Kontaktirajte nas

Glasba

Sasha Raven, glasbenik, ki piše ponoči INTERVJU

Objavljeno

V redu

Sasha Raven, glasbenik z Jesenic, se v javnosti ne predstavlja le kot glasbenik, temveč tudi kot pisec poezije. Poleg uspehov, ki jih je dosegel na področju glasbe, pa se lahko pohvali tudi z dvema izdanima pesniškima zbirkama v slovenskem jeziku. Za portal BumNovice.si je povedal nekaj zanimivosti o sebi in svojemu delu.

Kdaj ste se resneje pričeli ukvarjati z glasbo?

Resneje in pred publiko sem se z glasbo pričel ukvarjati leta 2007, ko sem bil so-avtor pesmi v duetu Dharma z Markom Bogdanovićem, s katerim sem izdal album z naslovom V črnih sencah (2008) pri slovenski glasbeni založbi Nika Records.

Omenjeni album je nastal tudi v sodelovanju s Paulom Godfreyjem. Kdo vse je še sodeloval z vami?

Da, na tem albumu je tudi sodelovanje s Paul Godfrey – jem iz svetovno znane zasedbe Morcheeba, ki je prispeval besedilo za skladbo Afterglow. Prav tako je na tem albumu sodelovalo kar nekaj znanih imen kot so Aco Razbornik, Zoran Švigir, Olja Dešić, Ivan Pešut, Branimir Gazdik, Marjan Hvala.

Sasha Raven

Leto 2012 je bilo za vas prelomno leto. Odločili ste se, da stopite na samostojno pot. Dve leti kasneje ste predstavili prvo samostojno skladbo. Kaj nam lahko poveste o tem?

Res je. Leta 2012 sem se odločil, da stopim na samostojno glasbeno pot. Leta 2014 sem predstavil svojo prvo samostojno skladbo Vse je zaman. Istega leta pa tudi klasično skladbo Kiss me. Premierno sem pesem Vse je zaman javnosti predstavil na predstavitvi knjige Električni golaž znanega slovenskega pisca in režiserja Vena Jemeršića v KUD-u France Prešeren v Ljubljani, kjer sem bil Venov poseben gost. Leta 2016 pa sem kot »predskupina« nastopil v klubu Blunout v Domžalah za njegovo skupino Lusterdam.

Tretji samostojni singel Indian summer ste posneli v angleščini. Z njim pa ste dosegli velike uspehe.

Da, leta 2018 sem izdal svoj tretji samostojni singel v angleščini Indian summer, ki se je vrtel tudi po indie internetnih radiih širom po svetu kot so npr. ZDA, Kanada, Velika Britanija, Francija, Švedska, Španija, Švica, Brazilija, Argentina … S skladbo Indian summer sem bil finalist med prvouvrščenimi desetimi glasbeniki v WORLD SONGWRITING AWARDS, katere namen je podpirati samostojne glasbenike.

Glasbenik, ki piše ponoči  ob spremljavi ambientalno ali klasično obarvane glasbe. 

Prav tako pa ste imeli uspehe tudi s svojo četrto, akustično balado Solace. Nam lahko poveste več o tem?

S svojo četrto skladbo, akustično balado Solace, ki sem jo izdal letos, sem bil prav tako finalist med prvouvrščenimi desetimi glasbeniki v WORLD SONGWRITING AWARDS. Pol-finalist pa sem bil tudi v SONG OF THE YEAR, kjer je svojo glasbeno pot začenjala tudi glasbenica Meghan Trainor, ki je svetu znana predvsem s skladbo All about that bass.

You can hear my song Indian Summer on music platform #Spotify. It’s a pop indie love song 4 minutes and 53 seconds long….

Objavil/a Sasha Raven dne Ponedeljek, 17. avgust 2020

Foto: osebni arhiv

PREBERITE ŠE:

Sebastian: »Danes se trudim, da živim življenje« INTERVJU

Lombardo: “Igrali smo v izložbi” INTERVJU

Glasba

Eurosong je vedno aktualna tema, tudi, kaj kdo obleče

Objavljeno

V redu

Avtor

Se spomnite outfitov oziroma izbranih kreacij naših nastopajočih na Eurosongu, odkar smo samostojna država? Ene so bile bolj, druge manj posrečene. Zapomnljivi pa sta bili zagotovo obe naši veliki a miniaturni pevki, ki sta z nastopi predstavili Slovenijo, da se reče.

Darja Švajger leta 1995

Darja Švajger je bila prvič v črnem, drugič v rumenem. Sama na velikem odru je bila elegantna in všečna. Tudi obe kreaciji sta bili primerni, saj vemo, da je Darja majhne rasti, 153 cm in pol cm manj kot njena kolegica Nuša Derenda ali ravno obratno, saj je vseeno, obe sta veliki, veliki kot pevki in še vedno največji, kar se tiče uvrstitve na Eurosongu, Darja In Nuša si še vedno delita najboljšo uivrstitev za Slovenijo, 7. mesto. Obe sta bili rumeno črni na velikem odru, le da Darja dvakrat enobarvno, Nuša pa je nosila posebno usnjeno kombinacijo v obeh barvah.

Nuša Derenda

S svojo pojavo in obleko ter dodatkom na roki, posebno lučjo je bila zelo posebna tudi Alenka Gotar, ki je tudi zaradi tega dobila veliko pozornosti. No, ne gre pa pozabiti, da smo Evropi pokazali tudi svojo narodno nošo oziroma so jo Žlindra in Kalamari.

