Hide Preloader

KOLUMNA: Ukrepi so, a kakor za koga

<div id="midasWidget__r92"></div>

Policijska ura se že dolgo vleče, nikamor ne smemo, ukrepi takšni in drugačni, a očitno ni isto za vse, tako kaže zadnja izkušnja in to me nadvse jezi.  Mi smo nadvse odgovorni, moja družina se drži ukrepov, pazimo se, ne družimo se in smo jasno, da naveličani, a če želimo, da bo bolje, moramo vztrajati.

Sem zelo družabna oseba in res močno pogrešam druženja, glasbo, koncerte, večerjo s svojimi prijateljicami.  Vse to pogrešajo tudi mož in otroci, mislim, da otroci še najtežje prenašajo to, da se ne morejo dobiti s prijatelji in se zabavati.  A vendar, se ne družimo, že eno leto živimo brez vsega naštetega.  Trpimo, jasno, da trpimo, saj še na svoj vikend pri sosedih ne moremo. A se nam vendar zdi prav, da za skupno dobro, da bo situacija globalno boljša, še malo zdržimo.

Sosedje v bloku pa ne. Imajo žure ampak prej bolj majhne, zmerno glasne in ni bilo veliko oseb, zadnje čase je šlo pa čez vse meje. Popoldne začnejo, glasni so itak, muska do konca, pitje, vpitje in večje število ljudi. Pa malo noter pa ven pa na hodnik pa čikat na balkon in vse to na ves glas do 1h, 2h ponoči, skoraj do jutra. Parkrat smo potrpeli, nazadnje, ko je šlo čez vse meje je pa mož poklical policijo. Že tako so kršili red in mir, tudi, če ne bi bilo situacije kakršna je zdaj, tako so pa kršili skoraj vse česar se moramo držati. A očitno ukrepi oziroma pravila igre ne veljajo za vse. Na policiji so se na nek način posmehovali možu in da nič ne morejo, ja kaj pa naj, hja, saj ni več omejitve zbiranja in tako naprej. Mož jih je vprašal, kaj pa policijska ura? Ah, aja policijska ura. No, ja, pa saj nič ne moremo, kaj pa naj? Skratka, nič od nič. Še na hitro so ga odslovili.  Razočarana sem do konca! A tako torej, eni lahko, eni pa ne? Kdo se pa odloči potemtakem za koga veljajo ukrepi in za koga ne?   

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Verjamem, da se večina drži ukrepov, tako kot vi. Vedno se pa najdejo tisti, ki delajo po svoje. Kljub temu, da naj bi isto veljalo za vse, očitno ni tako. Lahko gre samo za splet okoliščin, da je vaš mož naletel na nekoga, ki je že naveličan vsega, imel je še nočno in morda je bil to že xxx klic to noč in se na vse tako ali tako ne morejo odzvati, ker jih ni dovolj in je na koncu izpadlo tako kot je.  Upam, da je temu tako in da ne gre za stalno prakso, ker to res ne bi bilo dobro za nas in si tega tudi ne zaslužimo.   

Foto: Shutterstock

<div id="midasWidget__r92"></div>

Written By

Bum Novice