Connect with us

Glasba

Stella: “Nisem zmožna sedeti pri miru in čakati!” INTERVJU

Objavljeno

on

Mlada slovenska glasbenica Stella kljub epidemiji koronavirusa ustvarja in pogumno zre v prihodnost. Pravi, da bi čim prej rada svojo glasbo predstavila tudi na odru.

Za portal BumNovice.si smo z njo poklepetali.

Kakšne glasbene dosežke že imate za sabo?

Do zdaj sem pod umetniškim imenom Stella izdala 5 pesmi, od teh sem Ne vem, če sem v redu predstavila v finalu letošnje Eme Freš, s pesmijo Ocean pa sem zmagala lani na festivalu FeNS. Drugače sem bila na veliko drugih festivalih, med njimi tudi na oddaji X-Factor Romunija, kjer sem prišla med top 20 tekmovalcev. Zelo rada sem na odru, tudi takrat, ko ne prejmem nagrade.

O čem govori pesem Muza?

Muza govori o nekom, ki ima zaprto bluzo. V bistvu se te bluze sploh ne da odpreti, kot da so gumbi le narisani. To naj bi bila metafora za nedosegljive sanje, ali pa prazno obljubo. Nekaj, kar ti dvigne upanje, potem pa te pusti v zraku, dokler ne padeš nazaj na realna tla.

V video spotu igrate glavno vlogo, podpisali pa ste se tudi pod režijo. Kako je potekalo snemanje, kakšna izkušnja je to bila za vas?

Ekipa je bila nadvse zabavna in nasploh super. Jaz sem si izmislila nekakšen okvirni koncept videa, moje ideje pa je odlično dopolnil in izpeljal Rok Mlinar. V vlogi moje muze je nastopil Mark Černilec. Pred kamero sva se precej zabavala, kot je vidno tudi v ‘behind the scenes’ videu, objavljenem na mojem YouTube kanalu Stella, in na mojem Instagramu @stella_spela. Prav tako sem bila vesela, da sem lahko obiskala Mašun; kraj, kamor sem včasih hodila na plesni tabor. Za moja oblačila sta zaslužni Solo Mila in Zala Marolt, make-up in dolge rdeče kitke pa mi je naredila Neža Čuvan.

Kako preživljate te dni, ko smo zaradi karantene omejeni z gibanjem in ustvarjanjem? Ste vi kljub temu polno zaposleni? Kako se soočate z omejitvami, ste kljub vsemu optimistični?

Glede na to, da nihče ne ve, kdaj se bo situacija končala, nisem zmožna le sedeti pri miru in čakati. Zato se skušam zabavati na vsak možen način, ki ga najdem. Seveda je to večinoma muziciranje, pravzaprav delam na svojem prvem albumu, ki ga nameravam izdati januarja naslednje leto. Skupaj s cimro se smejiva internim šalam, namesto da bi se učili japonščino. Saj se tudi učiva (smeh). Drugače pa hodim na sprehode, ali pa tečem, da sem vsaj malo tudi zunaj.

Povedali ste, da ste video za akustično izvedbo pesmi Muza posneli kar na jutranjem sprehodu. Nam lahko poveste več o tem?

Tako je, posnet je na vrhu stolpa na Resevni v Šentjurju. Hotela sem ga posneti zgodaj, ker je jutranja svetloba najlepša, tudi pogled na meglo od zgoraj je božanski. Seveda sem imela zraven bundo, ki sem jo oblekla takoj po koncu vsakega poskusa, ker je bilo zunaj mogoče res čisto rahlo mrzlo (smeh). Na jutranjih sprehodih sicer po navadi nisem tako zelo urejena, verjemite ali ne (smeh).

V začetku prihodnjega leta bo izšel vaš prvi studijski album. Je dela še veliko? Se veselite izida?

Ja, zelo se veselim! Dela je še kar precej, ampak uživam v njem. Zaenkrat kaže super!

Kakšni so vaši načrti za prihodnost?

Rada bi izdala čim več dobre glasbe in jo predstavila tudi na odru, takoj, ko bo situacija to ponovno dopuščala. Mogoče sem se prijavila na kakšen festival ali dva, to se bo izvedelo naslednje leto. Bomo videli, kako bo, nočem biti niti prevelik optimist, niti ne pesimist. Prav tako bi rada objela vse osebe, ki jih pogrešam.

PREBERITE ŠE:

Sasha Raven, glasbenik, ki piše ponoči INTERVJU

Sebastian: »Danes se trudim, da živim življenje« INTERVJU

Darja Gajšek: “V pesem sva vpletla najino poroko in pokazala najino hčer” INTERVJU

Yugo Nostalgica: Večkrat si zaželimo, da bi se vrnili v Jugo ‘jeans generacijo’ INTERVJU

Samantha Maya: »Ko sem prvič stopila na oder, sem stopila iz cone udobja« INTERVJU

Lombardo: “Igrali smo v izložbi” INTERVJU

Natalija Kolšek: »Mi planiramo, življenje splanira« INTERVJU

Skupina Objem: “Skrivnost je ljubezen do glasbe!” INTERVJU

Glasba

Novi zvoki BQL: ‘Zate Vse’ razkriva svežo poglavje v njihovi ustvarjalni poti!

Objavljeno

on

Avtor:


BQL Rok & Budale so nazaj z novo glasbeno avanturo. Zasedba se je preoblikovala, zdaj s Rokom v vlogi karizmatičnega frontmana in Anejem kot kreativnim ustvarjalcem. Skupaj predstavljata svež pristop k ustvarjanju glasbe pod okriljem BQL.

Rok Piletič, prevzemajoč vloge tekstopisca in frontmana, odkriva čarovnijo ustvarjanja besedil in glasbe. Pesem “Zate vse” predstavlja posebno poglavje, saj označuje nov korak v zvočni evoluciji BQL. Rok je pripravljen prevzeti vodstvo na odru, medtem ko ostaja Anej nepogrešljiv del ustvarjalnega dueta BQL.

Videospot za pesem prinaša posebno presenečenje – originalni DeLorean iz filma “Back to the Future” dodaja čaroben in nostalgičen pridih. NEO VISUALS, odgovorni za vizualno podobo BQL uspešnic, tudi tokrat ustvarja prepoznavno podobo za “Zate vse“.

Foto: NeoVisuals

Continue Reading

Glasba

Nenadne smrti umrl član skupine Depeche Mode

Objavljeno

on

Avtor:

V 61. letu starosti je umrl član priljubljene angleške skupine.

Andrew Fletcher je bil klaviaturist priljubljene skupine Depeche Mode. Novico o njegovi smrti so ostali člani delili preko Twitterja. Zapisali so, da so šokirani nad njegovo nenadno smrtjo, vzroka še ne poznajo.

»Šokirani smo in zelo žalostni, ker nas je prezgodaj zapustil naš dragi prijatelj, član skupine in družinski član, Andy Fletch Fletcher. Imel je zares zlato srce in je vedno nudil oporo, ko si potreboval pomoč, pogovor, smeh ali pa hladno pivo,« so tvitnili.

Skupina je leta 2017 nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah. Delovati so pričeli v začetku 80. let prejšnjega stoletja, prodali pa več kot sto milijonov albumov. Leta 2020 so bili sprejeti v rokersko alejo slavnih. Njihov zadnji album Spirit je nastal pred petimi leti.

Continue Reading

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Objavljeno

on

Avtor:

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

Continue Reading

 

 

POGLEJTE SI NOVO PESEM SLOVENSKEGA GLASBENIKA

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals