Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Elon Musk, SpaceX: Kdaj gremo na Mars?

Objavljeno

V redu

Ambiciozen, inteligenten in deloven. Kako drugače opisati človeka kot je Elon Musk?

No, kar se tiče Marsa in njegovih idej o kolonizacij, smo morda pozabili eno prav tako pomembno značilnost, ki ga prav dobro opisuje. Dodajamo torej »strasten«.

Nekaj malega o Musku:

Elon Musk je bil rojen leta 1971 v Južni Afriki. Z družino se je preselili v Kanado po končani srednješolski izobrazbi. Študiral je na Queen’s University, kasneje diplomiral v Univerzi Pensilvanije. Njegovo prvo podjetje se je imenovalo Zip2, danes pa se predvsem posveča Tesli, ki je postalo eno vodilnih svetovnih avtomobilskih proizvajalcev in seveda, SpaceXu.

Kdaj bo Mars naša druga Zemlja?

Musk meni, da je treba Mars najprej ogreti, za kar obstaja počasnejša in hitrejša varianta izvedbe tega podviga. V pogovoru z komedijantom Stephenom Colbert, je bil vprašan, kako bi izgledala hitrejša varijanta, in v namen ogrevanja Marsa je Musk omenil jedrska orožja – z jederskimi eksplozijami bi bilo namreč mogoče ogreti ta planet. Vendar, naj vas to nikakor ne skrbi, saj je Musk vsaj nekoliko bolj potrpežljiv…

Letos, pred nekaj dnevi, je SpaceX poslal svojih prvih par ljudi v vesolje. Musk, zelo zadovoljen z prvim letom, pa ima v mislih še milijon ljudi, kolikor jih misli poslati v vesolje in na Mars do leta 2050.

Čeprav bomo na začetku živeli v kupoli, se bo počasi razvila tudi civilizacija. – Elon Musk

Poleg hrane in druge življenjsko pomembne opreme, bodo na Mars prinašali tudi orodja za gradbeništvo.

Grem lahko na Mars tudi jaz?

Če živite dovolj dolgo, boste menda res lahko odšli.

Elon Musk želi, da gre na ta planet lahko vsak, ki hoče. Za tiste s premalo denarja, bi obstajala posojila, Mars pa naj bi imel tudi veliko služb. Sliši se dobro, mar ne?

Foto: SHUTTERSTOCK

Zanimivosti

Bivša žena Primoža Peterke s takšno vročo fotografijo presenetila vse

Objavljeno

V redu

Avtor

Saj ne boste verjeli, da je to res ona! Njena fotografija je zažgala družbena omrežja …

Nekdanja žena nekoč vrhunskega smučarskega skakalca Primoža Peterke, Renata Bohinc, s katero sta se jima v zakonu rodili trije otroci, vse bolj navdušuje na družbenih omrežjih.

Bohinčeva, ki ji preko Instagrama sledi vse več oboževalcev, je tokrat razveselila s fotografijo, s katero je dokazala, da je še vedno zelo zapeljiva in da je njeno telo popolno. Pokazala je svoj izklesan trebušček, na katerem ni niti sledu o treh porodih.

»Ko si enkrat v črnem, ne greš več nazaj,« je pripisala poleg fotografije, na kateri je oblečena v črno barvo, ki ji zelo pristoji.

Foto: Instagram

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Vnuk Rosvite Pesek praznuje, namenila mu je takšne besede, ki vas bodo ganile

Objavljeno

V redu

Avtor

Fotografijo je objavila dečkova mamica, a priljubljena televizijska voditeljica je objavo pospremila z besedami, ki povedo vse.

Nastja Kramer Pesek, žena Filipa Peska in snaha priljubljene televizijske voditeljice Rosvite Pesek, je na Instagram dodala čudovito fotografijo sina Matea. Fantek je dopolnil eno leto, današnji dan je zanj nedvomno poln dogodivščin in prijetnega praznovanja.

»Vse najboljše za 1.rojstni dan moj fantek. Rada te imam do neba in nazaj. je pripisala njegova mamica poleg fotografije, ki je takoj prejela številne všečke in čestitke. Med drugimi se je oglasila tudi njegova babica Rosvita pesek, ki je zapisala: »Tudi jaz. Do neba…«

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Luka Jezeršek (MasterChef) pokazal najmlajšega sina in o njem razkril to

Objavljeno

V redu

Avtor

Objava na Instagramu je naletela na velik odziv.

Priljubljeni kuharski chef in sodnik slovenskega MasterChefa, Luka Jezeršek svoje številne spletne prijatelje preko Instagrama pogosto razveseli z družinskimi utrinki. Tokrat je namenil objavo svojemu najmlajšemu sinu Japcu, ta je namreč dopolnil že tri leta.

»Preden zrasteš do neba, bodi še malo naš “tamau” je ob dveh fotografijah  zapisal Jezeršek, na drugi pokazal tudi starejšega sina Urha.

V zakonu z Aleksandro so se jima rodili trije otroci, par ima še hčerko Sofijo.

Foto: facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals