Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

10 razlogov, zakaj bi se morali smejati vsak dan

Objavljeno

V redu

Mnogi preprosto vidijo nasmeh kot reakcijo na stvari ali dogodke, ki vam prinašajo veselje ali smeh. Čeprav to v neki meri zagotovo drži, večina ljudi spregleda dejstvo, da je nasmeh lahko zavestna in močna odločitev.

Našli smo vam 10 razlogov, zakaj se smejati!

1. Nasmeh nas naredi privlačne

Po naravi nas privlačijo ljudje, ki se nasmehnejo. Z nasmehom je povezan dejanski dejavnik fizične privlačnosti.

Ni presenetljivo, da strožji ali bolj negativni izrazi obraza, kot so mrzlice, mrgoli in grimase, dejansko delujejo nasprotno in učinkovito odganjajo ljudi. Namesto tega uporabite privlačnost svojega nasmeha, da privabite ljudi.

2. Nasmeh lajša stres

Nasmeh nam ne le preprečuje, da bi bili videti utrujeni ali preobremenjeni, ampak lahko tudi pomaga zmanjšati stres.

Verjeli ali ne, nasmeh lahko zmanjša stres, tudi če se ne počutite ravno, da bi se smejali. Če ste pod stresom, si vzemite čas za nasmeh.

3. Nasmeh nam izboljša razpoloženje

Ko se boste naslednjič počutili slabo, si nadenite nasmeh. Obstaja velika možnost, da se bo vaše razpoloženje spremenilo na bolje. Nasmeh lahko telesu pomaga izboljšati vaše razpoloženje, saj fizično dejanje nasmeha dejansko aktivira nevronska sporočila v vaših možganih.

Preprost nasmeh lahko sproži sproščanje nevropeptidov, ki izboljšujejo komunikacijo, in nevrotransmiterje, ki izboljšujejo razpoloženje, kot sta dopamin in serotonin. Predstavljajte si nasmeh kot naravni antidepresiv.

4. Nasmeh je nalezljiv

Foto: SHUTTERSTOCK

Nasmeh ima ne le moč, da izboljša vaše razpoloženje, lahko tudi spremeni razpoloženje drugih in stvari naredi bolj srečne.

Del vaših možganov, ki je odgovoren za nadzor obraza na obrazu, je nezavedno območje samodejnega odziva. To pomeni, da je nasmeh lahko popolnoma nezavesten, še posebej, če gre za posnemanje nasmeha nekoga drugega. Da, znanstveno je dokazano, da so nasmehi “nalezljivi”!

5. Nasmeh krepi vaš imunski sistem

Nasmeh lahko izboljša tudi vaše splošno zdravje. Nasmeh dejansko pomaga imunskemu sistemu človeka, da deluje bolj učinkovito. Verjamemo, da se imunska funkcija nasmeha izboljša, ker ste bolj sproščeni (zahvaljujoč se sproščanju nekaterih nevrotransmiterjev).

6. Smeh znižuje krvni tlak

Ko se nasmejete, vam krvni tlak pade. Poskusite, če imate doma merilec.

7. Dobro se počutimo z nasmehom

Študije so pokazale, da nasmehi sproščajo endorfine, naravno lajšanje bolečin in serotonin. Ti trije nevrotransmiterji skupaj zagotavljajo, da se počutimo udobno od glave do pete.

Te naravne kemikalije ne samo izboljšajo vaše razpoloženje, temveč tudi sprosti vaše telo in lajšajo fizične bolečine. Nasmeh je naravno zdravilo.

8. Nasmeh vam omogoča, da ste videti mlajši

Foto: SHUTTERSTOCK

Nasmeh vas ne more samo narediti bolj privlačne, ampak tudi lahko izgledate bolj mladostni. Tudi mišice, s katerimi se nasmehnemo, dvignejo obraz in človeka naredijo mlajšega.

9. Nasmeh vam omogoča, da ste videti uspešni

Študije so pokazale, da se ljudje, ki se redno nasmehnejo, zdijo bolj samozavestni, pogosteje napredujejo.

Poskusite se nasmehniti na sestankih in poslovnih sestankih. Ljudje lahko drugače reagirajo na vas.

10. Nasmeh vam pomaga ostati pozitiven

Poskusite s tem testom: nasmejte se. Zdaj poskusite misliti na nekaj negativnega, ne da bi izgubili nasmeh. Težko je, kajne?

Četudi se nasmeh počuti nenaravno ali prisilno, pošlje možganom in navsezadnje preostalem telesu sporočilo, da je “življenje dobro!” Izognite se depresiji, stresu in skrbi z nasmehom.

Življenjski Stil

To je astro znak, ki v ljubezni preseneča

Objavljeno

V redu

Avtor

Na prvi pogled deluje hladno, a v resnici je zelo zvest in čustven. Kateri astro znak v ljubezni preseneča? Preberite.

Osebe, ki so rojene v nebesnem znamenju device, vas bodo v ljubezni pozitivno presenetile. Če je vaš partner ali partnerica rojena v tem astro znaku, potem najbrž že veste, da so zelo čustveni in zvesti, a na prvi pogled nikakor ne delujejo tako.

Ker so rojeni perfekcionisti, gredo marsikomu na živce. Vedeti pa morate tudi, da so zelo inteligentni.

Pogosto živijo v svojem svetu, a so kljub temu zelo zanimivi in pogovor z njim vas bo navdušil. Imajo svoj pogled na življenje in najbrž vam bodo pokazali svoj in drugačen pogled na mnoge stvari.

Če se boste v devico zaljubili, pa vedite, da je brezbrižnost, ki jo na prvi vtis oddaja, le dobra krinka. Znajo ljubiti in želijo biti ljubljeni!

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

KOLUMNA: Črn dim se vali, evo tradicionalno kurjenje, kaj folku ni jasno?

Objavljeno

V redu

Avtor

Živim v soseski hiš in očitno se vse prenaša iz roda v rod. Tako kot je večino hiš že zasedla mlajša generacija, sinovi ali hčere tistih, ki so jih gradili, tako tudi kurijo. Halo, na tistem metru trave, ki so jo pustili, ostalo so namreč prilagodili parkiranju velikih, ogromnih avtomobilov, nek se vidi raskoš.

Njihovi starši so sicer lahko zakurili malo večji ogenj, ker je bilo več prostora, ampak ta manjši je očitno bolj intenziven, ker se zdaj nabere več svinjarije. Kurijo vse, smeti, gume, cunje, vse, ker je verjetno predrag bencin, da bi odpeljali smeti na deponijo, smeti na smetišče, kaj tukaj ni jasno.

Ampak, dejmo zakurt, z masko jasno, letos jih imajo vsaj pri roki. Kako se ta smrdljivi, črn dim vali meni po sveže opranem perilu pa naprej v hišo, jih itak ne briga.

Tradicionalni črni dim na prvi dovolj topel, sončen dan, ko gre sveže perilo na štrik in so okna lahko končno na stežaj odprta. A luftat moramo, zaradi svežega lufta samega in še korone. Ha ha ha, nekdo je pa za hece. A naj pokličem okoljevarstvenike, policijo, koga? Ker to bo zdaj trajalo. Mogoče cigane, bodo prej odnesli torej zrihtali stvar, saj je sigurno kaj uporabnega. Uf.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Res je, vsako leto isto. Opažam tudi sama. Mi ni jasno kje imajo sploh skladiščeno vso to zalogo smeti in kako sploh lahko tako zelo onesnažujejo okolje.  Pri kurjenju česarkoli predstavlja glavni problem nevarnost požara. V zrak pa se sproščajo tudi toksični in karcinogeni dimi in saje.  V nekaterih občinah prepoved kurjenja določajo občinski predpisi, kot so npr. odloki o javnem redu in miru ali odloki o ravnanju z odpadki, ki konkretno za posamezna specifična področja določajo prepovedi in omejitve kurjenja v naravnem in bivalnem okolju. Pokličite na vašo občino in vprašajte za nasvet.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Botoks je učinkovita metoda pomlajevanja

Objavljeno

V redu

Avtor

Razmišljate o botoksu, pa bi radi vedeli več? Preberite nekaj dejstev.

Uporaba botoksa v namen pomlajevanja obraza je vse bolj razširjena tudi v Sloveniji. Vse več žensk, pa tudi moških, se odloča za to tehniko pomlajevanja obraza.

Kaj je botoks?

Botulin je eden najbolj smrtonosnih naravnih strupov ter najbolj toksična beljakovina sploh. V zelo majhnih odmerkih se uporablja kot mišični relaksant za blažitev bolečih mišičnih krčev ter v kozmetične namene (znan pod imenom botoks).

»Dobra stran botoksa je, da lahko z njegovo uporabo prekinemo kadarkoli. Res pa je, da se naša koža tudi med tretmaji z botoksom stara in če se bomo po desetih letih odločili, da botoksa ne želimo več, bo koža postarana,« je pojasnil lepotni strokovnjak dr. Andrej Testen.

Ko se boste odločili za pomlajevanje obraza z botoksom, morate vedeti, da je učinek viden šele sedem do 10 dni po posegu, terapijo pa je potrebno ponavljati na približno pol leta.

Ker je botoks v tekoči obliki, se ga v mišico vbrizga z iglo.

»Navadno se za to uporabi najtanjše možne iglice, tako da postopek ni pretirano boleč. Večinoma traja nekaj minut, tako da nekatere stranke na tretma, skočijo med malico,« je pojasnil dr.Testen.

Botoks – prej in potem (foto: Shutterstock)

Še več zanimivih informacij boste našli tukaj.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO