Domov Kulinarika Prazniki so mimo: Tukaj je nekaj kreativnih idej, kako lahko porabite ostanke...

Prazniki so mimo: Tukaj je nekaj kreativnih idej, kako lahko porabite ostanke hrane po veliki noči

Po praznovanju velike noči nas pogosto čaka hrana, ki je ostala od prazničnega obeda. Kaj storiti s temi ostanki? Kako jih čim bolje izkoristiti? Tu je nekaj idej, kako porabiti ostanke hrane od velike noči in pripraviti okusne obroke:

Šunka: Če vam je ostala šunka, jo lahko uporabite na več načinov. Narežite jo na tanke rezine in jo uporabite kot nadev za sendviče ali popečete na ponvi ter postrežete s solato. Lahko pa jo tudi dodate v testenine ali rižoto.

Jajca: Jajca so priljubljena jed v velikonočnem času, a včasih ostanejo neporabljena. Z njimi lahko pripravite okusno omleto ali jajčno solato. Lahko jih tudi trdo skuhate in uporabite kot prigrizek ali dodate solati.

Hren: Hren je pogosta priloga k šunki, vendar ga lahko uporabite tudi na druge načine. Dodajte ga v omako ali majonezo za popestritev okusa, ali pa pripravite hrenovo omako, ki bo odlično dopolnila mesne jedi.

Sir: S sirjem lahko pripravite različne jedi, od omake za testenine do nadeva za pico. Lahko ga tudi popečete in postrežete s sadjem ali ga uporabite kot nadev za sendviče.

Potica: Če vam je ostala potica, jo lahko uporabite za pripravo sladic, kot so potičnice ali potični muffini. Lahko pa jo tudi narežete na rezine in postrežete s kavo ali čajem.

Recept za velikonočno omleto: Zmešajte preostala jajca s koščki šunke, sira in zelenjave po vaši izbiri. Popečte na ponvi in postrezite s solato ali popečenim kruhom.

Ne glede na to, kaj vam je ostalo od velikonočnega obeda, lahko to hrano še vedno porabite na kreativen način in pripravite okusne obroke za družino in prijatelje. S tem boste zmanjšali količino odpadne hrane in hkrati razvajali svoje brbončice. Enostavno, kaj ne?