Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Elon Musk, SpaceX: Kdaj gremo na Mars?

Objavljeno

V redu

Ambiciozen, inteligenten in deloven. Kako drugače opisati človeka kot je Elon Musk?

No, kar se tiče Marsa in njegovih idej o kolonizacij, smo morda pozabili eno prav tako pomembno značilnost, ki ga prav dobro opisuje. Dodajamo torej »strasten«.

Nekaj malega o Musku:

Elon Musk je bil rojen leta 1971 v Južni Afriki. Z družino se je preselili v Kanado po končani srednješolski izobrazbi. Študiral je na Queen’s University, kasneje diplomiral v Univerzi Pensilvanije. Njegovo prvo podjetje se je imenovalo Zip2, danes pa se predvsem posveča Tesli, ki je postalo eno vodilnih svetovnih avtomobilskih proizvajalcev in seveda, SpaceXu.

Kdaj bo Mars naša druga Zemlja?

Musk meni, da je treba Mars najprej ogreti, za kar obstaja počasnejša in hitrejša varianta izvedbe tega podviga. V pogovoru z komedijantom Stephenom Colbert, je bil vprašan, kako bi izgledala hitrejša varijanta, in v namen ogrevanja Marsa je Musk omenil jedrska orožja – z jederskimi eksplozijami bi bilo namreč mogoče ogreti ta planet. Vendar, naj vas to nikakor ne skrbi, saj je Musk vsaj nekoliko bolj potrpežljiv…

Letos, pred nekaj dnevi, je SpaceX poslal svojih prvih par ljudi v vesolje. Musk, zelo zadovoljen z prvim letom, pa ima v mislih še milijon ljudi, kolikor jih misli poslati v vesolje in na Mars do leta 2050.

Čeprav bomo na začetku živeli v kupoli, se bo počasi razvila tudi civilizacija. – Elon Musk

Poleg hrane in druge življenjsko pomembne opreme, bodo na Mars prinašali tudi orodja za gradbeništvo.

Grem lahko na Mars tudi jaz?

Če živite dovolj dolgo, boste menda res lahko odšli.

Elon Musk želi, da gre na ta planet lahko vsak, ki hoče. Za tiste s premalo denarja, bi obstajala posojila, Mars pa naj bi imel tudi veliko služb. Sliši se dobro, mar ne?

Foto: SHUTTERSTOCK

Zanimivosti

Opa, poglejte kateri znani mladenič objema Heleno Blagne

Objavljeno

V redu

Avtor

Uf, to pa je vroča fotografija. Kaj sta počela?

Priljubljena slovenska pevka in žirantka šova Znan obraz ima svoj glas, Helena Blagne, je tokrat svoje številne spletne oboževalce navdušila, pa tudi presenetila s fotografijo, na kateri je skupaj s postavnim mladeničem. Če se sprašujete, kdo to je – župan občine Sveta trojica David Klobasa, ki na svojem Instagramu objavlja fotografije, na katerih je z lepoticami. Seveda mednje sodi tudi priljubljena pevka.

»Sošolca na zaključnem je zapisala poleg, David pa je fotografijo komentiral z besedami: »Ooo draga sošolka… to je to, zaključni izlet, zadnji sedeži na avtobusu, sendvič s posebno in pingo sok. Nepozabno…«

Očitno je, da sta dobra prijatelja, seveda pa sta s skupno fotografijo navdušila tudi svoje oboževalce.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Rebeka Dremelj po hudi izgubi sedaj objokana sporočila še to

Objavljeno

V redu

Avtor

Priljubljena pevka je razkrila vse …

Ena najbolj priljubljenih slovenskih pevk, uspešna podjetnica in predana mamica Šajane in Sije, Rebeka Dremelj, je preko Instagram zgodbe razkrila svoja čustva. S tem je želela pokazati, da tudi njen dan ni vedno nasmejan in popoln in da ima tudi sama vzpone in padce.

»Nikakor ne morem priti na zeleno vejo s svojim počutjem, ne vem, kaj mi je,« je pojasnila in povedala, da od trenutka, ko je prišla nazaj iz Grčije, ji je vse »dol padlo.« Iskreno je dodala še, da so njeni občutki takšni najbrž zaradi stresa in žalosti, ki jo doživlja v zadnjih dneh, vse odkar so izvedeli, da jih je zapustila njihova dolgoletna mačka Leni. »Skoz imam objokane oči, ne vem, kaj je to,« ji ni bilo težko priznati.

»Zakaj vam to govorim? Zato, da ne bo vedno oh in sploh … in kako imamo vsi tako neverjetno čudovito življenje. Pač, pridejo trenutki, ko si seveda tudi totalno sesut, ko se ne počutiš dobro in pač, vse je to človeško,« je še razložila.

S svojo iskreno izpovedjo je pevka ponovno dokazala, zakaj je med številnimi tako priljubljena.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Ste vedeli, da ima Marjetka Vovk takšno mnenje o Janu Plestenjaku? To vas zna presenetiti …

Objavljeno

V redu

Avtor

Pevka je iskreno spregovorila o njem …

Priljubljeni slovenski pevec Jan Plestenjak je pred časom mnoge svoje oboževalce navdušil, ko je predstavil novo pesem V naju še verjamem, ki je nastala v sodelovanju z duom Maraaya. Mnogi menijo, da sta pevec in Marjetka Vovk pesem čudovito odpela in so jo takoj vzeli za svojo. Da je sodelovanje bilo zares uspešno, pa je potrdila tudi Marjetka, ki je na svoj Instagram račun zapisala: »Vedno bolj se poznava, vedno večja je najina glasbena energija na odru! Kdaj spet ponoviva @janplestenjak ?«

To pomeni, da bosta morda presenetila še s kakšno lepo pesmijo? Mi upamo, da bo tako.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals