Domov Življenjski Stil Raziskava: Kakšne ženske se zdijo moškim privlačne?

Raziskava: Kakšne ženske se zdijo moškim privlačne?

Seveda nimajo vsi moški enakega okusa. Povsem normalno je, da vsak posameznik dojema privlačnost na individualen način. Če pa vas zanima, si vseeno poglejte rezultate izsledkov, ki kažejo na to, kaj moške pri ženskah najbolj privlači.

So moškim bolj všeč vitke ženske ali tiste s polnejšo postavo? Kaj pa velikost prsi in skrb za zunanji videz? Raziskovalci so opravili niz testiranj moških iz vsega sveta, objavljamo del izsledkov na temo zunajega videza.

PostavaVečina moških iz zahoda je v raziskavah vezanih na telesno težo izjavila, da imajo raje ženske z normalno telesno težo. Študije iz drugih delov sveta pa nakazujejo na to, da na okus najbolj vplivajo razmere v katerih živijo. Moški iz revnejšega okolja denimo dojemajo ženske z bujno postavo kot zdrave, plodne in zapeljive. Na splošno pa se veliki večini zdijo poželenja vredne tiste ženske, ki imajo vitek pas in izrazite boke. Privlačnosti v veliki meri niso povezovali z višino.

Prsi: Pri ocenjevanju velikosti dojk študije navajajo poudarek na individualni izbiri, ki temelji na kulturi in okusu posameznika. Največ testirancev ocenjuje kot idealne in najbolj privlačne srednje velike dojke, torej velikost košarice C.

Ličenje: Medtem ko večina moških javno zatrjuje, da so jim všeč ženske, ki se ne ličijo, saj jim je ljubši naravni videz, rezultati raziskave kažejo, da temu ni tako. Tekom anonimnega testiranja je namreč večina navedla, da naličene ženske prej pritegnejo njihovo pozornost. Ob tem velja poudariti, da se na splošno testirancem ne zdi privlačno prekomerno ličenje in uporaba temnejše šminke.

Foto: Shutterstock