Kontaktirajte nas

Kulinarika

Super okusni žepki z Nutello – enostavna sladica, ki si jo lahko pripravite v nekaj trenutkih

Objavljeno

V redu

Ste tudi vi med tistimi, ki svoje najljubše recepte v zadnjem času najraje poiščete na popularni platformi za delitev kratkih video posnetkov Tik Tok? Ta platorma je namreč postala najbolj priljubljeni vir receptov za mnoge sladokusce.

@charliebremner6

tiktok made me do it👩🏽‍🦯bit of a fail xx #nutellapockets #fyp

♬ Yummy – Justin Bieber

Za vas smo pobrskali po Tik Tok-u in našli super recept za slastne Nutella žepke (ali Nutella sendviče, kot jih imenujejo nekateri), za njihovo pripravo pa potrebujete le Nutello, kruh in opekač.

Postopek priprave je izredno enostaven. Kot smo že omenili potrebujete le kruh, Nutello in opekač kruha. Uporabite lahko navaden kruh ali pa toast.

https://www.instagram.com/p/81LpfmqoUK/

PRIPRAVA

Vzemite dva kosa kruha in jima odrezite skorji. Vsak kos nato na eni strani premažite z Nutello. 

Nato oba kosa kruha pritisnite skupaj tako, da je nutella znotraj sendviča. Robove kruha nato pritisnite z vilico, da se sendvič lepo zapre in da Nutella namaz ostane znotraj kruhkov.

Sendvič nato dajte v pekač, ki ste ga predhodno malce segreli in ga pritisnite. Pustite peči toliko časa, da sendvič lepo porumeni.

https://www.instagram.com/p/CAkpncVFBdV/

Če želite svoj Nutella sendvič (ali žepek) še bolj popestriti, lahko dodate vanj tudi nekaj sadja. Uporabite lahko raznovrstno sadje kot so gozdni sadeži, banane, jagode, mandarine.

Kulinarika

Odličen trik za vse, ki imate radi avokado

Objavljeno

V redu

Avtor

Preberite, kaj storiti, da prerezani avokado ne bo počrnel …

Avokado je zdrav sadež, vsebuje zdrave maščobe in je primeren tudi za vse tiste, ki so na dieti, ki uživajo le vegansko ali vegetarijansko hrano, za tiste, ki živijo zdravo.

Kadar uporabljamo avokado, največkrat uporabimo polovico, ostalo polovico pa shranimo in sredice te počrni. Seveda je avokado še vedno užiten, le pogled nanj ni najlepši.

Kaj lahko storimo, da sredica prerezanega avokada ne bo počrnela?

Avokado je zdrav in okusen. (foto: Shutterstock)

Uporabimo preprost trik. Takoj ko prerežemo avokado, po sredici kanemo nekaj kapljic oljčnega olja in ga vtremo v meso. Tako preprečimo oksidacijo in avokado ne bo spremenil barve. Hranimo ga v hladilniku in čim prej porabimo.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Kulinarika

Trik, ki bo rešili motno in preslano juho

Objavljeno

V redu

Avtor

Na pomoč, juha je motna in preveč slana. Kako si lahko pomagam?

Kako že pravijo? ‘Kdor dela, ta greši’, kajne? No, je pa fino, če si znamo pomagati, ko si zakuhamo kakšno nevšečnost. Če se torej tudi vam rado primeri, da preveč solite govejo juho ali da postane slednja tekom kuhanja motna, potem si le zapomnite, kako je potrebno ravnati …

Vaše težave bo rešil  krompir

Obe nevšečnosti boste zlahka rešili, če boste juhi dodali srednje velik krompir. Slednjega olupite in operite, nato pa prerezanega na polovico ali narezanega na rezine dodajte juhi. Kot boste videli, bo juha že po nekaj minutah bistra, krompir pa bo vase potegnil tudi vso odvečno sol. Kose krompirja lahko seveda še pred koncem priprave jedi odstranite.

Krompir je rešitev za preslano juho. (foto: pexels.com)

Da pa bi se v prihodnje izognili preslani juhi, naj vas zgolj opomnimo, da na začetku priprave juhe ni modro uporabiti preveč soli. Uporabite jo zgolj za blagi okus, dosolite pa proti koncu kuhanja, saj se lahko sicer med pripravo zaradi ostalih začimb in zelenjave razvije preveč slan okus.

Foto: Pexels

NADALJUJTE Z BRANJEM

Kulinarika

Odličen trik: Med kuhanjem jajc dodajte sodo bikarbono

Objavljeno

V redu

Avtor

Že pripravljate pirhe? Ste že skuhali jajca? Poznate trik s sodo bikarbono?

Ko boste pričeli s kuhanjem jajc za pirhe, ne pozabite na odličen trik s sodo bikarbono. Vodi, v kateri jih boste kuhali, dodajte eno jedilno žlico sode bikarbone. S tem boste dosegli, da lupina jajc med kuhanjem ne bo počila, kasneje pa se bodo pirhi tudi veliko lažje lupili.

Ali veste, kakšna jajca so najbolj primerna za pirhe?

Jajca, ki jih boste uporabili za pirhe, naj bodo stara med sedem in 10 dni. Takšna se najlažje lupijo. Če so jajca zelo sveža, se bodo veliko težje lupila.

Soda bikarbona pomaga, da se pirhi lažje lupijo.

Foto: pexels.com

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO