Connect with us

Življenjski Stil

Izpoved prevarane žene: »To je najboljša stvar, ki se mi je zgodila!«

Published

on

Sklenila je, da deli svojo resnično zgodbo s svetom in na tak način morda pomaga še komu …

Ana in Thomas sta se zaljubila zelo mlada in kmalu je sledila poroka. Le šest mesecev po poroki pa se je rodil prvi sin.

»Bila sem prepričana, da bo najina ljubezen večna, da bo naša sreča trajala in trajala. Bila sva mlada, zaljubljena, imela sva zdravega sinčka,« je pripovedovala.

Prvih nekaj mesecev je bilo res tako. A kmalu se je ljubezen pričela krhati.

»Večkrat mi je vrgel pod nos, da sem se po porodu zredila in zanemarila. Potem ga je motila nepomita posoda, pa nezlikana srajca. Ko sem zvečer utrujena padla v posteljo, mi je vrgel naprej, da nimam od česa biti utrujena, saj sem ves dan doma,« je pripovedovala Ana in priznala, da so jo njegove besede zelo bolele. Skušala je shujšati, a ni šlo. Želela je k frizerju, a finance niso dopuščale. Sinček je bil na prvem mestu in bila je prepričana, da bo Thomas to sprevidel. Za njo bo že še čas …

Njun odnos se je počasi ohlajal, Thomas je bil vedno bolj nesrečen ob njej. Nikamor nista šla, ko je omenila, da bi šla na kavo v bližnji lokal, je dejal, naj naj se najprej spravi k sebi, shujša, pa bosta potem skupaj hodila ven.

»Očitno se me je sramoval. A kljub temu ne toliko, da se me ne bi dotaknil. Res se je najino spolno življenje ohladilo, a občasno sva še vedno spala skupaj. Ponovno sem zanosila,« je pripovedovala.

Rodila je še drugega sina, upala, da bo otrok pomiril nesoglasja. A jih ni. Thomas je bil vse bolj hladen do nje. Vse pogosteje je ostajal v službi, delal nadure, češ, da šef zahteva od njega veliko več, ona pa je bila sama z dvema majhnima otrokoma.

Vedela je, da je nekaj narobe. Slutila je, da jo vara in ni se motila. Ko se je nek večer prhal, preden je odšel s prijatelji na eno pivo, je vzela njegov telefon in pobrskala po njem. Imela je srečo, da ga je pustil v spalnici, največkrat ga je imel tesno ob sebi.

Hitro je našla sporočila. Zelo sladka in zapeljiva sporočila, tudi njena fotografija je bila vmes. Vitka, urejena, dolgolasa. Vse, kar Ana ni bila.

Podrl se ji je svet in ko je Thomas prišel iz kopalnice, je sedela na tleh, v rokah držala njegov telefon in jokala …

Takoj je vedel. In ni zanikal. Vzdihnil je, ji vzel telefon in brez besed odšel. Tistega večera se ni več vrnil domov …

Minilo je nekaj zelo težkih tednov in Ana brez pomoči staršev ne bi zmogla. Ves čas so ji stali ob strani in ji pomagali. In vsak naslednji dan je bilo lažje in vsak naslednji dan se je Ana večkrat nasmehnila. Bilo je, kot bi končno po dolgem deževju spet posijalo sonce …

Pozvonilo je in ko je odprla vrata, je pred njimi stal Thomas. Skrušen in spremenjen. Brez leska v očeh in s pogledom, ki je kazal veliko obžalovanje. Povabila ga je naprej, objel je svoja otroka in zajokal.

»Žal mi je,« je dejal.

Pogovarjala sta se vse do naslednjega jutra. Njun pogovor je prekinil otroški jok, najmlajši se je prebudil.

»Bom jaz,« je dejal Thomas in odhitel proti spalnici. In res je. Ob se je potrudil, on je želel, da poskusita še enkrat in on se je ponovno zaljubil v svojo ženo.

»Nikoli nisem obžalovala, da sem mu dala še eno priložnost. Očitno sva to lekcijo oba potrebovala. Ko danes pogledam nazaj, ni vse tako črno. In ko se zazrem v prihodnost, vem, da bo lepa. Ravno zaradi te napake sva danes to, kar sva. In najina ljubezen je bolj trdna kot kdaj koli prej. Spoštujeva se in imava se rada,« se nasmehne Ana.

Foto: Shutterstock

Življenjski Stil

Vesela novica: Na tisoče Slovencev bo prejelo 500 evrov!

Published

on

Preverite, najbrž ste med njimi tudi vi.

Če spadate med tiste srečneže, ki so ali pa še bodo med 1. januarjem 2020 in 15. 6. 2022, postali starši, se boste razveselili enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence v višini 500 evrov.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence v višini 500 evrov prejme starš oziroma posvojitelj za otroka, ki ima stalno prebivališče v Sloveniji in je rojen od 1. januarja 2020 do 15. 6. 2022. Izplačila centri za socialno delo izvajajo po uradni dolžnosti v treh mesecih po rojstvu, kar pomeni, da posebne vloge ni potrebno vlagati.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence se ne šteje v dohodek pri uveljavljanju pravic po predpisih, ki urejajo pravice iz javnih sredstev, razen pri izredni denarni socialni pomoči.

Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (PKP7), ki je začel veljati 31. 12. 2020, prinaša nabor enkratnih solidarnostih dodatkov, ki sodijo v pristojnost ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ). Med njimi tudi enkratni solidarnostni dodatek za novorojence, obvešča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

Življenjski Stil

To se nabira na naših brisačah, če jih ne menjamo redno

Published

on

Razumljivo je, da domnevate, da je vaša brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite in posušite. Saj ste jo uporabili sveže umiti. Toda dermatologi se s tem ne bi strinjali.

Brisače uporabljamo večkrat na dan in gotovo ste se spraševali, kako pogosto jih morate zamenjati, pa tudi, ali je higienično, če jih uporabljate iz dneva v dan. Razumljivo je domnevati, da je brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite.

Toda naša koža nikoli ni popolnoma brez mikroorganizmov in tako lahko končajo na brisačah. Mikrobiologi in dermatologi so odkrili, kako pogosto moramo menjati brisače.

Vsakdo ima na površini kože bakterije, viruse in glive, kar se morda sliši nekoliko zaskrbljujoče, vendar je povsem normalno. Pravzaprav ti mikroorganizmi tvorijo mikrobiom vaše kože, ki vas ščiti pred patogeni, zato se morate dejansko počutiti varne, ker jih imate.

Vsakič, ko se posušite z brisačo, prenesete te mikrobe v material skupaj z vlago in odmrlimi kožnimi celicami. Vaše kožne celice in vlaga so v bistvu hrana za mikrobe in jim omogočajo razmnoževanje. Medtem, ko vaša koža proizvaja kisline, ki preprečujejo rast mikrobov več, kot jih potrebujete, vaše brisače nimajo te sreče. Torej, če vaše brisače ostanejo vlažne in vsebujejo kožne celice, se lahko ti mikrobi naselijo.

Redno menjajte brisače. (foto: Shutterstock)

Obsežnih raziskav, ki bi natančno odgovorile na vprašanje kako pogosto moramo menjati brisače ni, vendar strokovnjaki priporočajo menjavo brisač približno enkrat na teden, da bi se izognili kopičenju in razmnoževanju mikroorganizmov. Če uporabljate brisačo, ki začne smrditi, je vonj verjetno posledica razmnoževanja organizmov in jo takoj zamenjajte. Prav tako je pred ponovno uporabo najbolje, da se brisača popolnoma posuši, sicer bo vlaga omogočila rast mikroorganizmov. Skratka, verjetno ne boste čutili večjih škodljivih učinkov ponovne uporabe brisače po nekaj dneh, je pa pametno, da jo dovolj pogosto zamenjate.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

Življenjski Stil

KOLUMNA: Sem deklica za vse, na koncu tudi koš za smeti!

Published

on

Naveličana in razočarana sem. Vsi bi radi nekaj od mene, to tudi dobijo. Vsi se s težavami obračajo name, iščejo nasvet, pomoč, tudi, če gre zgolj za uslugo pri kakšni praktični stvari in vedno se odzovem. Včasih se počutim, da sem deklica za vse in na koncu tudi koš za smeti.
Poslušam, pomagam, naredim, kar le lahko. Vedno sem pri roki in se odzovem, skočim in pomagam, brišem solze, urejam papirje, predlagam diete, kupujem kozmetiko in vračam nasmeh. Vendar vse bolj ugotavljam, da ob vsem tem, mene ni.
Nihče od teh ljudi, ki jim stojim ob strani, nobena od teh prijateljic, znank, me nikoli ne vpraša kako sem? Ne pokliče razen kadar je drama ali panika. Ne pokliče, da bi vprašala kako si? Ne pokliče, da bi rekla, ej a kaj potrebuješ, greva na en čvek.
Izkoristi, odvrzi do naslednje panike, ko te bom spet potrebovala, samo to je. Vse bolj to premlevam zadnje čase, počutim se slabo, dobesedno zavrženo in sploh ne vem kaj naj storim? Vem pa, da bom verjetno spet skočila na prvi klic.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija


Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja za odnose z javnostmi, glasbena producentka, radijska in TV voditeljica ter izkušena ženska z zdravim smislom za humor

Glede na to, da ste to zapisali, vam dobro gre. Gre v pravo smer, saj ste spregledali. Ne dovolite več. V bistvu vas to, kljub temu, da iskreno radi pomagate, na koncu obremenjuje. Verjamem, da ne preračunavate v smislu, aha, 2 x sem ji pomagala, naj še ona 2 x meni, a vidite, da v resnici ne obstajate razen, ko vas potrebujejo in izkoristijo. To pa ni dobro, ker vas več kot očitno to boli. Ne dovolite si več. Vsakič se najprej vprašajte, moram ali želim? Odzovite se le na želim. Počasi bo šlo v pravo smer in počasi se bo tudi skristaliziralo s kom boste ostali v prijateljski navezi, kdo si bo pa našel drugo žrtev.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals