Domov Zanimivosti Žan iz MasterChefa je imel nekoč 148 kilogramov

Žan iz MasterChefa je imel nekoč 148 kilogramov

Ob pogledu na karizmatičnega tekmovalca letošnje sezone šova MasterChef, Žana Milosavljeviča, si nemara težko predstavljate, da se je nekoč boril z odvečnimi kilogrami. A kot je zaupal televizijski hiši, ga je debelost spremljala že vse od otroštva. Že tedaj je imel 20 kilogramov odvečne telesne teže, kasneje pa so se kilogrami nakopičili do te mere, da je bilo potrebno navkljub sodelovanju v shujševalnem taboru poiskati zdravniško pomoč.

»Pri devetnajstih letih sem opravil vrsto zdravniških pregledov, ki so pokazali, da sem primeren kandidat za operacijo želodca,« je pojasnil v klepetu za 24ur.com in razložil, da je prestal dve operaciji, drugič se je na operacijski mizi znašel zaradi tega, ker se je izkazalo, da je šlo med posegom nekaj narobe.

Njegova maksimalna teža je bila 148 kilogramov.

»Veliko ljudi se po operaciji vrne na stara pota, jaz pa sem bil trdno odločen, da bo pri meni drugače. Spoznal sem vrhunskega trenerja Jana Čampo, s katerim sva dosegla vrhunske rezultate. S treningi in prehrano sva prišla na 92 kilogramov. Moja maksimalna teža je bila 148 kilogramov,« je svojo intimno zgodbo z bitko s kilogrami razkril Žan, ki še vedno marljivo vztraja pri aktivnem življenjskem slogu.

»Aktivno življenje mi prinaša dobro počutje, srečo, veselje do življenja, da mi dobro voljo, napolni me z energijo. Takrat vse lepše steče, tako zasebno kot poslovno.«

Foto: POP TV, osebni arhiv