Slovenia’s singer Alenka Gotar performs her song “Flower of the South/ Cvet z juga” during the first dress rehearsal of the Eurovision Song Contest 2007 semi-final in Helsinki, Finland, on 09 May 2007. AFP PHOTO/ LEHTIKUVA / Sari Gustafsson *** FINLAND OUT ***

 foto: Ljubo Vukelič/Delo

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

‘Samo milijon nas je 2021’ združeni v borbi za boljše čase

Objavljeno

V redu

Avtor

‘Samo milijon nas je 2021’ je skoraj 100 slovenskih pevcev in glasbenikov podarili Sloveniji ob 30. rojstnem dnevu, posneli so tudi video na Prešernovem trgu, na ulicah in strehi ene najvišjih stavb v prestolnici. Na dan mladosti, 25. maja, pa bosta sledila še pesem in video ‘Svobodno sonce 2021’.

Aleš Klinar (Agropop, Rock Partyzani), Matjaž Zupan (California, MZ Hektor), Jure Doles in Sergej Škofljanec (San Di Ego), Vlado Poredoš (Orlek), Urška Majdič (UMA, Billysi), Raiven, Simon Vadnjal (CoverLover), Bor Zuljan, Cveto Polak in Matjaž Jelen (Šank Rock), Manca Trampuš (Koala Voice), Mare Novak in Karmen Klinc (Rock Partyzani), Trkaj, Rok Ahačevčič (Lumberjack) in Renata Mohorič (I.C.E.) sestavljajo prvi del projekta SLO BAND AID, ki bo poskrbel za neuradno glasbeno podlago praznovanja 30-letnice Slovenije, nas spomnil na čas, ko so nas povezovali enotnost, solidarnost, optimizem, občutek svobode, želja po boljšem življenju pa tudi ljubezen do lastnega jezika in (pop)kulture.

Združeni pevci in glasbeniki različnih generacij in obdobij naše glasbene scene so stopili skupaj in v času, ko je njim zaradi okoliščin zelo težko, pokazali, da zmorejo sodelovati in pokazati, da so se pripravljeni boriti z in za glasbo, saj je to njihovo življenje in tudi vir preživetja.

Foto: Slo Band Aid

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Luka Basi se veseli poletja, preberite, zakaj

Objavljeno

V redu

Avtor

Priljubljeni slovenski pevec Luka Basi ima več razlogov za veselje …

Eden najbolj priljubljenih izvajalcev pri nas in eden najbolj opaženih mladih izvajalcev na Hrvaškem, LUKA BASI, niza hit za hitom. Tokrat predstavlja novo skladbo, LJUBAV MOG ŽIVOTA. Tik ob izidu pesmi pa je Luka naznanil tudi velik uspeh. Letos julija bo ponovno del SPLITSKEGA FESTIVALA!

Spet se bo pelo in veselilo! Za to je poskrbel eden najbolj priljubljenih in uspešnih glasbenikov pri nas, LUKA BASI. Luka je znan po tem, da je vsaka njegova pesem velika uspešnica, ki dvigne družbo, jo prepevajo množice in vsakič znova osvaja milijone ogledov. Hitom Istrijanko, ružo mojaMetaTaxiProkleto zlatoRužo bila in drugim, se je pridružila nova. LJUBAV MOG ŽIVOTA je pesem, na katero stavi naš pevec, ki še naprej velja za enega najbolj priljubljenih izvajalcev zabavne glasbe tudi pri naših sosedih Hrvatih.

Pesem govori o neuslišani ljubezni in o tem, kako zelo boli, če ob sebi nimaš osebe, ki ti pomeni vse na svetu.

Videospot je Luka snemal na slovenski obali in v Splitu. Prihajajoče obdobje bo za Basija glasbeno (po)polno, saj bo nastopil na kar dveh največjih festivalih pop glasbe na Hrvaškem. S singlom Ljubav mog života bo nastopil junija na CMC Festivalu Vodice in bo tako že peto leto zaporedoma del tega festivala. Za letošnje poletje je Luka naznanil tudi duet z zvezdo Ivano Kovač, hčerko legendarnega Miše Kovača. Pred kratkim ga je razveselila izjemna novica, da so prav ta duet med več kot 300 prijavljenimi skladbami sprejeli na letošnji Splitski festival, kjer bo Luka nastopil že drugič v družbi najuspešnejših imen naših sosedov.

»V tem trenutku, ko odštevamo do momenta, ko bom spet lahko na odru s svojimi poslušalci, je najbližji občutek tistim na odru, kadar izdamo novo pesem. Veselim se komentarjev, odzivov, posnetkov ljudi, ki prepevajo moje pesmi. Ne glede na to, kaj nam glasbeno prinaša poletje, je padla odločitev, da izdamo pesem, za katero verjamemo, da bo še ena tistih, ki jo bo publika vzela za svojo in jo prepevala na vsa grla. To, da bom lahko nastopil na dveh največjih glasbenih festivalih na Hrvaškem, CMC-ju in ponovno na Splitskem festivalu, pa je velik razlog, da komaj čakam in odštevam do poletnih mesecev.«

Za skladbo je poskrbela Lukova stalna ekipa – glasbo je napisal Raay, besedilo Nenad Ninčević, videospot pa je posnela ekipa NEO VISUALS.

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO