Domov Zanimivosti Zanimivosti modnega oblikovalca Pierre Cardina, ki jih še niste vedeli

Zanimivosti modnega oblikovalca Pierre Cardina, ki jih še niste vedeli

Med velikani, ki so leta 2020 zapustili svet, je tudi izjemen  modni oblikovalec Pierre Cardin, ki je zaslovel s kultno skupino The Beatles.

Slavni modni oblikovalec Pierre Cardin je umrl v 99. letu starosti v mestecu Neuilly blizu Pariza. Absolutni prvak avantgarde, ki je ‘preoblikoval’ moško obleko in oboževal geometrijske oblike, je dejal, da se nikoli ni nameraval ustaviti – zato je pridno delal od 14. leta do skoraj konca življenja.

Pietro Costante Cardin se je rodil leta 1922 v okolici Trevisa v Italiji, a že leta 1924 je moral s starši pobegniti v Francijo, kjer je dobil novo ime – Pierre. Krojaštva je začel študirati pri 14 letih in ko se je leta 1944 preselil v Pariz, se je uspel zaposliti pri slavnih oblikovalcih Elzi Schiaparelli in Christianu Diorju, hiša Balenciaga pa je nadarjenega mladeniča zavrnila. Z izjemnim talentom je pokazal veliko v kratkem času. Izkušen, a mlad je Pierre leta 1950 predstavil lastno blagovno znamko, ostalo pa je, kot pravijo, zgodovina. 

Spomnimo le, da je pravzaprav zaslovel s kultno skupino The Beatles. Popoln preobrat, ki ga je naredil pri moških oblekah – ta klasični kos oblačila je z malo Pierrove čarovnije dobil povsem novo, vznemirljivo obleko in ko so se fantje iz skupine  The Beatles na odru pojavili v njegovih oblekah, oboževalci niso mogli priti k sebi od navdušenja. Moški so prihajali h krojačem in jih prosili naj skopirajo to, da želijo oblačila, v katerih nastopajo glasbene legende tega obdobja.

Foto: Instagram