Kontaktirajte nas

Glasba

Sasha Raven, glasbenik, ki piše ponoči INTERVJU

Objavljeno

V redu

Sasha Raven, glasbenik z Jesenic, se v javnosti ne predstavlja le kot glasbenik, temveč tudi kot pisec poezije. Poleg uspehov, ki jih je dosegel na področju glasbe, pa se lahko pohvali tudi z dvema izdanima pesniškima zbirkama v slovenskem jeziku. Za portal BumNovice.si je povedal nekaj zanimivosti o sebi in svojemu delu.

Kdaj ste se resneje pričeli ukvarjati z glasbo?

Resneje in pred publiko sem se z glasbo pričel ukvarjati leta 2007, ko sem bil so-avtor pesmi v duetu Dharma z Markom Bogdanovićem, s katerim sem izdal album z naslovom V črnih sencah (2008) pri slovenski glasbeni založbi Nika Records.

Omenjeni album je nastal tudi v sodelovanju s Paulom Godfreyjem. Kdo vse je še sodeloval z vami?

Da, na tem albumu je tudi sodelovanje s Paul Godfrey – jem iz svetovno znane zasedbe Morcheeba, ki je prispeval besedilo za skladbo Afterglow. Prav tako je na tem albumu sodelovalo kar nekaj znanih imen kot so Aco Razbornik, Zoran Švigir, Olja Dešić, Ivan Pešut, Branimir Gazdik, Marjan Hvala.

Sasha Raven

Leto 2012 je bilo za vas prelomno leto. Odločili ste se, da stopite na samostojno pot. Dve leti kasneje ste predstavili prvo samostojno skladbo. Kaj nam lahko poveste o tem?

Res je. Leta 2012 sem se odločil, da stopim na samostojno glasbeno pot. Leta 2014 sem predstavil svojo prvo samostojno skladbo Vse je zaman. Istega leta pa tudi klasično skladbo Kiss me. Premierno sem pesem Vse je zaman javnosti predstavil na predstavitvi knjige Električni golaž znanega slovenskega pisca in režiserja Vena Jemeršića v KUD-u France Prešeren v Ljubljani, kjer sem bil Venov poseben gost. Leta 2016 pa sem kot »predskupina« nastopil v klubu Blunout v Domžalah za njegovo skupino Lusterdam.

Tretji samostojni singel Indian summer ste posneli v angleščini. Z njim pa ste dosegli velike uspehe.

Da, leta 2018 sem izdal svoj tretji samostojni singel v angleščini Indian summer, ki se je vrtel tudi po indie internetnih radiih širom po svetu kot so npr. ZDA, Kanada, Velika Britanija, Francija, Švedska, Španija, Švica, Brazilija, Argentina … S skladbo Indian summer sem bil finalist med prvouvrščenimi desetimi glasbeniki v WORLD SONGWRITING AWARDS, katere namen je podpirati samostojne glasbenike.

Glasbenik, ki piše ponoči  ob spremljavi ambientalno ali klasično obarvane glasbe. 

Prav tako pa ste imeli uspehe tudi s svojo četrto, akustično balado Solace. Nam lahko poveste več o tem?

S svojo četrto skladbo, akustično balado Solace, ki sem jo izdal letos, sem bil prav tako finalist med prvouvrščenimi desetimi glasbeniki v WORLD SONGWRITING AWARDS. Pol-finalist pa sem bil tudi v SONG OF THE YEAR, kjer je svojo glasbeno pot začenjala tudi glasbenica Meghan Trainor, ki je svetu znana predvsem s skladbo All about that bass.

You can hear my song Indian Summer on music platform #Spotify. It’s a pop indie love song 4 minutes and 53 seconds long….

Objavil/a Sasha Raven dne Ponedeljek, 17. avgust 2020

Foto: osebni arhiv

PREBERITE ŠE:

Sebastian: »Danes se trudim, da živim življenje« INTERVJU

Lombardo: “Igrali smo v izložbi” INTERVJU

Glasba

Nenadne smrti umrl član skupine Depeche Mode

Objavljeno

V redu

Avtor

V 61. letu starosti je umrl član priljubljene angleške skupine.

Andrew Fletcher je bil klaviaturist priljubljene skupine Depeche Mode. Novico o njegovi smrti so ostali člani delili preko Twitterja. Zapisali so, da so šokirani nad njegovo nenadno smrtjo, vzroka še ne poznajo.

»Šokirani smo in zelo žalostni, ker nas je prezgodaj zapustil naš dragi prijatelj, član skupine in družinski član, Andy Fletch Fletcher. Imel je zares zlato srce in je vedno nudil oporo, ko si potreboval pomoč, pogovor, smeh ali pa hladno pivo,« so tvitnili.

Skupina je leta 2017 nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah. Delovati so pričeli v začetku 80. let prejšnjega stoletja, prodali pa več kot sto milijonov albumov. Leta 2020 so bili sprejeti v rokersko alejo slavnih. Njihov zadnji album Spirit je nastal pred petimi leti.

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Udarna mednarodna glasbena zasedba The Parlophonics nam predstavlja svoj novi single “These Days”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kake mednarodne glasbenike, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.


Tokrat vam predstavljamo The Parlophonics, alternativno rock skupino, ki ustvarja odličen Power pop/rock, čeprav člani zasedbe še nikoli niso sodelovali skupaj v “skupnem prostoru”. Skupina se dejansko še nikoli ni sestala v živo.


Če kaj, je razdalja med člani zasedbe le še povečala originalnost zvoka skupine, ki temelji na klasičnem britanskem popu in rocku iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja.

Člani skupine, ki so hkrati tudi avtorji pesmi Robert Horvath (kitare, bas), Fernando Perdomo (kitare, bobni) in Hugh Macdonald (vodilni glas, klaviature) so leta 2021 izdali svoj prvenec A Day in The Life. Gre za čudovit nabor melodičnih izvirnih skladb, ki so ga med pandemsko zaporo posneli na daljavo, tako da so si prek spleta pošiljali datoteke.

Roberta Horvatha je osamljenost v času pandemije navdihnila, da je posnel in končno objavil nekaj pesmi, ki jih je pisal vse življenje. Za projekt je angažiral Fernanda Perdoma (kitarista skupine “Echo in the CanyonJakoba Dylana) in Hugha Macdonalda (Fairhazel) in trije glasbeniki so na daljavo razvili kemijo, ki osvetli vse, kar igrajo.

Skupino so primerjali z Beatli, Oasis in Paulom Wellerjem, vendar pa je v resnici preveč edinstvena, da bi jo lahko opisali s tako preprostimi besedami.

Prvenec skupine The Parlophonics, album A Day in the Life, je bil 20. avgusta 2021 v digitalni obliki izdan na Apple Music, Spotify in Google Play. Fizične izdaje so na voljo od 20. novembra 2021, ravno pravočasno za praznično sezono in za tiste, ki želijo zgoščenko dodati v svojo zbirko. Album je k tej mednarodni skupini pritegnil svetovno občinstvo in to zasluženo. Ljubitelji izvrstno napisanega pop/rocka morajo takoj odkriti skupino The Parlophonics. Tega še ne veste, vendar bodo fantje zagotovo vaša nova najljubša skupina.

Opis ni na voljo

The Parlophonics lahko spremljate tudi na družbenih omrežjih:
Facebook: https://www.facebook.com/Parlophonics
https://www.instagram.com/parlophonics/
https://twitter.com/parlophonics

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals