in

Enostavno: Poglejte si kako lahko česen v nekaj sekundah olupite s pomočjo kozarca

Ali ste vedeli, da lahko česen olupite brez truda in nečistoč tako, da ga preprosto stresete v kozarcu? Ta enostaven kuhinjski trik je lahko vaš najboljši prijatelj, ko hitite ali pa preprosto ne želite umazati rok z lupljenjem česna. Poglejte si, kako enostavno jei:

Pripravite česen

Vzemite nekaj strokov česna in ga olupite.

Olupljene stroke tresite v kozarec

Vzemite olupljene stroke česna  in jih položite v suh kozarec s pokrovom. Ne pretiravajte s količino – en ali dva stroka naenkrat bosta dovolj.

Stresite

Zaprite pokrov kozarca in ga dobro stresite! Poskrbite, da boste dovolj močno stresli, da se česen začne lupiti ob stenah kozarca.

Preverite

Odprite pokrov kozarca in preverite, ali je česen olupljen. Večina lupin bi morala odpasti, kar vam bo prihranilo dragocen čas in trud.

Po potrebi ponovite

Če nekaj lupin ostane na česnu, lahko postopek ponovite ali pa jih preprosto ročno odstranite.

In to je to! S tem preprostim trikom lahko hitro in enostavno česen olupite brez, da bi si umazali roke. Trik lahko poskusite naslednjič, ko boste pripravljali svoj najljubši recept, in uživajte v hitrejšem in bolj učinkovitem kuharskem procesu.
Nasvet: Če želite še dodatno olajšati postopek, lahko uporabite širok kozarec, ki bo omogočil več prostora za stresanje česna. S tem boste lahko olupili več česna hkrati.

Foto: Shutterstock

Mihaela (Ljubezen po domače) navdušila s takšno fotografijo

Vaša muca sovraži vodo? Poglejte si kako jo lahko okopate brez odvečnega stresa in ostanete živi