in

Vaša muca sovraži vodo? Poglejte si kako jo lahko okopate brez odvečnega stresa in ostanete živi

Ali imate mačko, ki se ob samem pogledu na vodo prestraši in začne begati po hiši? Kopanje mačke, ki sovraži vodo, se mnogim ponosnim lastnikom zdi, kot nemogoča misija, vendar pa je s pravimi pristopi in nekaj potrpljenja to vendarle mogoče doseči. Tu je nekaj koristnih nasvetov, kako uspešno okopate mačko, ki sovraži vodo:

Pripravite “bojno opremo”

Preden se lotite kopanja mačke, se prepričajte, da imate vse potrebno pri roki. To vključuje blagi šampon za mačke, brisače, gumijaste rokavice za kopanje in kup poslastic za nagrado.

Postopno uvajanje

Namesto da bi vašo mačko potisnili neposredno v vodo, jo postopoma uvajajte v kopanje. Najprej jo navadite na prisotnost vode tako, da jo pustite, da se igra ob njej ali pa ji ponudite nekaj vode za pitje iz posebne plitke posodice.

Uporabite pomirjujoč pristop

Preden začnete z mokrim delom, poskrbite, da bo vaša mačka sproščena. Nežno jo božajte in ji pomagajte, da se počuti varno.

Uporabite primeren šampon

Izberite blagi šampon za mačke, ki je primeren za njihovo kožo in dlako. Ne uporabljajte šamponov za ljudi, saj lahko ti dražijo mačjo kožo.

Nežno pranje

Ko je vaša mačka pripravljena, jo počasi postavite v toplo vodo in ji nežno namočite dlako. Pazite, da voda ne pride v oči ali ušesa.

Temeljito izpiranje 

Ko ste mačko oprali, jo temeljito izperite, da odstranite vso peno in šampon. Poskrbite, da bo voda topla in ne prevroča.

Posušite

Po kopanju vašo mačko nežno ovijte v brisačo in jo posušite. Pazite, da bo mačka topla in suha, da se ne prehladi.

Nagrada

Po končanem kopanju nagradite svojo mačko s poslasticami in ji pokažite, da je bilo kopanje pozitivna izkušnja.

S pravimi pristopi in potrpežljivostjo je kopanje mačke, ki sovraži vodo, lahko manj stresno za vas in vašega ljubljenčka. Sledite tem korakom in kmalu boste obvladali to spretnost brez težav.

Foto: Shutterstock

Enostavno: Poglejte si kako lahko česen v nekaj sekundah olupite s pomočjo kozarca

Razšla sta se Nika Zorjan in Rok Piletič