Domov Življenjski Stil KOLUMNA: Državna proslava in neprimerna oblačila, kaj nimamo strokovnjakov za to?

KOLUMNA: Državna proslava in neprimerna oblačila, kaj nimamo strokovnjakov za to?

Vsako leto si ogledam Državno proslavo, včasih sem si jo celo v živo, zadnja leta večinoma po televiziji, saj nisem več najmlajša. Sebe imam za gospo kadar gre za oblačenje, saj so me tako naučili pa še v službi sem bila takšni, da sem morala poznati nekakšne osnove protokola, če se lahko tako izrazim.

Zdaj na prireditvah kjer bi morali biti predstavniki naše države in njihovi zakonci primerno opravljeni priložnosti, te primernosti skoraj ne zaznam več. Šokirana in razočarana sem, ko vidim, da pridejo gospe v oblekah brez rokavov in v sandalih, celo prosojnih oblekah, kar je povsem neprimerno za pojavljanje na takšni prireditvi, še posebej, če gre za spremljevalke državnikov. Kljub temu, da je vroče, se je treba obleči primerno, saj so tudi moški v oblekah s kravato in v zaprtih čevljih. Vedno pomislim, kaj bi bilo, če bi bil kakšen gospod v natikačih in športni majici.

Spomnim se, da so včasih za to skrbele gospe modne kreatorke ali stilistke, zdaj se več kot očitno s tem nihče več ne ukvarja. V tujini je spodrsljajev manj, se tudi zgodi, a vseeno bolj poredko, pri nas je žal vse manj primerno oblečenih.  Mene to zmoti, saj se bojim, da bo šlo še dlje in bo na koncu že vseeno in bodo ista oblačila za tržnico, pivnico, Cankarjev dom in Državno proslavo. Kako se pa vam zdi?

 Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Povsem isto se večkrat sprašujem, saj opažam točno to kot vi. Tudi sama se sprašujem zakaj in v čem je problem. Res je, da tudi pri moških opazim ponošene obleke, še pogosteje čevlje. Seveda obstajajo strokovnjaki, ki jih je moč najeti, vprašati za nasvet in prositi za pomoč pri izbiri primerne oprave za posebne priložnosti. Ne vem zakaj se ljudje na takšnih položajih tega ne poslužujejo, ne verjamem, da gre za tako velik strošek, bolj se mi zdi, da za prepričanje, da sami vse vedo najbolje.

Foto: Shutterstock