SESTAVINE:
Testo:
- 300 g kamutove moke
- 3 ščepce soli
- Suhi kvas (1 vrečka)
- 2 dl polnomastnega tekočega jogurta
- 1 dl vroče (ne vrele) vode
POSTOPEK
Premešamo moko, sol ter suhi kvas. V merilni posodi izmerimo 2 dl jogurta kateremu dodamo 1 dl vroče vode in premešamo. Zmes dodamo k moki ter z kavljema za gnetenje mesimo okoli 5 minut pri največji hitrosti. Testo naj bo lepo gladko.
Ker je testo precej mehko ga s pomočjo lopatice preložimo v model za peko, katerega obložimo z peki papirjem. Enakomerno ga razdelimo po modelu.
Nato ga z čisto kuhinjsko krpo pokrijemo in pustimo počivati.
Pečico prižgemo na 200 stopinj.
Ko je pečica ogreta na 200 stopinj, model z testom prestavimo v pečico. Po 5 minutah zmanjšamo temperaturo na 180 stopinj. Peka naj traja približno 30/35 minut.