Koliko časa traja, da prebolimo bivšo ljubezen?

<div id="midasWidget__r92"></div>

Ne glede na to, ali je zveza trajala nekaj mesecev ali pa več let, ko se razidemo, lahko zelo trpimo. Koliko časa traja, da prebolimo in lahko gremo naprej?

Najbrž ste se tudi sami že znašli v situaciji, ko ste morali partnerju pogledati v oči in se soočiti s kruto resnico: Nisva za skupaj!

Partnerski odnos naj bi najprej temeljil na ljubezni, spoštovanju, prijateljstvu. Res pa je, da se na osebo, s katero preživimo veliko časa, tudi zelo navežemo in si pač življenja brez nje ne znamo več predstavljati.

Ko se ljubezen konča, se pogosto sprašujemo, ali res trpimo samo zato, ker smo to osebo zelo ljubili, ali trpimo tudi zato, ker smo bili nanjo navezani in sami nekako ne znamo funkcionirati. Najbrž pa je skupek vsega.

Koliko časa torej traja, da prebolimo in gremo lahko mirne vesti dalje?

Strokovnjaki pravijo, da lahko traja tudi do 18 mesecev, da osebo, ki je ni več v našem življenju, dokončno prebolimo in ne čutimo več bolečine. Spet druga raziskava pa je postregla z rezultati, da propadlo zvezo prebolevamo toliko časa, koliko je ta trajala.

Če ste tudi sami trenutno v situaciji, ko prebolevate propadlo zvezo, morate biti so sebe prizanesljivi. Potrebujete čas, razumevanje in spet čas, da se bodo stvari uredile in postavile na svoje mesto. Morda bo kak dan lažje, pa naslednji dan spet težko, a to je popolnoma normalno, pravijo strokovnjaki. Ko bo minilo šest mesecev, boste že veliko lažje obujali spomine in delali tudi načrte za prihodnost. Kar pogumno. Saj veste, tudi vi imate sorodno dušo, našli jo boste!

Foto: Shutterstock

<div id="midasWidget__r92"></div>

Written By

Bum Novice