Domov Glasba Sasha Raven, glasbenik, ki piše ponoči INTERVJU

Sasha Raven, glasbenik, ki piše ponoči INTERVJU

Sasha Raven, glasbenik z Jesenic, se v javnosti ne predstavlja le kot glasbenik, temveč tudi kot pisec poezije. Poleg uspehov, ki jih je dosegel na področju glasbe, pa se lahko pohvali tudi z dvema izdanima pesniškima zbirkama v slovenskem jeziku. Za portal BumNovice.si je povedal nekaj zanimivosti o sebi in svojemu delu.

Kdaj ste se resneje pričeli ukvarjati z glasbo?

Resneje in pred publiko sem se z glasbo pričel ukvarjati leta 2007, ko sem bil so-avtor pesmi v duetu Dharma z Markom Bogdanovićem, s katerim sem izdal album z naslovom V črnih sencah (2008) pri slovenski glasbeni založbi Nika Records.

Omenjeni album je nastal tudi v sodelovanju s Paulom Godfreyjem. Kdo vse je še sodeloval z vami?

Da, na tem albumu je tudi sodelovanje s Paul Godfrey – jem iz svetovno znane zasedbe Morcheeba, ki je prispeval besedilo za skladbo Afterglow. Prav tako je na tem albumu sodelovalo kar nekaj znanih imen kot so Aco Razbornik, Zoran Švigir, Olja Dešić, Ivan Pešut, Branimir Gazdik, Marjan Hvala.

Sasha Raven

Leto 2012 je bilo za vas prelomno leto. Odločili ste se, da stopite na samostojno pot. Dve leti kasneje ste predstavili prvo samostojno skladbo. Kaj nam lahko poveste o tem?

Res je. Leta 2012 sem se odločil, da stopim na samostojno glasbeno pot. Leta 2014 sem predstavil svojo prvo samostojno skladbo Vse je zaman. Istega leta pa tudi klasično skladbo Kiss me. Premierno sem pesem Vse je zaman javnosti predstavil na predstavitvi knjige Električni golaž znanega slovenskega pisca in režiserja Vena Jemeršića v KUD-u France Prešeren v Ljubljani, kjer sem bil Venov poseben gost. Leta 2016 pa sem kot »predskupina« nastopil v klubu Blunout v Domžalah za njegovo skupino Lusterdam.

Tretji samostojni singel Indian summer ste posneli v angleščini. Z njim pa ste dosegli velike uspehe.

Da, leta 2018 sem izdal svoj tretji samostojni singel v angleščini Indian summer, ki se je vrtel tudi po indie internetnih radiih širom po svetu kot so npr. ZDA, Kanada, Velika Britanija, Francija, Švedska, Španija, Švica, Brazilija, Argentina … S skladbo Indian summer sem bil finalist med prvouvrščenimi desetimi glasbeniki v WORLD SONGWRITING AWARDS, katere namen je podpirati samostojne glasbenike.

Glasbenik, ki piše ponoči  ob spremljavi ambientalno ali klasično obarvane glasbe. 

Prav tako pa ste imeli uspehe tudi s svojo četrto, akustično balado Solace. Nam lahko poveste več o tem?

S svojo četrto skladbo, akustično balado Solace, ki sem jo izdal letos, sem bil prav tako finalist med prvouvrščenimi desetimi glasbeniki v WORLD SONGWRITING AWARDS. Pol-finalist pa sem bil tudi v SONG OF THE YEAR, kjer je svojo glasbeno pot začenjala tudi glasbenica Meghan Trainor, ki je svetu znana predvsem s skladbo All about that bass.

You can hear my song Indian Summer on music platform #Spotify. It’s a pop indie love song 4 minutes and 53 seconds long….

Objavil/a Sasha Raven dne Ponedeljek, 17. avgust 2020

Foto: osebni arhiv

PREBERITE ŠE:

Sebastian: »Danes se trudim, da živim življenje« INTERVJU

Lombardo: “Igrali smo v izložbi” INTERVJU