Domov Zanimivosti Ula Furlan delila boleč spomin iz otroštva

Ula Furlan delila boleč spomin iz otroštva

Hči Miše Molk je med svoje oboževalce delila spomin. Preberite, kaj se ji je zgodilo …

Hči prve dame slovenske televizije, Miše Molk, Ula Furlan je na družbeno omrežje Instagram dodala boleč spomin iz svojega otroštva. Opisala je, kako je v šoli nesrečno padla, se močno udarila in si celo izbila zob.

Prvi razred, glavni odmor. Kot bi na šus odprl pipo, smo se zlili čez dvojna vhodna vrata po dvorišču, ki se mi je takrat zdelo veliko kakor ploščad Cankarjevega doma. Letele so žoge, za basket in med dvema ognjema, napenjali so se gumitwisti, teklo in kričalo se je, kar tako.

Lovili smo se, starejši in mlajši, se opazovali, kdo so tisti »ta veliki in kul« in kdo smo ta »novi škorčki«. Dirjali smo, se drenjali, se skušali uloviti za rame ali zbežati.

Ti loviš, aaaaa.

Pihalo mi je v obraz, pogled so mi zapletali lasje, ker sem gledala, kako daleč je roka, ki se me skuša dotaknit in me pofočkat – od zadaj, in ker sem gledala, katere vse žoge in ostale športne ovire me znajo spodnesti, od spredaj.

In, voila, trenutek nepozornosti, trenutek precenjenega zmršenega pogleda in gumitwist razdalje.. in sem letela. Ne zbita iz igre od žoge, zbita iz igre zaradi gležnja zapletenega v napeto fluorescentno zeleno elastiko.

Ja – pon – ska.

Bam. In auwa. In koleno. In solze. In štala.

Poberem se in odhitim proti stranišču. Že itak, sramota, pred celo šolo, med glavnim odmorom sem jo nezanemarljivo ubrisala po tleh. Zdaj pa še nekaj na pol kracam proti vhodu, šepam.

Še par visokih stopnic in varno zaledje prazne glavne šolske avle bi me lahko najhitreje potolažilo in objelo. Ampak, ne.

Ej, zob imaš na ustnici, zaslišim za sabo. – Ha? Zob imaš na ustnici. – Ja, valda, no. Še to.” je nazorno opisala Ula.

Imate tudi vi spomin na kakšno nesrečo iz otroštva?

Foto: Facebook