Domov Glasba “ČAROBNA STVAR” Nena Belana in Zorane Kačić Čatipović

“ČAROBNA STVAR” Nena Belana in Zorane Kačić Čatipović

”Čarobna stvar’’ Nena Belana in Zorane Kačić Čatipović je nastala kot podaljšek sodelovanja na avtorskem hit mjuziklu ‘’Bambina’’, ki skozi hite Nena Belana v režiji Krešimira Dolenčića in po libretu Ane Tonković Dolenčić, govori o Splitu v 80-ih letih preteklega stoletja.

‘’Tradicijo moram spoštovati, pri prvem mjuziklu, pri katerem sem v kdaj sodeloval (Splitski akvarel), sem posnel duet z glavno igralko Anjo Šovagović Despot “Ljubav postoji zbog nas’’ in tam se je zgodilo nekaj čarobnega. V to igro se je vključila tudi moja prijateljica in občasna sodelavka Alka Vuica, ki nama je napisala lepo ljubezensko besedilo za to pesem. Pesem v sebi nosi izrazito močno pozitivno sporočilo, vibracijo in energijo, a zdi se, da je prav to tisto, kar potrebujemo v teh čudnih časih, kot potrebuje suha zemlja vodo,” nam je sporočil Neno Belan o novem sodelovanju.

Mjuzikl je bil premierno prikazan v začetku leta v splitskem HNK, kjer sta se Belan in Zorana spoznala in kjer ga je, po besedah Belana, Zorana očarala svojim glasom in zgodilo se to prelepo čarobno sodelovanje.