
SESTAVINE
- 500 gramov piščančjih prsi
- 2 manjši čebuli
- 1 korenček
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 2 manjši bučki
- pest indijskih oreščkov
- zavojček sladko – kisle wok omake
- sol, poper
- olje
- 1 kozarček basmati riža
POSTOPEK
- Vnaprej pripravimo naše sestavine: piščanca razrežemo na manjše koščke ali trakove, začinimo s soljo in poprom. Čebulo in korenček olupimo. Čebulo narežemo na lističe, korenček na manjše koščke. Papriko in bučke ravno tako razrežemo na trakove.
- V voku ali večji ponvi segrejemo žlico olja in popražimo piščanca, da zlato porjavi. Če imamo manjšo ponev meso raje popečemo v dveh obrokih, kot da ponev pretirano natlačimo. Pečeno meso vzamemo iz ponve in damo na stran.
- V ponev stresemo sesekljano čebulo in jo popražimo da postekleni. Nato dodamo narezan korenček in na zmernem ognju med mešanjem pražimo 2-3 minute, da se korenček omehča. Nato dodamo rezine paprike in bučke in jih ravno tako med mešanjem pražimo.
- Dodamo še pest indijskih oreščkov, nato meso vrnemo v ponev in čez prelijemo z zavojčkom sladko-kisle wok omake.
- Piščanca z zelenjavo v sladko kisli omaki postrežemo s kuhanim basmati rižem, ki ga pripravimo tako, da skodelico basmati riža v 2 skodelicah osoljene vode, približno 10 minut, da riž popije vso vodo.
Dober tek želimo 🙂
Foto: freepik.com