Connect with us

Kulinarika

Super okusni žepki z Nutello – enostavna sladica, ki si jo lahko pripravite v nekaj trenutkih

Published

on

Ste tudi vi med tistimi, ki svoje najljubše recepte v zadnjem času najraje poiščete na popularni platformi za delitev kratkih video posnetkov Tik Tok? Ta platorma je namreč postala najbolj priljubljeni vir receptov za mnoge sladokusce.

@charliebremner6

tiktok made me do it👩🏽‍🦯bit of a fail xx #nutellapockets #fyp

♬ Yummy – Justin Bieber

Za vas smo pobrskali po Tik Tok-u in našli super recept za slastne Nutella žepke (ali Nutella sendviče, kot jih imenujejo nekateri), za njihovo pripravo pa potrebujete le Nutello, kruh in opekač.

Postopek priprave je izredno enostaven. Kot smo že omenili potrebujete le kruh, Nutello in opekač kruha. Uporabite lahko navaden kruh ali pa toast.

https://www.instagram.com/p/81LpfmqoUK/

PRIPRAVA

Vzemite dva kosa kruha in jima odrezite skorji. Vsak kos nato na eni strani premažite z Nutello. 

Nato oba kosa kruha pritisnite skupaj tako, da je nutella znotraj sendviča. Robove kruha nato pritisnite z vilico, da se sendvič lepo zapre in da Nutella namaz ostane znotraj kruhkov.

Sendvič nato dajte v pekač, ki ste ga predhodno malce segreli in ga pritisnite. Pustite peči toliko časa, da sendvič lepo porumeni.

https://www.instagram.com/p/CAkpncVFBdV/

Če želite svoj Nutella sendvič (ali žepek) še bolj popestriti, lahko dodate vanj tudi nekaj sadja. Uporabite lahko raznovrstno sadje kot so gozdni sadeži, banane, jagode, mandarine.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kulinarika

Vam kislo zelje povzroča težave? Preberite, zakaj!

Published

on

Kislo zelje spada med super živila, a nekaterim povzroča določene zdravstvene nevšečnosti. Vas zanima, zakaj? Preverite!

Fermentirani izdelki so zelo zdravilni, spadajo med super hrano, vsebujejo številne probiotike, ki skrbijo za zdravo črevesno floro in za razmnoževanje zdravih bakterij v črevesju.

Kislo zelje vsebuje številne zdravilne snovi, med njimi tudi vitamin K in C, železo, cink, magnezij, kalij, fosfor. A vsebuje tudi snov histamin, ki nekaterim povzroča zdravstvene težave. Če tudi vi spadate med bolj občutljive, potem veste, da po zaužitem kislem zelju lahko nastopijo vetrovi, krči v trebuhu, tudi driska. Pojavi se lahko glavobol, povišan krvni tlak. Zakaj je tako, še danes ni popolnoma jasno, so si pa strokovnjaki enotni, da je kislo zelje kljub temu zelo zdravilno.

Kislo zelje je super pomoč pri hujšanju.

Prav tako je kislo zelje tudi nepogrešljiva jed, če želite shujšati. Z njim si boste uredili prebavo in se nasitili, vsebuje pa zelo malo kalorij.

Če torej spadate med tiste, ki imajo naštete težave, potem naslednjič, ko si boste zaželeli kislega zelja, uporabite preprost trik, ki vam bo pomagal. Če boste kislo zelje kuhali, ga prej sperite pod tekočo vodo, med kuhanjem pa dodajte ščepec kumine in lovor list. Obe začimbi blažita želodčne težave.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

Kulinarika

Kuharski mojstri razkrivajo, česa v restavraciji nikoli ne smete naročiti

Published

on

Se je tudi vam že zgodilo, da ste v restavraciji naročili določeno jed, potem pa ste bili nad okusom razočarani? Preberite nasvete kuharskih mojstrov in to se vam ne bo več zgodilo.

Kuharske mojstre širom sveta so vprašali, česa sami nikoli ne bi naročili v restavraciji. Preberite si njihove odgovore.

»Če sem 30 kilometrov oddaljen od morja, nikoli ne naročim morske hrane. Prav tako biftek ali steak naročim le v restavracijah, ki so za to specializirane,« je povedal priznani kuharski mojster Steve Lazarus.

»Če ste v kitajski restavraciji, ne naročajte nič drugega kot kitajske hrane. Nekoč sem naročil pire krompir in dobil neko čudno jed, ki ni niti malo spominjala na krompir,« je povedal kuhar Leonard Hiad.

»Nekoč sem dobil nasvet, naj nikoli ne naročam dnevne hišne specialitete. Na tak način naj bi nekatere restavracije reševale težavo s hrano, ki jo je nujno potrebno uporabiti,« pa je dejal kuhar Janera Soloven.

»V restavraciji nikoli ne naročim ribe ob nedeljah, saj vem, da takrat ni sveža. Restavracijam hrano namreč večinoma dobavljajo ob četrtkih ali petkih,« pa je povedal kuhar Anthony Borden.

Foto: Pixabay.com

Continue Reading

Kulinarika

Triki, ki ohranijo vitamine pri pripravi zelenjave

Published

on

Vsi vemo, da je zelenjava zelo zdrava in vemo tudi, da se s kuhanjem uničujejo vitamini. Kako jo pripraviti, da jih čim več obdržimo? Preberite nekaj nasvetov. 

Pri shranjevanju, pripravi in kuhanju zelenjave nehote počnemo napake, s katerimi pa uničujemo še kako pomembne hranilne snovi, še posebej pa vitamine. Mnogi vitamini so občutljivi na toploto. Tako s kuhanjem lahko uničimo vitamine B1, B6 in C, folno kislino. Vitamin A, riboflavin, niacin ter vlaknine pa so bolj odporni na toploto.

Režite jo na večje kose.

Kako shranjevati, pripravljati in kuhati zelenjavo, da bo le ta ohranila čim več vitaminov in mineralov?

Ko odkopljemo gomoljno zelenjavo, ko odrežemo solato, ko utrgamo paradižnik, se prične odštevanje. To pomeni, da prične zelenjava izgubljati vitamine in minerale, zato je najbolje, da jo takoj uporabimo. Seveda to vedno ni mogoče, sploh če imamo količinsko več določene zelenjave.

Kaj storiti? Pravilno jo shranite

Ko boste zelenjavo shranjevali, je nikar ne čistite. Če je možno, ji pustite korenine in liste. Tako shranjena bo dlje časa obdržala vitamine in minerale.

Shranjujte jo na hladnem in temnem, v primerni kleti ali v hladilniku.

Pripravite le toliko, kot boste pojedli.

Kuhanje

Med kuhanjem zelenjava izgublja vitamine, minerali pa se ohranjajo. Kako jo torej skuhati, da boste obdržali čim več vitaminov?

Priporoča se kuhanje nad soparo. Če pa jo boste kuhali v vodi, dolijte manj vode in kuhajte manj časa. Prav tako vode ne zavrzite, uporabite jo za jušno osnovo, saj so v njej številni vitamini.

Zelenjavo kuhajte v večjih kosih, tako boste izgubili manj vitaminov. Ne pogrevajte je, skuhajte je le toliko, kot je boste pojedli.

Foto: Pixabay.com

Continue Reading

POPULARNO