Okusni piščanec v sladko kisli omaki z zelenjavo in rižem – Recept

SESTAVINE

  • 500 gramov piščančjih prsi
  • 2 manjši čebuli
  • 1 korenček
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 2 manjši bučki
  • pest indijskih oreščkov
  • zavojček sladko – kisle wok omake
  • sol, poper
  • olje
  • 1 kozarček basmati riža

POSTOPEK

  1. Vnaprej pripravimo naše sestavine: piščanca razrežemo na manjše koščke ali trakove, začinimo s soljo in poprom. Čebulo in korenček olupimo. Čebulo narežemo na lističe, korenček na manjše koščke. Papriko in bučke ravno tako razrežemo na trakove.
  2. V voku ali večji ponvi segrejemo žlico olja in popražimo piščanca, da zlato porjavi. Če imamo manjšo ponev meso raje popečemo v dveh obrokih, kot da ponev pretirano natlačimo. Pečeno meso vzamemo iz ponve in damo na stran.
  3. V ponev stresemo sesekljano čebulo in jo popražimo da postekleni. Nato dodamo narezan korenček in na zmernem ognju med mešanjem pražimo 2-3 minute, da se korenček omehča. Nato dodamo rezine paprike in bučke in jih ravno tako med mešanjem pražimo. 
  4. Dodamo še pest indijskih oreščkov, nato meso vrnemo v ponev in čez prelijemo z zavojčkom sladko-kisle wok omake.
  5. Piščanca z zelenjavo v sladko kisli omaki postrežemo s kuhanim basmati rižem, ki ga pripravimo tako, da skodelico basmati riža v 2 skodelicah osoljene vode, približno 10 minut, da riž popije vso vodo.

Dober tek želimo 🙂

Foto: freepik.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com