Domov Kulinarika Kamutov kruh – Recept

Kamutov kruh – Recept

SESTAVINE:

Testo:

  • 300 g kamutove moke 
  • 3 ščepce soli
  • Suhi kvas (1 vrečka)
  • 2 dl polnomastnega tekočega jogurta
  • 1 dl vroče (ne vrele) vode

POSTOPEK

Premešamo moko, sol ter suhi kvas. V merilni posodi izmerimo 2 dl jogurta kateremu dodamo 1 dl vroče vode in premešamo. Zmes dodamo k moki ter z kavljema za gnetenje mesimo okoli 5 minut pri največji hitrosti. Testo naj bo lepo gladko.

Ker je testo precej mehko ga s pomočjo lopatice preložimo v model za peko, katerega obložimo z peki papirjem. Enakomerno ga razdelimo po modelu.

Nato ga z čisto kuhinjsko krpo pokrijemo in pustimo počivati.

Pečico prižgemo na 200 stopinj.

Ko je pečica ogreta na 200 stopinj, model z testom prestavimo v pečico. Po 5 minutah zmanjšamo temperaturo na 180 stopinj. Peka naj traja približno 30/35 minut.