Domov Zanimivosti Na dan prihajajo sočni detajli strastne afere Borisa Johnsona z mlado študentko

Na dan prihajajo sočni detajli strastne afere Borisa Johnsona z mlado študentko

Podjetnica Jennifer Arcuri se je z britanskim premierjem srečala, ko je bil župan Londona. Kmalu sta začela strastno razmerje, ki je trajalo leta. Boris Johnson je z njo varal svojo tedanjo ženo, naklonjen razvoju njenega posla je ‘zašel’ v težave, ki jih bo moral kmalu pojasniti.

Ljubila sem ga, oboževala,” trdi ameriška podjetnica Jennifer Arcuri, ena od nekdanjih ljubic Borisa Johnsona, ki je iz nje znanih razlogov, javno spregovorila o svoji štiriletni zvezi s sedanjim britanskim premierjem. Spoznala sta se v Londonu, kamor je Jennifer prišla študirat , Boris pa je bil takrat župan britanske prestolnice in je bil še poročen z drugo ženo, odvetnico Marino Wheeler. Arcuri se je s svojim bodočim ljubimcem prvič srečala leta 2011 na srečanju, na katerem je imel Boris Johnson alias BoJo govor.  V dvorano je vstopil z razmršenimi lasmi in takrat sem prvič videla čarovnijo Borisa Johnsona v akciji. Vsa dekleta so kričala, jaz pa sem se prerinila v prvo vrsto in rekla:”živjo, moje ime je Jennifer, če me nisi poznal, me zdaj poznaš’.

Nekaj mesecev kasneje je začela prostovoljno sodelovati v kampanji za ponovno izvolitev Johnsona za župana Londona. Pravi, da se je takrat med njima razplamtela medsebojna fizična in intelektualna privlačnost. “Oboževal je tako moje telo kot moj um, že na prvem zmenku ni mogel ločiti rok od mene,” se spominja Jennifer Arcuri in dodaja “imela sva nor seks, povsod sva tudi zahaja, ni mu bilo mar, če naju kdo vidi, vedno je govoril, ti si prva američanka, ki jo ljubim”. 

Jennifer se je medtem iz študentke prelevila v podjetnico. Organizirala je vrsto konferenc o novih tehnologijah, na katerih je govoril tudi njen cenjeni ljubimec. Ocenjuje se, da je na ta način dobila vsaj 126 tisoč funtov državne pomoči in spodbud, sum pa je, da tega davkoplačevalskega denarja nikoli ne bi prejela brez pomoči vplivnega politika Borisa Johnsona. Poleg tega je bilo razkrito, da je zaljubljeni BoJo Jennifer trikrat peljal na službena potovanja v tujino, plačana z denarjem davkoplačevalcev. To sta bili trgovinski misiji v New Yorku in Tel Avivu, pri katerih Jennifer Arcuri po veljavnih merilih ne bi mogla in smela sodelovati. 
Ko so te zadeve prišle v javnost me ni zaščitil,” je še dejala ljubica in tako smo morda našli odgovor, zakaj se dogaja to pranje perila v javnosti, za katerega bo moral britanski premier odgovarjati.

foto: VICKI COUCHMAN/SHUTTERSTOCK