Domov Zanimivosti Po zapletih s koronavirusom umrl oče Simpsonov

Po zapletih s koronavirusom umrl oče Simpsonov

S Simpsoni je nasmejal cel svet.

Novico o smrti nadarjenega pisca Marca Edwarda Wilmore-a, ki je skozi oddaje, ki jih je pisal, leta zabaval občinstvo, je njegov brat objavil na Twitterju. “Bil je najbolj dobrohoten in duhovit lev in angel, kar sem jih kdaj poznal,” je zapisal žalostni starejši brat pokojnega. 

Marc Edward Wilmore, ameriški TV pisatelj, ki je bil desetkrat nominiran za nagrado Emmy, je umrl zaradi zapletov zaradi okužbe z virusom Covid-19. Star je bil 57 let.

Moj dragi brat Marc Edward Wilmore je sinoči umrl po boju s Covid-19 in drugimi zdravstvenimi težavami, ki so ga pestile že leta,”  je še zapisal Marcov starejši brat Larry na Instagramu in Twitterju.

Pisec, scenarist  legendarnih Simpsonov je ljubezen do komedije  spremenil v zelo uspešno kariero. Po fakulteti je Marc Edward Wilmore začel delati kot pisatelj na televiziji, njegove skice pa so zaznamovale takrat priljubljene oddaje “In Living Color” v katerih je plesala Jennifer Lopez in “The Tonight Show Starring Jay Leno”. Po prvih uspehih se je zaposlil kot eden izmed izvršnih producentov v super priljubljeni risanki “The Simpsons” in animirani oddaji “F je za družino”. Simpsonovi so ga tudi najbolj zaznamovali, saj je s to legendarno, priljubljeno risanko postal slaven in večkrat nagrajen in spoštovan umetnik. 

Foto: Fox & Michael Prince/Twitter