Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Nasvet: Pravilno nanašanje samoporjavitvene kreme

Objavljeno

V redu

Popolno bronasto polt boste dosegli s pilingom in izbiro pravega izdelka, ki ustreza vaši koži. Preberite nasvete za pomoč pravilnega nanašanja samoporjavitvene kreme.

1.PILING

Piling odstrani odmrle kožne celice, krema pa ne bo pustila temnih madežev. Bodite posebno pozorni na kolena, komolce in pete, saj je na teh mestih koža hrapava. Najbolje je, da kožo obraza najprej očistite s tonikom in se izognete čistilnim pripravkom, ki vsebujejo olje, ker puščajo mastne sledi, zato se krema ne more dobro absorbirati. 

2. HIDRACIJA

Po pilingu in tuširanju je treba kožo dobro posušiti. Najbolje je počakati 10-15 minut, preden nanesete kremo. Na predel okoli nosu, kolen in komolcev nanesite vlažilni losjon in negujte kožo.

3. IZBERITE PRAVO BARVO

Kremo je treba izbrati glede na barvo kože in ne glede na želeni rezultat. Če imate zelo svetlo polt, izberite svetle ali srednje temne odtenke kreme. Čeprav je krema enostavna za nanašanje, je sprej veliko boljša izbira zaradi tistih delov telesa, ki niso enostavno dostopni. Najboljša izbira so pripravki na osnovi avokada, kokosovega olja in aloe vere, saj hidrirajo kožo.

4. PRIPRAVA

Pred nanosom si umijte roke in si nadenite kirurške rokavice. Kremo za samo-porjavitev nanesite na kožo postopoma in enakomerno, s krožnimi gibi. Začnite z nogami, izdelek nanesite od gležnjev do pasu. Tako se boste izognili neprijetnim madežem, ki se lahko pojavijo pri pregibu, in pustite roke za konec.

5. NANAŠANJE KREME NA OBRAZ

Za obraz ne potrebujete velike količine kreme. Bodite previdni na predelih nad ustnicami in okoli nosu, ker je na teh delih koža suha in se lahko pojavijo lise in madeži. Kremo razporedite od sredine do zunanjih robov obraza. Ne pozabite na ušesa!

6. OTROŠKI PUDER

Po nanosu sredstva za samo-porjavitev počakajte vsaj 30 minut, da se krema popolnoma vpije. Najbolje je stati teh pol ure in ne približati rok ob telo. Nato na telo nanesite otroški puder – preprečil bo, da bi se oblačila prilepila na kožo. Počakajte vsaj 6-8 ur preden se boste prhali, da se barva ne izpere.

Foto: pixabay.com

Življenjski Stil

Teh 5 modnih dodatkov nikar ne uporabljajte več

Objavljeno

V redu

Avtor

Še nedavno so bili ti modni dodatki nujni za vse ljubiteljice mode, sedaj pa je čas, da jih odstranite iz svoje garderobne omare, saj se boste z njimi le še osmešile.

Moda se menja svetlobno hitro. In če je bil še pred nekaj meseci nek modni dodatek nujen, je danes lahko že obremenjujoč. Da letošnje poletje ne boste naredile napake, si preberite, katere modne dodatke, ki so bili še lani top, nujno odstranite iz svoje omare.

Mini očala

Še lansko leto so mini očala zasedala prva mesta med modnimi dodatki, upreti se jim nista mogli niti Rihanna in Ariana Grande, letos pa so popolnoma iz mode. Modni strokovnjaki svetujejo večja očala.

Bomber jakna

Kar nekaj let so bile tako imenovane bomber jakne zelo modne. Bile so vseh barv, različnih modnih krojev, navduševale so v kombinaciji s kavbojkami. A sedaj je čas, da se od njih poslovimo. Letos prihajajo bolj elegantne jakne.

Torbice za okrog pasu

Moda, ki je bila zelo priljubljena konec devetdesetih let, se je lansko pomlad in poletje poskušala vrniti. A neuspešno. Torbice za okrog pasu so pozabljene, namesto njih pa je čas za elegantne in ženstvene torbice.

PVC obutev

Plastične sandale, ki so lansko leto poskušale izboriti prva mesta med top modo so pozabljene. Nič več jih ne obujte.

Oblačila modnih znamk

Vrhunske modne znamke oblačil so bile na vseh kosih še nekaj let nazaj dobro vidne. Ime modne znamke je bilo dobro vidno tako na modnih dodatkih kot tudi na oblačilih. Sedaj so v ospredju enobarvne majice, ki ne razkrivajo oblikovalca. Prevladujejo bele barve.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Čmrljem nikar ne nastavljajte sladkorja in meda!

Objavljeno

V redu

Avtor

Že res, da so čmrlji zaradi pozebe ostali brez hrane, a kot svarijo strokovnjaki, lahko z nastavljanjem medu ali sladkorne raztopine naredimo še več škode. Preverimo, zakaj in kako lahko čmrljem zares pomagamo.

Ker je aprilska pozeba uničila številne cvetove, ki predstavljajo naraven vir hrane čmrljem, se je po družbenih omrežjih razširila informacija, naj jim ljudje pomagajo tako, da nastavijo žlico s sladkorno raztopino. A kot pojasnjuje biolog dr. Danilo Bevk z Nacionalnega inštituta za biologijo, slednje ni nasvet, ki bi čmrljem koristil – ravno nasprotno, raztopina je lahko zanje škodljiva, med pa nevaren.

Zakaj lahko med in sladkorna raztopina škodujeta čmrljem?

Čmrljem nikar ne nastavljajte sladkorja in meda! (foto: pixabay.com)

»Čmrlji tako ponujene sladkorne raztopine v teh razmerah ne bodo koristili, ker morajo varčevati z energijo in zato v glavnem mirujejo. Obstaja nevarnost, da bi ljudje ta način krmljenja uporabili tudi kasneje. Takrat dejansko obstaja možnost, da bi se čmrlji navadili na krmilnik, kar pa bi bilo zanje škodljivo. Potrebujejo namreč kakovostno hrano, ki jo nudijo cvetovi (medičino in cvetni prah) in se ne smejo navaditi na ‘fast food’. Še slabše je, če recepturo ‘izboljšamo’ tako, da namesto sladkorja uporabimo kar med. V medu so namreč povzročitelji čebeljih bolezni, ki so nevarne za čmrlje,« pojasnjuje Bevk in dodaja, da lahko v poletnem času s takšnim krmljenjem naredimo precej škode tudi čebelarjem, saj lahko izzovemo čebelji rop.

Med in sladkor torej v resnici ne dajeta koristnih rezultatov – kar pa ne pomeni, da čmrljem ne morete pomagati na drug način. Bevk tekom spletne objave na družbenem omrežju svetuje, da lahko to storimo tako, da skrbimo, da je v okolju dovolj medovitih rastlin. »Tako bodo čmrlji imeli večje zaloge hrane in bodo lažje preživeli vremenske nevšečnosti. Varujmo torej cvetoče travnike in mejice ter ohranjajmo in sadimo avtohtone medovite rastline, ki so bolj odporne na zmrzal. Ta rešitev ni tako preprosta, vendar deluje.«

Foto: pixabay.com

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Ta 3 astro znamenja brez slabe vesti varajo

Objavljeno

V redu

Avtor

Nekateri to naredijo težje, drugi pa lažje. Preberite, katera tri astro znamenja brez težav skočijo čez plot!

Astrologi svarijo ženske bred moškimi, ki so rojeni v teh treh nebesnih znakih. Ti naj bi varanje jemali kot nekaj vsakdanjega. Če torej iščete resno ljubezen, se jim raje ognite.

Kateri trije so?

Oven

Moški, rojeni v znamenju ovna, so po naravi lovci. Tudi kadar se zaljubijo, težko ostanejo zvesti, ves čas jih vleče k novi avanturi. Če jim pot prekriža ženska, ki je pripravljena na avanturo, se ne bodo branili.

Dvojčka

Dvojčki so znani po tem, da so dvolični. Ves čas potrebujejo tudi dokazovanje, da so veliki osvajalci in da se jim ženske ne morejo upreti. Tudi zato se pogosto zgodi, da flirtajo tudi, ko so v resni zvezi. Včasih le zato, da postane njihova partnerica ljubosumna.

Strelec

Moški, rojeni v znamenju strelca, so znani po tem, da ne ostanejo dolgo v zvezi. Ves čas potrebujejo flirtanje in osvajanje. Le redko se zgodi, da strelec ostane zvest eni in edini.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO