Domov Kulinarika Trik s katerimi bodo jušni fritati še okusnejši

Trik s katerimi bodo jušni fritati še okusnejši

Razkrivamo vam skrivnost iz babičine skrinje …

Fritati so izvrstna jušna priloga iz palačink, ki jih narežemo na tanke trakove. Mnogi jih pripravljajo tako, kot klasične palačinke, a zares okusni so pripravljeni nekoliko drugače …

Sestavine za pripravo testa bomo malce priredili. Nekateri mleko nadomestijo z vodo, kar je precej boljša izbira, glede na to, da bomo s palačinkami obogatili juho in ne mlečne jedi. Da bodo palačinke še posebej rahle, lahko del tekočine nadomestite z mineralno vodo, piko na i pa boste dosegli s skrivnostjo, za katero nemara še niste slišali.

Ste kdaj pomislili, da bi pripravili maso iz jušne osnove? Ja, zakaj pa ne? Namesto mleka preprosto uporabite juho, masi dodajte malce mineralne vode, sicer pa iz moke in jajc pripravite testo kot običajno. Če imate na voljo droži, lahko testo še dodatno izboljšate z dodatkom dveh polnih jušnih žlic. Verjemite, tudi slednje se zelo pozna pri okusu. Palačinke iz jušne osnove ne pozabite malce bolj soliti, pred peko pa vam še svetujemo, da pustite testo stati najmanj pol ure.

Tako pripravljene palačinke so nekoliko svetlejše, a zelo okusne. Po peki jih pokrijte in pustite, da se ohladijo. Ohlajene zvijte v rolico in narežite na tanke trakove.

Foto: Shutterstock