Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Marilyn Monroe bi včeraj dopolnila 95 let, po tragični smrti je postala ikona pop kulture

Objavljeno

V redu

Rojena prvi dan junija 1926, filmsko kariero ji je uspelo zgraditi brez kakršnega koli ozadja in podpore, po tragični smrti pa je postala ikona pop kulture. Edinstvena Marilyn Monroe bi danes dopolnila 95 let, če ne bi umrla tako zgodaj in tragično.

Vse življenje je bila ikona sloga, predmet oboževanja, izjemno priljubljena hollywoodska zvezda, vendar ji nič od tega ni prineslo notranjega miru. Marilyn Monroe se je rodila 1. junija, letos pa bi, če bi še živela, dopolnila 95 let. Rodila se je kot Norma Jean Baker in že od malih nog jo je spremljala nesrečna usoda. A na koncu je mali Normi Jean uspelo uresničiti sanje, o katerih je sanjala njena mama Gladys, kljub vsemu je imela zavidljivo filmsko kariero.

Depresivna in nestabilna mati Gladys jo je prepustila rejnikom, kjer je mala Norma Jean doživela le travme, vrnitve v sirotišnico e je rešila s poroko pri 16 letih. Potem, ko je mož odšel v vojno, je delala v tovarni, kjer so jo seznanili s fotografom, ki ji je ponudil službo manekenke. To je bila njena vozovnica za Hollywood.

Dala si je ime Marilyn Monroe, sestavila ga je iz srednjih imen matere in babice. Potem, ko se ji je uspelo boriti za resnejše vloge, so še na začetku kariere v javnost pricurljale njene popolnoma razgaljene fotografije, absolutni škandal za konservativno Ameriko v petdesetih letih. A to je ni uničilo.

Filmski hiti, vojska pretežno moških oboževalcev in cel kup prigod, ki so slavno blondinko žalostile. Slava ji ni prinesla sreče. Dogodki so jo potisnili k alkoholu in pomirjevalnim sredstvom. Romanca s takratnim predsednikom Johnom F. Kennedyjem jo je le še bolj potisnila v brezno. Avgusta leta 1962 so mrtvo našli v njenem stanovanju, šlo naj bi za predoziranje, staro le 36 let. Veliko njenih besed je ostalo, eden od njenih znanih citatov je “Vsi smo zvezde, vendar se moramo naučiti sijati.

Foto: Facebook

Zanimivosti

Meghan Markle je obsedena, Harryja sili na kirurški poseg

Objavljeno

V redu

Avtor

Konkretno na presaditev las preden bo prepozno.

Čeprav je še v tridesetih, se je princ Harry že spoprijel s težavo, s katero se sooča celoten moški del njegove družine.

Imajo šarm, slog in so tudi princi, vendar manjka ena stvar, pri moškem delu britanske kraljeve družine, to so lasje. Mnogi se spominjajo časa, ko sta se princ William in njegov mlajši brat, princ Harry, lahko pohvalila z gostimi lasmi in zaželeno pričesko, potem pa je princ William pred približno desetimi leti prvič prišel v središče pozornosti javnosti, ko je začel izgibljati lase.

Nenadoma se je začela videti pleša. Njegovega mlajšega brata Harryja očitno čaka ista usoda. Čeprav je šele v tridesetih ga je zajela težava, s katero se sooča celoten moški del njegove družine.

Po poročanju medijev pa Meghan Markle sili moža, princa Harryja na presaditev las. Meghan menda princu Harryju ne dovoli, da zapusti hišo brez nečesa, kar pokrije plešo. Vir pravi: “Meghan je zelo pomembno to, kako izgledajo, zato, ko vidi Harryjevo težavo, želi čimprej rešiti stvar in izvršuje pritisk nanj. Naj stori nekaj glede tega dokler ne bo prepozno.” Čeprav se sliši ostro, vir poudarja, da se je Harry pripravljen ukloniti njeni želji.

Foto: Profimedia

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Jelena Rozga pokazala dojenčka, materinstvo ji odlično pristoji!

Objavljeno

V redu

Avtor

Nič ne povzroči večje sreče kot otrokov nasmeh, ko ga vzamete v naročje.

To nepopisno čustvo je splitska pevka Jelena Rozga začutila na kosilu v zagrebški modni restavraciji Nova Bonaca, kjer se na prostorni terasi zbira veliko ljudi iz javnega življenja, ki še niso dali poslovnih obveznosti na stran, da bi počivali in se odpravili na dopust. Nekateri bodo dopust izpustili, saj bodo izkoristili poletje za nastope, saj so bili zaradi pandemije prikrajšani.

Regionalna pop zvezda Jelena Rozga je med koncertoma v Sloveniji, na kratko povratek na sceno praznovala s prijatelji. Dobro razpoloženje lepe blondinke je začutil tudi otrok njene prijateljice in si zaželel biti v njenem naročju.

Materinstvo ji popolnoma ustreza, so se v restavraciji slišali komentarji, ko se je Jelena Rozga igrala, objemala in poljubljala z dojenčkom in res celo objava fotografije na profilu restavracije na družbenih omrežjih je presenetila njene najbolj zveste oboževalce zaradi nepričakovane objave pevka, ki zasbno življenje sicer skriva. Le v intervjujih za medije je pogosto poudarjala, kako rada ima otroke in kako je skrbna teta do svojih nečakov, 21-letne Lee in osemletnega Noe. Rozgi se doslej ni izpolnila dolgoletna želja po materinstvu.

foto: JOHN PAVLISH, Story press

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Saša Lendero priznala, česa ne zmore

Objavljeno

V redu

Avtor

Iskreno je priznala, da ona tega pač ne zmore …

Priljubljena slovenska pevka, Saša Lendero, se pogosto oglasi na družbenih omrežjih. Tokrat se je ubadala z vprašanjem, kako imajo nekateri lahko ves čas brezhibno pospravljeno stanovanje, priznala je, da sama tega ne zmore kljub temu, da pospravlja redno.

Pospravljam … in se sprašujem, kako je mogoče, da to počnem ves čas, pa vseeno nisem preveč uspešna. 🤪 Kar malo zavidam tistim, ki znajo vzdrževati red in organizacijo ves čas. Kako pa vam uspeva?,” je zapisala poleg fotografije, iz katere pa se smehlja. Njeno objavo si lahko pogledate na njenem Facebook računu.

Tudi mi se sprašujemo podobno. Saša, ko boš našla odgovor, ga javi še nam!

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

POPULARNO