Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Marilyn Monroe bi včeraj dopolnila 95 let, po tragični smrti je postala ikona pop kulture

Objavljeno

V redu

Rojena prvi dan junija 1926, filmsko kariero ji je uspelo zgraditi brez kakršnega koli ozadja in podpore, po tragični smrti pa je postala ikona pop kulture. Edinstvena Marilyn Monroe bi danes dopolnila 95 let, če ne bi umrla tako zgodaj in tragično.

Vse življenje je bila ikona sloga, predmet oboževanja, izjemno priljubljena hollywoodska zvezda, vendar ji nič od tega ni prineslo notranjega miru. Marilyn Monroe se je rodila 1. junija, letos pa bi, če bi še živela, dopolnila 95 let. Rodila se je kot Norma Jean Baker in že od malih nog jo je spremljala nesrečna usoda. A na koncu je mali Normi Jean uspelo uresničiti sanje, o katerih je sanjala njena mama Gladys, kljub vsemu je imela zavidljivo filmsko kariero.

Depresivna in nestabilna mati Gladys jo je prepustila rejnikom, kjer je mala Norma Jean doživela le travme, vrnitve v sirotišnico e je rešila s poroko pri 16 letih. Potem, ko je mož odšel v vojno, je delala v tovarni, kjer so jo seznanili s fotografom, ki ji je ponudil službo manekenke. To je bila njena vozovnica za Hollywood.

Dala si je ime Marilyn Monroe, sestavila ga je iz srednjih imen matere in babice. Potem, ko se ji je uspelo boriti za resnejše vloge, so še na začetku kariere v javnost pricurljale njene popolnoma razgaljene fotografije, absolutni škandal za konservativno Ameriko v petdesetih letih. A to je ni uničilo.

Filmski hiti, vojska pretežno moških oboževalcev in cel kup prigod, ki so slavno blondinko žalostile. Slava ji ni prinesla sreče. Dogodki so jo potisnili k alkoholu in pomirjevalnim sredstvom. Romanca s takratnim predsednikom Johnom F. Kennedyjem jo je le še bolj potisnila v brezno. Avgusta leta 1962 so mrtvo našli v njenem stanovanju, šlo naj bi za predoziranje, staro le 36 let. Veliko njenih besed je ostalo, eden od njenih znanih citatov je “Vsi smo zvezde, vendar se moramo naučiti sijati.

Foto: Facebook

Zanimivosti

Poglejte, kakšen cukerček je sin Maje Prašnikar in Alena Kobilice

Objavljeno

V redu

Avtor

Oh, ob tej fotografiji se boste stopili …

Eden lepših slovenskih parov, Maja Prašnikar in Alen Kobilica, se pogosto oglasita preko družbenih omrežij. Svoje številne spletne sledilce pa v zadnjem času razveseljujeta tudi z utrinki iz zasebnega življenja, ponosno pokažeta svojega sina Vala, ki pridno raste in se razvija.

»Joj, tko je prisrcen in ta njegov glasek…moram delit se tuki
Moj mali srecen navihancek
,« je že pred časom na družbeno omrećje zapisala Prašnikarjeva in dodala zares čudovit posnetek, ki si ga lahko pogledate tukaj.

Sedaj pa je preko Instagram zgodbe fotografijo svojega sina delil še Alen. Pogledate si jo lahko spodaj.

Instagram zgodba

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Saši Einsiedler porušili hišo! Kaj se dogaja?!

Objavljeno

V redu

Avtor

Fotografije so dovolj zgovorne …

Televizijska voditeljica, uspešna komunikacijska trenerka in mati petih otrok, Saša Einsiedler, je med svoje spletne prijatelje poslala fotografije, na katerih je pravo razdejanje. Njen čudoviti dom, ki ga ima sredi narave, je v prenovi. Kot je videti, so porušili steno, v delu je zasteklitev terase, po fotografijah sodeč pa bo pri Einsiedlerjevi nova tudi kuhinja.

»Enkrat bo tudi to minilo je pripisala poleg fotografij, ki jih je objavila.

Verjamemo, da bo v prenovljeni hiši s svojimi otroki in partnerjem Andrejem še bolj uživala. Privoščimo!

Foto: Facebook, osebni arhiv

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Je to res Helena Blagne? Saj je ne boste prepoznali

Objavljeno

V redu

Avtor

Te fotografije vas bodo zares presenetile.

Odkar lahko v šovu Znan obraz ima svoj glas med žiranti spremljamo tudi priljubljeno pevko Heleno Blagne, so se njene objave na družbenih omrežjih povečale. Redno razveseljuje svoje spletne prijatelje z novimi fotografijami, s katerimi prikaže, kako je iz oddaje v oddajo videti vedno popolno.

Tokrat je prva dama slovenske glasbe delila nekaj fotografij, na katerih je v čudoviti turkizni obleki, tudi njena frizura in make up sta popolna.

»Vedno čudovita, prava diva,« se je glasil eden izmed mnogih komentarjev, ki jih je prejela.

Fotografije si lahko pogledate spodaj in verjamemo, da vas bodo navdušile.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals