Domov Življenjski Stil Nasvet: Pravilno nanašanje samoporjavitvene kreme

Nasvet: Pravilno nanašanje samoporjavitvene kreme

Popolno bronasto polt boste dosegli s pilingom in izbiro pravega izdelka, ki ustreza vaši koži. Preberite nasvete za pomoč pravilnega nanašanja samoporjavitvene kreme.

1.PILING

Piling odstrani odmrle kožne celice, krema pa ne bo pustila temnih madežev. Bodite posebno pozorni na kolena, komolce in pete, saj je na teh mestih koža hrapava. Najbolje je, da kožo obraza najprej očistite s tonikom in se izognete čistilnim pripravkom, ki vsebujejo olje, ker puščajo mastne sledi, zato se krema ne more dobro absorbirati. 

2. HIDRACIJA

Po pilingu in tuširanju je treba kožo dobro posušiti. Najbolje je počakati 10-15 minut, preden nanesete kremo. Na predel okoli nosu, kolen in komolcev nanesite vlažilni losjon in negujte kožo.

3. IZBERITE PRAVO BARVO

Kremo je treba izbrati glede na barvo kože in ne glede na želeni rezultat. Če imate zelo svetlo polt, izberite svetle ali srednje temne odtenke kreme. Čeprav je krema enostavna za nanašanje, je sprej veliko boljša izbira zaradi tistih delov telesa, ki niso enostavno dostopni. Najboljša izbira so pripravki na osnovi avokada, kokosovega olja in aloe vere, saj hidrirajo kožo.

4. PRIPRAVA

Pred nanosom si umijte roke in si nadenite kirurške rokavice. Kremo za samo-porjavitev nanesite na kožo postopoma in enakomerno, s krožnimi gibi. Začnite z nogami, izdelek nanesite od gležnjev do pasu. Tako se boste izognili neprijetnim madežem, ki se lahko pojavijo pri pregibu, in pustite roke za konec.

5. NANAŠANJE KREME NA OBRAZ

Za obraz ne potrebujete velike količine kreme. Bodite previdni na predelih nad ustnicami in okoli nosu, ker je na teh delih koža suha in se lahko pojavijo lise in madeži. Kremo razporedite od sredine do zunanjih robov obraza. Ne pozabite na ušesa!

6. OTROŠKI PUDER

Po nanosu sredstva za samo-porjavitev počakajte vsaj 30 minut, da se krema popolnoma vpije. Najbolje je stati teh pol ure in ne približati rok ob telo. Nato na telo nanesite otroški puder – preprečil bo, da bi se oblačila prilepila na kožo. Počakajte vsaj 6-8 ur preden se boste prhali, da se barva ne izpere.

Foto: pixabay.com