z javnostjo. Ta je dejala: »Umrla je na svojem domu v Floridi, vzrok smrti je za zdaj še neznan.«

Pevka je postala slavna, ko je dobila vlogo v filmu Fame, leta 1980, zanj je posnela tudi istoimensko pesem in tudi balado. Za vlogo, ki jo je odigrala, je bila nominirana za zlati globus, skladba pa ji je prinesla dve nominaciji za grammyja.

Tri leta pozneje je dobila oskarja za najbolj izvirno filmsko skladbo Flashdance in grammyja za najboljšo pop izvajalko.

Foto: pexels.com

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Modrijani poskrbeli za presenečenje, ki ga nihče ni pričakoval

Objavljeno

V redu

Avtor

Že veste, kaj so storili? Tudi vas bo to zelo presenetilo.

Priljubljena slovenska glasbena skupina Modrijani je svoje moči združila s skupino Booom, ki postaja vse bolj priljubljena. Skupaj so predstavili novo pesem Spomin, ki je takoj navdušila številne.

Pod avtorje besedila se je poleg članov skupine Booom (Patrik Mrak, Matevž Derenda, Luka Cvetičanin) podpisal tudi legendarni Jan Plestenjak.

Tako Modrijani kot tudi skupina Booom so novico o skupni pesmi že delili na Instagramu, naleteli pa na zelo pozitiven odziv.

»Bravo, fantje, pesem je čudovita,« se je glasil eden izmed komentarjev.

Foto: Instagram

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Vau, hči znane pevke razkrila svoj talent in osupnila

Objavljeno

V redu

Avtor

Ste vedeli, da ima ta znana slovenska pevka tako nadarjeno hči?

Da je pevka Natalija Kolšek zelo ponosna na svoje tri otroke, to večkrat poudari.  V zakonu so se ji rodili trije, sin Anej, ter hčeri Aisha Naja ter Anisa. Starejša, Aisha Naja pa je očitno po materi podedovala pevski talent, saj ima zares izjemen glas. To je pokazala v kratkem napovedniku, s katerim sta skupaj z materjo napovedali pesem, ki prihaja.

»Z največjim veseljem, skupaj s hčerko Aisho Najo, pošiljava med vas Pesem upanja,« sta povedali mati in hči, Aisha Naja pa je že v napovedniku dokazala, da ima zares čudovit glas.

Pesem, ki prihaja v začetku naslednjega meseca bo zagotovo naletela na zelo pozitiven odziv med poslušalci.

Foto: YouTube

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals