Connect with us

Zanimivosti

Zanimivosti modnega oblikovalca Pierre Cardina, ki jih še niste vedeli

Objavljeno

on

Med velikani, ki so leta 2020 zapustili svet, je tudi izjemen  modni oblikovalec Pierre Cardin, ki je zaslovel s kultno skupino The Beatles.

Slavni modni oblikovalec Pierre Cardin je umrl v 99. letu starosti v mestecu Neuilly blizu Pariza. Absolutni prvak avantgarde, ki je ‘preoblikoval’ moško obleko in oboževal geometrijske oblike, je dejal, da se nikoli ni nameraval ustaviti – zato je pridno delal od 14. leta do skoraj konca življenja.

Pietro Costante Cardin se je rodil leta 1922 v okolici Trevisa v Italiji, a že leta 1924 je moral s starši pobegniti v Francijo, kjer je dobil novo ime – Pierre. Krojaštva je začel študirati pri 14 letih in ko se je leta 1944 preselil v Pariz, se je uspel zaposliti pri slavnih oblikovalcih Elzi Schiaparelli in Christianu Diorju, hiša Balenciaga pa je nadarjenega mladeniča zavrnila. Z izjemnim talentom je pokazal veliko v kratkem času. Izkušen, a mlad je Pierre leta 1950 predstavil lastno blagovno znamko, ostalo pa je, kot pravijo, zgodovina. 

Spomnimo le, da je pravzaprav zaslovel s kultno skupino The Beatles. Popoln preobrat, ki ga je naredil pri moških oblekah – ta klasični kos oblačila je z malo Pierrove čarovnije dobil povsem novo, vznemirljivo obleko in ko so se fantje iz skupine  The Beatles na odru pojavili v njegovih oblekah, oboževalci niso mogli priti k sebi od navdušenja. Moški so prihajali h krojačem in jih prosili naj skopirajo to, da želijo oblačila, v katerih nastopajo glasbene legende tega obdobja.

Foto: Instagram

Zanimivosti

Se spomnite Marte Zore? Poglejte, kako je videti danes in kaj počne

Objavljeno

on

Avtor:

Zagotovo se še spomnite pevke Marte Zore. Poglejte, kako je videti danes …

Pevka Marta Zore je s svojimi hiti leta 1998 razveseljevala številne. Najbolj uspešne so bile njene skladbe: Še si tu, Pojdi z njo, Le s teboj.

A pevka se je kmalu umaknila z glasbenih odrov in mnogi so se spraševali, kaj se dogaja z njo.

Sedaj pa je z njeno fotografijo presenetil znani slovenski igralec Gojmir Lešnjak Gojc. Skupno fotografijo je objavil na družbenem omrežju, poleg pa pripisal: »Marta Zore: ZVONČEK predstava za najmlajše.«

Bi prepoznali Zoretovo?

Foto: Facebook

Continue Reading

Zanimivosti

Tako postaven je danes sin Simone Weiss. Tudi vas bo ganil ta zapis o njem

Objavljeno

on

Avtor:

Takšen lep zapis mu je namenil njegov oče, Goran Šarac. Ganilo bo tudi vas …

Sin Simone Weiss in Gorana Šarca je dopolnil 31 let. Tako postaven mladenič je.

Sin pokojne pevke Simone Weiss, ki so jo mnogi imenovali tudi kraljica ljudskih src, in glasbenega producenta Gorana Šarca, Simon Šarac, je dopolnil 31 let.

Čestitko za njegov rojstni dan je ponosni oče Goran objavil tudi na družbeno omrežje.

“Drago moje dete, danes bo na tvoji torti zagorela 31 sveča. Čas gre tako hitro, da težko dojamem, da si iz malega fanta zrasel v pravega moža in očeta. Naj bo tvoje srce še vedno iskreno in dobro. Uživaj svojo življenjsko srečo z malim Erikom in Anito 31 in da še velikokrat slavimo tvoj rojstni dan.

Srečno moj zlati Simon Šarac,« je zapisal poleg fotografije, na kateri je njegov sin Simon.

Objavo boste našli tukaj.

Foto: Facebook

Continue Reading

Zanimivosti

Znana slovenska TV-voditeljica doživela hudo nesrečo

Objavljeno

on

Avtor:

Znana slovenska televizijska voditeljica se je tik preden bi morala voditi oddajo, poškodovala.

Preko družbenega omrežja so pri POP TV sporočili, da oddaje Vizita ne bo, saj se je voditeljica Urška Šestan poškodovala.

“Dragi gledalke in gledalci oddaje 24UR

Žal danes v oddaji ob 19h ne boste videli rubrike Vizita, ker se je naši Urški Šestan pripetila nesreča. Na fotografiji je njena roka že v gipsu, na urgenci je namreč pristala zaradi padca na ledu.

Urška vam z gipsom na zapestju sporoča, da se vrne takoj, ko se kosti zacelijo. Medtem pa vam polaga na srce, da bodite v zimi, mrazu, ledu in snegu previdni, da se vam ne bo zgodilo isto, kot njej.

Urška! Želimo ti čim prejšnje okrevanje Drži se,« so zapisali na družbene omrežju poleg fotografije, na kateri je razvidno, da je Šestanova dobila mavec.

Objavo boste našli tukaj.

Foto: POP TV

Continue Reading

 

 

POGLEJTE SI NOVO PESEM SLOVENSKEGA GLASBENIKA

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals