Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Kako premagati boleč konec razmerja

Objavljeno

V redu

Ko se romantično razmerje približuje svojemu  koncu se zdi, kot se pod nami ruši svec, zdrobljeno srce pa tako zelo boli. Razhodi so lahko stresni in čustveno boleči. Kadarkoli pomislite na srečne trenutke in sanje, ki ste si jih delili s partnerjem to v vas spoži še več žalosti in negativnih čustev.

Bolečina po razhodu traja veliko časa, ker je razhod dramatično doživetje, saj neprestano mislite o tem, kako bo prihodnost izgledala brez vašega partnerja. Razhod ni boleč zgolj za vključena partnerja, marveč tudi za družino prijatelje, ki so bili v širšem smislu na nek način del razmerja. Povsem normalno je, da v tej točki v času izrazite svoje občutke in žalost, saj vas bo to nekako olajšalo in osvobodilo. Pa vendar je potrebno, da ne zgolj nadaljujete v svoji žalosti, saj vas to zna še bolj prizadeti. V tem trenutku potrebujete ljubezen in upanje na svetlejšo prihodnost.

Obstaja veliko načinov, da prebolite razhod. Eden izmed njih je ta, da se obkrožite z zaupanjem vrednimi ljudmi, ki vam bodo nudili podporo in so pozitivno naravnani. Potrebovali boste ljudi, s katerimi se boste lahko pogovorili. To so posamezniki, ki so tam za vas, ki vam bodo zagotovili, da za vas obstaja svetla prihodnost in tako zmanjšali možnosti, da postanete depresivni.

Pripravljeni bodite da se premaknete naprej, izogibajte se pijanosti in prenajedanju, da bi tako pozabili na bolečino razhoda. Za sebe lahko dobro poskrbite tako, da se s prijatelji odpravite v lepe kraje ali celo na dopust.

S svojim bivšim partnerjev je najbolje prekiniti vse stike / Foto: SHUTTERSTOCK

S svojim bivšim morate prekiniti vse oblike stikov. Blokirajte vse medije komunikacije, ki vas z njim povezujejo in vsa socialna omrežja. Prav tako odstranite vse, kar vas povezuje s svojim nekdajnjim partnerjem, ter vas spominja na preteklo zvezo.

Dajte si čas za žalovanje. V kratkem se boste počutili veliko bolje, olajšali se boste čustvenih travm. Ne glede na to kaj boste storili, da bi pozabili na svojega bivšega partnerja bo vse to zaman, dokler si ne boste vzeli nekaj časa da ste žalostni, iz sebe iztisnete vso svojo jezo, frustracije in gnev.

Premagovanje težkega razhoda se včasih morda zdi nemogoče, pa vendar je vredno omeniti, da boste tudi to zagotovo premagali, če se težav lotite s pravo miselnostjo. Ostanite pozitivni, ljubite sebe in delajte kar vas osrečuje. S tem boste sposobni premagati boleč razhod.

Življenjski Stil

To je astro znak, ki v ljubezni preseneča

Objavljeno

V redu

Avtor

Na prvi pogled deluje hladno, a v resnici je zelo zvest in čustven. Kateri astro znak v ljubezni preseneča? Preberite.

Osebe, ki so rojene v nebesnem znamenju device, vas bodo v ljubezni pozitivno presenetile. Če je vaš partner ali partnerica rojena v tem astro znaku, potem najbrž že veste, da so zelo čustveni in zvesti, a na prvi pogled nikakor ne delujejo tako.

Ker so rojeni perfekcionisti, gredo marsikomu na živce. Vedeti pa morate tudi, da so zelo inteligentni.

Pogosto živijo v svojem svetu, a so kljub temu zelo zanimivi in pogovor z njim vas bo navdušil. Imajo svoj pogled na življenje in najbrž vam bodo pokazali svoj in drugačen pogled na mnoge stvari.

Če se boste v devico zaljubili, pa vedite, da je brezbrižnost, ki jo na prvi vtis oddaja, le dobra krinka. Znajo ljubiti in želijo biti ljubljeni!

