Connect with us

Zanimivosti

Marilyn Monroe bi včeraj dopolnila 95 let, po tragični smrti je postala ikona pop kulture

Objavljeno

on

Rojena prvi dan junija 1926, filmsko kariero ji je uspelo zgraditi brez kakršnega koli ozadja in podpore, po tragični smrti pa je postala ikona pop kulture. Edinstvena Marilyn Monroe bi danes dopolnila 95 let, če ne bi umrla tako zgodaj in tragično.

Vse življenje je bila ikona sloga, predmet oboževanja, izjemno priljubljena hollywoodska zvezda, vendar ji nič od tega ni prineslo notranjega miru. Marilyn Monroe se je rodila 1. junija, letos pa bi, če bi še živela, dopolnila 95 let. Rodila se je kot Norma Jean Baker in že od malih nog jo je spremljala nesrečna usoda. A na koncu je mali Normi Jean uspelo uresničiti sanje, o katerih je sanjala njena mama Gladys, kljub vsemu je imela zavidljivo filmsko kariero.

Depresivna in nestabilna mati Gladys jo je prepustila rejnikom, kjer je mala Norma Jean doživela le travme, vrnitve v sirotišnico e je rešila s poroko pri 16 letih. Potem, ko je mož odšel v vojno, je delala v tovarni, kjer so jo seznanili s fotografom, ki ji je ponudil službo manekenke. To je bila njena vozovnica za Hollywood.

Dala si je ime Marilyn Monroe, sestavila ga je iz srednjih imen matere in babice. Potem, ko se ji je uspelo boriti za resnejše vloge, so še na začetku kariere v javnost pricurljale njene popolnoma razgaljene fotografije, absolutni škandal za konservativno Ameriko v petdesetih letih. A to je ni uničilo.

Filmski hiti, vojska pretežno moških oboževalcev in cel kup prigod, ki so slavno blondinko žalostile. Slava ji ni prinesla sreče. Dogodki so jo potisnili k alkoholu in pomirjevalnim sredstvom. Romanca s takratnim predsednikom Johnom F. Kennedyjem jo je le še bolj potisnila v brezno. Avgusta leta 1962 so mrtvo našli v njenem stanovanju, šlo naj bi za predoziranje, staro le 36 let. Veliko njenih besed je ostalo, eden od njenih znanih citatov je “Vsi smo zvezde, vendar se moramo naučiti sijati.

Foto: Facebook

Zanimivosti

Tina Gaber delila čustven zapis, ob katerim se vam bo orosilo oko

Objavljeno

on

Avtor:

Priljubljena spletna vplivnica Tina Gaber je s svojo objavo ganila mnoge …

Ena izmed najbolj priljubljenih slovenskih spletnih vplivnic, velika ljubiteljica in zagovornica vseh živali, Tina Gaber, je na družbeno omrežje dodala zelo čustven zapis.

Objavila je fotografijo, na kateri je njen pokojni psiček Mash, poleg pa objavila zapis, ki je mnoge zelo ganil: »Danes bi moj Mash dopolnil 15 let. Vse najboljše, ljubezen moja. Si moja zvezdica, ki me čuva in danes sem lučke prižgala z mislijo nate. Pogrešam te zelo, zelo.«

Foto: facebook

Continue Reading

Zanimivosti

Znana Slovenka šokirala z resnico: Ima prepoved vožnje avtomobila

Objavljeno

on

Avtor:

Znana in priljubljena Slovenka je s priznanjem, da ima prepoved vožnje avtomobila, vse močno šokirala. Kaj se dogaja?

Znana in priljubljena slovenska vplivnica ter uspešna podjetnica Katarina Benček, je v Instagram zgodbi pokazala, da je kupila smreko, nato pa pokazala še, da sedi zadaj, njena mati pa vozi avto.

»Smreko sem kupila za hiško. Komaj čakam, da jo razpakiramo,« je veselo dejala, nato pa razkrila šokantno novico: »Mami me pa vozi, zato ker imam jaz prepoved na hrvaškem, ampak, to so zgodbe za drugič.«

Foto: Facebook

Continue Reading

Zanimivosti

Po hudi diagnozi znanega Slovenca, sedaj dobila takšno hudo diagnozo še njegova partnerica

Objavljeno

on

Avtor:

Znani Slovenec je že pred časom razkril, s kakšno hudo boleznijo se je moral soočiti, sedaj pa je žalostno novico sporočila še njegova žena.

Znani slovenski režiser Vinci Vogue Anžlovar je pred časom javnosti povedal, da je zbolel za neozdravljivo boleznijo,  amiotrofično lateralno sklerozo (ALS). Sedaj pa se s hudo diagnozo sooča še njegova partnerica Barbara Drmota, piše portal siol.

»Izgubljam mišični tonus, imam težave z govorom in močne krče, ki me za nekaj sekund popolnoma ohromijo ob peklenskih bolečinah. Težko hodim in se zadiham že po nekaj korakih. Stanje se slabša in na žalost ni zdravila ali upanja na izboljšavo,« je Vogue Anžlovar dejal za žurnal24.

Kot poroča omenjeni portal, pa se je sedaj s hudo diagnozo soočila še njegova partnerica. Zbolela je za rakom materničnega vratu.

»Najprej sem bila zelo jezna, ker moje stanje ni bilo prej zaznano. Kajti ko si enkrat na onkološkem inštitutu, s kartoteko v rokah in te zdravnik seznani z novico, da ti drugega kot radikalno obsevanje s kemoterapijo ali brutalna operacija vseh rodil in bezgavk ne preostane, ja, si zelo jezen,« je povedala za portal Med.over.net in dodala, da ne bo odnehala, da to tudi vsi od nje pričakujejo.

Foto: Facebook

Continue Reading

 

 

POGLEJTE SI NOVO PESEM SLOVENSKEGA GLASBENIKA

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals