Connect with us

Življenjski Stil

Afirmacije, ki polepšajo dan

Published

on

Dan lahko začnete na pozitiven način. Pomembno, je da hitro vstanete iz postelje ter se pripravite na novi dan. Svoj dan začnite s pozitivnimi jutranjimi navadami. Spodaj je nevedenih nekaj jutranjih navad, s katerimi si lahko zagotovite dan z dobrim pričetkom.

Vstanite dovolj zgodaj. Zgodnje vstajanje ima številne prednosti

Nekatere od teh prednosti vključujejo naslednje:

  • Namesto, da bi poležavali v postelji, si lahko ustvarite svojo pozitivno jutranjo rutino, ki vam bo prinesla mnoge pozitivne koristi;
  • Jutro je odličen čas, da si vzamete čas za pogled vase in razmislite o sebi;
  • Mirne jutranje ure so odličen čas za določanje ciljev in za njihovo realiziranje;
  • Cilje lahko začnete uresničevati zgodaj (npr. telovadite vsako jutro). Zjutraj ste namreč še sveži in spočiti, vaše misli pa so zjutraj še najbolj umirjene. Izkoristite to stanje zase in za svojo osebnostno rast.

Pomislite na kaj pozitivnega. Takoj ko se zbudite, se nasmehnite

Znanstveniki so ugotovili, da ima nasmeh za vas naslednje pozitivne koristi:

  • Ko se nasmehnete, vaše telo sprošča dopamin in endorfin, ki blagodejno vplivata na vaše počutje. To pomeni, ko se zbudite, se nasmehnite in tako dan začnete v boljšem razpoloženju;
  • Ko se nasmehnete se sproži tudi sproščanje serotonina, le ta pa izboljša vaše razpoloženje;
  • Nasmeh krepi imunski sistem. Če se zjutraj najprej nasmehnete (ne pozabite, da to počnete skozi celi dan), se boste izognili bolezni;
  • Če imate zjutraj z nasmehom težave, se prisilite: tudi prisilni nasmeh ima svoje prednosti;

Ko se zbudite, izgovorite naglas naslednjo afirmacijo ali pa si jo le nežno izrecite v mislih

“Danes imam srečo, da sem živ, imam dragoceno življenje, ne bom ga zapravil”. – Dalajlama

Za konec si zastavite še dve vprašanji:

  • Za kaj sem danes hvaležen?
  • Česa se danes veselim?

Foto: SHUTERSTOCK

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Življenjski Stil

Super trik vitkih dam: Samo to popijte!

Published

on

Si želite očistiti telo in izgubiti nekaj kilogramov? Za vas smo pripravili odličen nasvet, s katerim vam bo to uspelo veliko hitreje.

Potrebujete dve zdravi sestavini, to sta:

Zeleni čaj

Zeleni čaj je izredno zdravilen, vsebuje številne antioksidante. Na naš organizem vpliva tako, da pospešuje metabolizem in pomaga, da se maščobne obloge topijo hitreje. Prav tako je močan čistilec telesa, kar pomeni, da pomaga, da strupeni toksini hitreje zapustijo naše črevesje. Posledično se izboljša počutje, pridobimo več energije, polepša se videz kože in bolj zdravi smo.

Zeleni čaj je poln antioksidantov.

Limona

Za limono je znano, da vsebuje veliko vitamina C. Pomaga pa tudi pri hujšanju, saj pospešuje prebavo in čisti črevesje. Limonov sok krepi imunski sistem in na narave način topi odvečno maščobo.

Limona vsebuje vitamin C.

Kako si pripraviti napitek, s pomočjo katerega boste hitreje shujšali?

Skuhajte zeleni čaj in ga ohladite. Nalijte ga v skodelico, dodajte sok polovice limone, zmešajte in pijte po požirkih. Dovolj je ena skodelica na dan, najbolje pred kosilom.

Pomembno je, da vztrajate vsaj nekaj tednov.

Foto: Pixabay.com, Shutterstock

Continue Reading

Življenjski Stil

Ljudje, ki uživajo v kritiziranju, so najbolj nesrečni

Published

on

Medtem ko v izboljšanje lastnega življenja ne želijo vlagati truda, so odkrito jezni na tiste, ki jim je uspelo požeti obilen pridelek.

Že kratek sprehod po družbenem omrežju razkriva prostrano morje posameznikov, ki strastno kritizirajo, opravljajo in prelivajo gnev na vse, ki si upajo slediti zastavljenim ciljem. Imate tudi v vašem okolju takšne osebe ali pa si upate priznati, da se z omenjenimi čustvi pravzaprav srečujete sami?

Kdo so največji kritiki, opravljivci?

Poleg posameznikov, ki jih je življenje prevečkrat spravilo na kolena, gre najbolj pogosto za ljudi, ki na odrekanje, izzive in trdo delo niso pripravljeni. Kratek spanec, dvojni delavniki, neprespane noči, dnevi in meseci brez sproščujočega počitka so jim tuji, zato morda ni tako nenavadno, da naštetega ne pripisujejo niti tistim, ki si grizejo kolena na poti do cilja. Ker se jim zdi krivično, da nekdo drug živi bolje, svoje nezadovoljstvo radi izražajo s kritiziranjem in negativnim ogovarjanjem. Slednje jim notranjo praznino zapolni z zadovoljstvom in pomembnostjo, tako se vsaj za nekaj trenutkov počutijo bolje.

Tisti, ki kritizirajo, so največkrat zelo nesrečni.

Kadar jih situacija prisili, da se zazrejo v podobo lastnega življenja, brž naprtijo krivdo za neuspeh drugim, sebe pa postavijo v vlogo žrtve. To je namreč lažje, kot si iskreno priznati, da bi morali stopiti izven cone udobja, zavihati rokave ter se namesto ogovarjanja ob skodelici kave lotiti načrtovanja boljše in lepše prihodnosti. A za slednje je potrebna volja, ne zgolj čas in pogum za pisanje žaljivih komentarjev in samozavestno mlatenje prazne slame.

Ne pozabite, da ste v prvi vrsti sami odgovorni za vašo srečo. Kaj ste pripravljeni zanjo storiti, pa nakazuje pot, ki ste jo izbrali. Razmislite – tudi o tem, da človek, ki poln zagona kuje svojo prihodnost, nima časa, želje in potrebe po tem, da bi kritiziral ljudi, ki jih srečuje na svoji poti.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

Življenjski Stil

En kozarec, pa bo napihnjenost izginila, trebuh pa bo raven

Published

on

Vas mučijo vetrovi, slaba prebava, napihnjenost trebuha? S tem enostavnim receptom bo teh težav takoj konec.

Spadate med tiste, ki imajo leno in neredno prebavo? Potem veste, kako neugodno je, ker je tudi trebuh bolj napihnjen, pojavljajo se vetrovi in krči, prebava je neredna in pogosto se nabirajo tudi odvečni kilogrami.

A rešitev je zelo preprosta. Pomaga vam lahko napitek, ki mu dodate jabolčni kis.

Potrebujete dve žlički jabolčnega kisa in en kozarec mlačne vode. Kis zmešajte v vodo in popijte na tešče ali pa pol ure pred obrokom.

Jabolčni kis vsebuje pektin in koristne encime, ki pomagajo, da prebava deluje dobro. S tem napitkom boste pospešili metabolizem in delovanje črevesja. Napihnjenost in vetrov ne bo več.

Jabolčni kis ureja prebavo.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

POPULARNO