Domov Življenjski Stil Triki, s katerimi boste temeljito očistili pralni stroj

Triki, s katerimi boste temeljito očistili pralni stroj

Tudi pralni stroj je potrebno vsake toliko časa temeljito očistiti. To boste lahko zelo učinkoviti naredili z naravnimi sredstvi.

Pralni stroj boste najlažje očistili tako, da boste vanj nalili kis za vlaganje ali limonin sok. Enega ali drugega potrebujete za dober kozarec, zlijete v prazen boben in priključite stroj na daljši program. Na tak način se boste znebili vseh nečistoč, ki se v stroju nabirajo. S tem čiščenjem boste naredili še eno stvar. Ker boste uničili bakterije, perilo ne bo imelo več neprijetnega vonja, ko ga boste prali.

Ko čistite pralni stroj, vzemite še majhno ščetko (lahko rabljeno ščetko za zobe) in temeljito očistite tudi gumo, ki je pri vratih bobna. Za gumo se skriva umazanija, na katero večkrat pozabimo.

Da se na njej ne nabirajo bakterije, pa je dobro tudi, če po vsakem pranju perila gumo obrišete s suho krpo in pustite vrata stroja nekoliko priprta, da kroži zrak.

Redno čistite tudi dozirno posodico, v katero dodajate pralni prašek. Tudi tam se nabirajo razne bakterije.

Ko perete perilo, pa je dobro upoštevati tudi nasvete, ki pravijo, da namesto mehčalca uporabite kis za vlaganje. Dober deciliter ga zlijete kar v boben, v dozirno posodico, kamor ste vlivali mehčalec, pa ne date ničesar. Tudi prašek uporabljajte zmerno. Dovolj je, če ga dodate za eno veliko žlico na stroj. Tako boste privarčevali, pomagali k bolj čistemu okolju, vaše perilo pa bo kljub temu čisto in dišeče.

Foto: Shutterstock