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

KOLUMNA: Črn dim se vali, evo tradicionalno kurjenje, kaj folku ni jasno?

Objavljeno

V redu

Avtor

Živim v soseski hiš in očitno se vse prenaša iz roda v rod. Tako kot je večino hiš že zasedla mlajša generacija, sinovi ali hčere tistih, ki so jih gradili, tako tudi kurijo. Halo, na tistem metru trave, ki so jo pustili, ostalo so namreč prilagodili parkiranju velikih, ogromnih avtomobilov, nek se vidi raskoš.

Njihovi starši so sicer lahko zakurili malo večji ogenj, ker je bilo več prostora, ampak ta manjši je očitno bolj intenziven, ker se zdaj nabere več svinjarije. Kurijo vse, smeti, gume, cunje, vse, ker je verjetno predrag bencin, da bi odpeljali smeti na deponijo, smeti na smetišče, kaj tukaj ni jasno.

Ampak, dejmo zakurt, z masko jasno, letos jih imajo vsaj pri roki. Kako se ta smrdljivi, črn dim vali meni po sveže opranem perilu pa naprej v hišo, jih itak ne briga.

Tradicionalni črni dim na prvi dovolj topel, sončen dan, ko gre sveže perilo na štrik in so okna lahko končno na stežaj odprta. A luftat moramo, zaradi svežega lufta samega in še korone. Ha ha ha, nekdo je pa za hece. A naj pokličem okoljevarstvenike, policijo, koga? Ker to bo zdaj trajalo. Mogoče cigane, bodo prej odnesli torej zrihtali stvar, saj je sigurno kaj uporabnega. Uf.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Res je, vsako leto isto. Opažam tudi sama. Mi ni jasno kje imajo sploh skladiščeno vso to zalogo smeti in kako sploh lahko tako zelo onesnažujejo okolje.  Pri kurjenju česarkoli predstavlja glavni problem nevarnost požara. V zrak pa se sproščajo tudi toksični in karcinogeni dimi in saje.  V nekaterih občinah prepoved kurjenja določajo občinski predpisi, kot so npr. odloki o javnem redu in miru ali odloki o ravnanju z odpadki, ki konkretno za posamezna specifična področja določajo prepovedi in omejitve kurjenja v naravnem in bivalnem okolju. Pokličite na vašo občino in vprašajte za nasvet.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Botoks je učinkovita metoda pomlajevanja

Objavljeno

V redu

Avtor

Razmišljate o botoksu, pa bi radi vedeli več? Preberite nekaj dejstev.

Uporaba botoksa v namen pomlajevanja obraza je vse bolj razširjena tudi v Sloveniji. Vse več žensk, pa tudi moških, se odloča za to tehniko pomlajevanja obraza.

Kaj je botoks?

Botulin je eden najbolj smrtonosnih naravnih strupov ter najbolj toksična beljakovina sploh. V zelo majhnih odmerkih se uporablja kot mišični relaksant za blažitev bolečih mišičnih krčev ter v kozmetične namene (znan pod imenom botoks).

»Dobra stran botoksa je, da lahko z njegovo uporabo prekinemo kadarkoli. Res pa je, da se naša koža tudi med tretmaji z botoksom stara in če se bomo po desetih letih odločili, da botoksa ne želimo več, bo koža postarana,« je pojasnil lepotni strokovnjak dr. Andrej Testen.

Ko se boste odločili za pomlajevanje obraza z botoksom, morate vedeti, da je učinek viden šele sedem do 10 dni po posegu, terapijo pa je potrebno ponavljati na približno pol leta.

Ker je botoks v tekoči obliki, se ga v mišico vbrizga z iglo.

»Navadno se za to uporabi najtanjše možne iglice, tako da postopek ni pretirano boleč. Večinoma traja nekaj minut, tako da nekatere stranke na tretma, skočijo med malico,« je pojasnil dr.Testen.

Botoks – prej in potem (foto: Shutterstock)

Še več zanimivih informacij boste našli tukaj.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO