Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

10 razlogov, zakaj bi se morali smejati vsak dan

Objavljeno

V redu

Mnogi preprosto vidijo nasmeh kot reakcijo na stvari ali dogodke, ki vam prinašajo veselje ali smeh. Čeprav to v neki meri zagotovo drži, večina ljudi spregleda dejstvo, da je nasmeh lahko zavestna in močna odločitev.

Našli smo vam 10 razlogov, zakaj se smejati!

1. Nasmeh nas naredi privlačne

Po naravi nas privlačijo ljudje, ki se nasmehnejo. Z nasmehom je povezan dejanski dejavnik fizične privlačnosti.

Ni presenetljivo, da strožji ali bolj negativni izrazi obraza, kot so mrzlice, mrgoli in grimase, dejansko delujejo nasprotno in učinkovito odganjajo ljudi. Namesto tega uporabite privlačnost svojega nasmeha, da privabite ljudi.

2. Nasmeh lajša stres

Nasmeh nam ne le preprečuje, da bi bili videti utrujeni ali preobremenjeni, ampak lahko tudi pomaga zmanjšati stres.

Verjeli ali ne, nasmeh lahko zmanjša stres, tudi če se ne počutite ravno, da bi se smejali. Če ste pod stresom, si vzemite čas za nasmeh.

3. Nasmeh nam izboljša razpoloženje

Ko se boste naslednjič počutili slabo, si nadenite nasmeh. Obstaja velika možnost, da se bo vaše razpoloženje spremenilo na bolje. Nasmeh lahko telesu pomaga izboljšati vaše razpoloženje, saj fizično dejanje nasmeha dejansko aktivira nevronska sporočila v vaših možganih.

Preprost nasmeh lahko sproži sproščanje nevropeptidov, ki izboljšujejo komunikacijo, in nevrotransmiterje, ki izboljšujejo razpoloženje, kot sta dopamin in serotonin. Predstavljajte si nasmeh kot naravni antidepresiv.

4. Nasmeh je nalezljiv

Foto: SHUTTERSTOCK

Nasmeh ima ne le moč, da izboljša vaše razpoloženje, lahko tudi spremeni razpoloženje drugih in stvari naredi bolj srečne.

Del vaših možganov, ki je odgovoren za nadzor obraza na obrazu, je nezavedno območje samodejnega odziva. To pomeni, da je nasmeh lahko popolnoma nezavesten, še posebej, če gre za posnemanje nasmeha nekoga drugega. Da, znanstveno je dokazano, da so nasmehi “nalezljivi”!

5. Nasmeh krepi vaš imunski sistem

Nasmeh lahko izboljša tudi vaše splošno zdravje. Nasmeh dejansko pomaga imunskemu sistemu človeka, da deluje bolj učinkovito. Verjamemo, da se imunska funkcija nasmeha izboljša, ker ste bolj sproščeni (zahvaljujoč se sproščanju nekaterih nevrotransmiterjev).

6. Smeh znižuje krvni tlak

Ko se nasmejete, vam krvni tlak pade. Poskusite, če imate doma merilec.

7. Dobro se počutimo z nasmehom

Študije so pokazale, da nasmehi sproščajo endorfine, naravno lajšanje bolečin in serotonin. Ti trije nevrotransmiterji skupaj zagotavljajo, da se počutimo udobno od glave do pete.

Te naravne kemikalije ne samo izboljšajo vaše razpoloženje, temveč tudi sprosti vaše telo in lajšajo fizične bolečine. Nasmeh je naravno zdravilo.

8. Nasmeh vam omogoča, da ste videti mlajši

Foto: SHUTTERSTOCK

Nasmeh vas ne more samo narediti bolj privlačne, ampak tudi lahko izgledate bolj mladostni. Tudi mišice, s katerimi se nasmehnemo, dvignejo obraz in človeka naredijo mlajšega.

9. Nasmeh vam omogoča, da ste videti uspešni

Študije so pokazale, da se ljudje, ki se redno nasmehnejo, zdijo bolj samozavestni, pogosteje napredujejo.

Poskusite se nasmehniti na sestankih in poslovnih sestankih. Ljudje lahko drugače reagirajo na vas.

10. Nasmeh vam pomaga ostati pozitiven

Poskusite s tem testom: nasmejte se. Zdaj poskusite misliti na nekaj negativnega, ne da bi izgubili nasmeh. Težko je, kajne?

Četudi se nasmeh počuti nenaravno ali prisilno, pošlje možganom in navsezadnje preostalem telesu sporočilo, da je “življenje dobro!” Izognite se depresiji, stresu in skrbi z nasmehom.

NADALJUJTE Z BRANJEM
Kliknite za komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Življenjski Stil

KOLUMNA: O kako dolgo se nisva videli, ti, a si se mal zredila?

Objavljeno

V redu

Avtor

Kar v redu sem, hvala, ker si vprašala! Sploh ne razumem več, a res ni dovolj Covid, Korona, sranje od A do Ž, da bi se malo spametovali, bili človeški, da ne rečem normalni. Po skoraj letu dni sva se videli in na misel ji je najprej prišlo: ti, a si se mal zredila? Ja, mal sem se in kaj? Več sem doma, več je dobrot pri roki,  več hodim in sem očitno nagnjena k več, ker imam tudi več kilogramov. Več kot to te očitno ne zanima? Uffffff. No, najraje bi ji vse to rekla v obraz ampak sem preslišala in rekla, kar v redu sem ja, hvala, pa ti? Kako ste zdržali vse skupaj, ste vsi zdravi? In, če je že ravno sprožila, morda se zredila ni, postarala se pa je v tem letu odkar sem jo nazadnje videla. Samo to res ni prva stvar, ki mi je prišla na misel, sama jo je sprožila s pripombo zredila.

Sicer priznam, da sem to opažala zadnja leta, tudi pred korono, da je bil najpogosteje uporabljeno, a si se zredila, a se nisi zredila, a se boš zredila? Hvala no, ker te tako zanima moj položaj na tehtnici,  tudi sicer se še kar držim, položaj je za silo, enkrat sem bolj proti slabo, drugič proti dobro. A zdravje? Še kar ja. A če se držim? No ja,  bo že. A dieta? Ma vtakni si jo nekam!

Večina tega je ostala seveda v mojih mislih ampak mi gre pa res močno na živce. Verjamem, da se tudi vam to dogaja pogosto. Ženske vedno pristanemo pri kilogramih. Moških kil začuda nihče ne opazi in tudi moški sami ne. Kako reagirate? Zasolite kaj nazaj ali preslišite?

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Ja, je zelo poznano. Kot, da je to edina pomembna stvar in edino merilo. Ne se sekirat. Sploh se ne obremenjujte s tem, kaj kdo opazi in kaj ne, sploh, če se v enem oziroma po enem letu ni spomnila drugega kot to. Si niti ne zasluži pozornosti, tudi s tem ne, da bi jo ošteli ali ji povedali svoje, ker verjetno ne bi niti razumela. Preslišite, enostavno preslišite in tudi misli o postaranju prepodite, ne potrebujete tovrstne slabe energije. Kilogrami pridejo in grejo. Shujša se lahko, omejenost je težje spremeniti. 

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Je to tudi v vaši denarnici? Takoj odstranite

Objavljeno

V redu

Avtor

Če tudi vi v denarnici hranite to, potem takoj odstranite, saj je to razlog, da v vaše življenje ne priteka dovolj denarja.

Feng šui strokovnjaki opozarjajo, da je zelo pomembno, kaj vse nosimo v denarnici, od tega je odvisno, ali bomo v svoje življenje privabljali denar ali ne.

Če imate tudi vi v denarnici razne papirčke, vizitke, račune, to takoj odstranite. Vse to ne spada v denarnico in preprečuje, da bi bilo v njej dovolj denarja. Prav tako vam nered v denarnici preprečuje, da bi denar pritekal.

Nasveti, s katerimi boste privabili še več denarja

Denarnica naj bo lepo urejena.

Feng šui strokovnjaki razkrivajo močne nasvete, s katerimi bo denar pričel pritekati v vaše denarnice. Najpomembnejše je, da v denarnici hranite le denar, plačilne in ostale kartice, ki jih potrebujete pri nakupovanju.

Pomembno je tudi, da denarnica nikoli ni povsem prazna. Vedno imejte v njej nekaj denarja, pa četudi je to le nekaj centov.

Prav tako je pomembno, da je v denarnici red, bankovce zložite, nikakor denar ne sme biti zmečkan.

V stanovanju mora imeti denarnica posebno mesto. To mesto mora biti čisto in lepo urejeno. Hranite jo lahko tudi v lepi in bogato okrašeni škatli.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Ne boste verjeli, čemu služi zaščitni čep na steklenici olja

Objavljeno

V redu

Avtor

Ste tudi vi vedno odstranili zaščitni čep na steklenici ali plastenki olja in ga odvrgli v smeti? Ko boste videli, čemu je v resnici namenjen, boste zagotovo šokirani.

Tiktokerka Sara Vurušić je delila posnetek, v katerem razkriva, kako se lahko zelo praktično uporabi zaščitni čep na steklenici olja, ki ga mnogi zavržemo.

Tega naj bi praviloma odstranili, nato pa obrnili in pričvrstili nazaj na odprtino steklenice ali plastenke. Na tak način naj bi lažje kontrolirali količino olja, ko ga nalivamo.

»25 let nisem vedela tega. Kdaj ste pa vi ugotovili, čemu služi ta čep,« je še vprašala Tiktokerka svoje sledilce in dodala posnetek, na katerem nazorno prikazuje, kako ga uporabiti.

Pogledate si ga lahko spodaj.

@saravlahvurusic

Pa hvala ko gojd da je podjelio moj video i zavrsio u novinama. 💖 Ljubim vas. #fyp

♬ original sound – Sara Vlah Vurušić

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Nina Pušlar s svojo skladbo Ni ona retro

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO