Kontaktirajte nas

Glasba

Sasha Raven, glasbenik, ki piše ponoči INTERVJU

Objavljeno

V redu

Sasha Raven, glasbenik z Jesenic, se v javnosti ne predstavlja le kot glasbenik, temveč tudi kot pisec poezije. Poleg uspehov, ki jih je dosegel na področju glasbe, pa se lahko pohvali tudi z dvema izdanima pesniškima zbirkama v slovenskem jeziku. Za portal BumNovice.si je povedal nekaj zanimivosti o sebi in svojemu delu.

Kdaj ste se resneje pričeli ukvarjati z glasbo?

Resneje in pred publiko sem se z glasbo pričel ukvarjati leta 2007, ko sem bil so-avtor pesmi v duetu Dharma z Markom Bogdanovićem, s katerim sem izdal album z naslovom V črnih sencah (2008) pri slovenski glasbeni založbi Nika Records.

Omenjeni album je nastal tudi v sodelovanju s Paulom Godfreyjem. Kdo vse je še sodeloval z vami?

Da, na tem albumu je tudi sodelovanje s Paul Godfrey – jem iz svetovno znane zasedbe Morcheeba, ki je prispeval besedilo za skladbo Afterglow. Prav tako je na tem albumu sodelovalo kar nekaj znanih imen kot so Aco Razbornik, Zoran Švigir, Olja Dešić, Ivan Pešut, Branimir Gazdik, Marjan Hvala.

Sasha Raven

Leto 2012 je bilo za vas prelomno leto. Odločili ste se, da stopite na samostojno pot. Dve leti kasneje ste predstavili prvo samostojno skladbo. Kaj nam lahko poveste o tem?

Res je. Leta 2012 sem se odločil, da stopim na samostojno glasbeno pot. Leta 2014 sem predstavil svojo prvo samostojno skladbo Vse je zaman. Istega leta pa tudi klasično skladbo Kiss me. Premierno sem pesem Vse je zaman javnosti predstavil na predstavitvi knjige Električni golaž znanega slovenskega pisca in režiserja Vena Jemeršića v KUD-u France Prešeren v Ljubljani, kjer sem bil Venov poseben gost. Leta 2016 pa sem kot »predskupina« nastopil v klubu Blunout v Domžalah za njegovo skupino Lusterdam.

Tretji samostojni singel Indian summer ste posneli v angleščini. Z njim pa ste dosegli velike uspehe.

Da, leta 2018 sem izdal svoj tretji samostojni singel v angleščini Indian summer, ki se je vrtel tudi po indie internetnih radiih širom po svetu kot so npr. ZDA, Kanada, Velika Britanija, Francija, Švedska, Španija, Švica, Brazilija, Argentina … S skladbo Indian summer sem bil finalist med prvouvrščenimi desetimi glasbeniki v WORLD SONGWRITING AWARDS, katere namen je podpirati samostojne glasbenike.

Glasbenik, ki piše ponoči  ob spremljavi ambientalno ali klasično obarvane glasbe. 

Prav tako pa ste imeli uspehe tudi s svojo četrto, akustično balado Solace. Nam lahko poveste več o tem?

S svojo četrto skladbo, akustično balado Solace, ki sem jo izdal letos, sem bil prav tako finalist med prvouvrščenimi desetimi glasbeniki v WORLD SONGWRITING AWARDS. Pol-finalist pa sem bil tudi v SONG OF THE YEAR, kjer je svojo glasbeno pot začenjala tudi glasbenica Meghan Trainor, ki je svetu znana predvsem s skladbo All about that bass.

You can hear my song Indian Summer on music platform #Spotify. It’s a pop indie love song 4 minutes and 53 seconds long….

Objavil/a Sasha Raven dne Ponedeljek, 17. avgust 2020

Foto: osebni arhiv

PREBERITE ŠE:

Sebastian: »Danes se trudim, da živim življenje« INTERVJU

Lombardo: “Igrali smo v izložbi” INTERVJU

Glasba

Se spomnite skupine Power dancers? Poglejte, kako so videti danes

Objavljeno

V redu

Avtor

Glasbena skupina Power dancers je navduševala v devetdesetih. Vas zanima, kako so videti in kaj članice počnejo danes?

Pred petindvajsetimi leti so na glasbeno sceno zakorakala štiri postavna dekleta: Nadka, Cvetana, Mateja in Špela in navdušile s pesmijo Ujemi me. Delovale so deset let in izdale šest albumov ter posnele 13 video spotov.

Dekleta so navduševala mnoge tako s svojim glasom kot tudi stasom. Kjer koli so se pojavila, je bila zabava zagotovljena.

Kaj pa danes?

Radio Salomon, Ljubljana, Studio guest (Power dancers), , 18-Oct-2016, (Photo by: Grega Wernig / M24.si)

Natka, Cvetana in Mateja imajo vsaka svojo plesno šolo, vse pa imajo tudi družino. Natka ima dva sinova, Mateja tri sinove, Cvetana tri hčerke in Špela dve hčerki.

Natka pa se rada oglasi tudi preko Instagram računa.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Legendo, Đorđa Balaševića so pokopali, oboževalci še vedno žalujejo ob njegovi glasbi

Objavljeno

V redu

Avtor

Družina glasbene legende Đorđa Balaševića ni želela predolgo čakati na zadnje slovo. V krogu najožje družine je bil v Novem Sadu pogreb ob glasbi tamburašev.  Oboževalci po celotni regiji pa še vedno žalujejo s pesmijo, svečami in sporočili, ki jih glasbeniku puščajo v slovo skupaj z rožami, plišastimi medvedki in svečami. 
Celotna regija tudi po pogrebu žaluje za panonskim mornarjem, glasbenikom Đorđem Balaševićem, ki je umrl v petek, 19. februarja 2021 v Kliničnem centru Vojvodine zaradi pljučnice, ki jo je povzročil koronavirus.

Na mestni hiši smo ugasnili luči, da bi izrazili bolečino in žalost z družino. To je težek trenutek za družino Balašević, pa tudi za celo mesto, državo in regijo. Novi Sad po njegovi smrti ne bo več isti “je župan Novega Sada Miloš Vučević zapisal na Twitterju. Pogreba se je udeležil tudi ljubljanski župan Zoran Janković
Družina, prijatelji in oboževalci slavnega pevca, ki je umrl v starosti 68 let, ne morejo zadržati solz, v številnih mestih po regiji se oboževalci še zbirajo in prižigajo sveče ter puščajo sporočila kot zadnji pozdrav svojemu idolu.

Oboževalci se že od petka zbirajo v Beogradu, v Novem Sadu, Zagrebu, Osijeku in številnih drugih mestih, s solzami v očeh prepevajo Balaševićeve pesmi, prižigajo sveče, pokojnemu glasbeniku puščajo medvedke in sporočila.

foto: AROSLAV PAP/TANJUG/CROPIX, RANKO SUVAR/CROPIX CROPIX

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Hči Davida Bowieja podedovala talent in glas

Objavljeno

V redu

Avtor

Končno je objavila pesem!

Odkar je prišla na svet, so jo slavni starši imenovali otrok ljubezni, postala je središče sveta in obogatila njuno ljubezensko pravljico. zdaj pa lepa 20-letna Aleksandria Zahra Jones razkriva svoj talent.

Dvajsetletna Aleksandria Jones, hči pokojnega glasbenika Davida Bowie-ja in nekdanjega supermodela Iman, svojo umetniško linijo in talente neguje že od malih nog. Tisto, s čimer se je Lexi hvalila, še bolj pa njena ponosna mama, je njen talent za slikanje, zdaj pa je končno razkrila tudi, da je od pokojnega očeta podedovala fenomenalen glas. Bowiejeva hči si je končno upala objaviti posnetek svojega petja. Kot je priznala, je za to gesto potrebovala veliko poguma, kar niti ni čudno glede na avtoriteto njenega očeta. Toda posnetek razkriva, da res ni razloga za strah.

“Popolnoma sem prestrašena pred to objavo. Ves čas sem raztrgana med tem ali jo sovražim ali ljubim, a je ****. In tako je tukaj posnetek nedokončane pesmi brez imena, ki sem jo posnela precej pijana in na to sem ponosna, če imam res dober dan” je ob zvočnem posnetku pesmi, ki jo je sama napisala in zapela, zapisala Lexie.

Odzivi so zelo pozitivni, številni sledilci, ki so večinoma ljubitelji njenega pokojnega očeta, so nad načinom, kako Lexi poje, resnično navdušeni.

Odzval se je tud ponosni starejši brat, 49-letni Duncan Jones, sin iz prvega zakona Davida Bowie-ja, ki je pesem delil s svojimi sledilci na Twitterju.

Pravkar sem ugotovil, da moja sestra zna peti! Torej, tja so šli ti geni” se je pošalil Duncan.

foto: SPLASH/PROFIMEDIA

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Nina Pušlar s svojo skladbo Ni ona retro

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO