Connect with us

Glasba

Sebastian: »Danes se trudim, da živim življenje« INTERVJU

Published

on

Priljubljeni slovenski pevec Sebastian, je nazaj! In spet je poskrbel, da so ženske, tako tiste, ki se njegove pesmi spominjajo izpred dvajsetih let, kot tudi današnje najstnice in mlajše oboževalke vročega učitelja plesa, zakričale od navdušenja. Končno nekaj zares dobrega, pozitivnega in optimističnega v teh časih, ko vsi, mladi in tudi nekoliko starejši, potrebujemo pesem, energijo in upanje. Tudi Sebastian pravi, da hoče to nazaj.

Za portal BumNovice.si je razkril nekaj več o remixu svoje pesmi Hočem to nazaj!, pa tudi o svojem življenju, načrtih, željah …

20 let je minilo, odkar ste na posterjih krasili sobe najstnic. Kaj se je v tem času za vas spremenilo? Kot so opazile vaše oboževalke in oboževalci, se v vseh teh letih sploh niste postarali!
Uh, spremenilo se je kar veliko. Komentarjev, da se sploh nisem postaral, je zdaj resda veliko, ja, sam pa vseeno upam, da imam zdaj na sebi malo več moške energije, kot sem je imel takrat, hahaha. No, šalo na stran: seveda sem se spremenil, predvsem pa se je v tem času zgodilo življenje: veliko je novih izkušenj in spoznanj, preko tega pa seveda čisto drug pogled na svet in to, kaj je v življenju res pomembno. ‘Showbusiness’ morda ni najbolj zdravo okolje, v katerem bi fant, kakršen sem takrat bil, naj odraščal, a sem sam imel izjemno vzgojo mojih staršev, zaradi česar me stranpoti niso nikoli premamile. Ravno skozi vse te izkušnje začneš potem z leti gledati na življenje drugače: spremenijo se prioritete, glasbeni okus, psiha in telo se umirjata in morda ti niti kot osebi niti kot umetniku ni več tako zelo pomembno biti zraven pri čisto vsaki stvari. Če je takrat recimo bilo prav vse podrejeno delu, je danes precej drugače: zdaj vendarle najprej gledam na to, da lahko živim življenje. Da sicer ko sem v pogonu, veliko in dobro delam, a imam na drugi strani tudi uravnoteženo mero časa zase, ki ga izkoristim za bolj umirjen tempo in polnjenje baterij. No, vseh lekcij o smislu življenja sicer zagotovo še nisem osvojil, se mi pa zdi, da sem na kar dobri poti.

Ste z remixom pesmi Hočem to nazaj! želeli pokazati tudi, kako ste se skozi življenje spremenili tudi vi?
Iskreno povedano: jaz nisem bil osrednja figura pri 2020 remixu pesmi “Hočem to nazaj!”. Šlo je bolj za to, da smo se šele ob ogledu posnetka premiernega nastopa in reakciji, ki jo je sprožila objava posnetka na socialnih omrežjih, zavedli, kako zelo sem vplival na otroštvo cele generacije mladih, pesem in vse, kar je sledilo, pa je močno zaznamovalo tudi moje življenje; prav zato 23. september, ko je obletnica premiernega nastopa, vsako leto obeležujem z voščilnico celotni ekipi od takrat. Že vsa leta. A ker se piše leto 2020 in je prav zdaj 20. obletnica pesmi, se mi je zdela lepa igra številk, glavna odločitev pa je potem res padla zaradi oboževalcev, ki so se vsuli s spomini in zgodbami, ki so nas za vedno povezale. Prav tako leto, s katerim se bojujemo, ni najlepše leto v naših življenjih: veliko je tesnobe, slabih novic, depresij in strahov, s katerimi ljudje vsak večer legajo v postelje, zato se mi je zdela izjemna ideja, da bi pesem, ki ima že sama po sebi neko svoje življenje, karakter ter zgodovino, predvsem pa nosi s sabo veliko prijetnih spominov, predelati v modernejšo preobleko ter na ta način poskrbeti za malo psihoterapije, da se bodo ljudje lažje teleportirali nazaj v nek drugi svet, neke druge okoliščine in čas, ki nas ni tako omejeval. Nenazadnje pa tudi besedilo pesmi kar malo preroško opisuje čas, v katerem živimo, čeprav je bilo napisano pred 20 leti: “V meni še živi goreč spomin, ko skupaj sva bila; imela sva vse: ljubezen, raj; zdaj hočem to nazaj!”

Ko se je v javnosti izvedelo, da prihaja remix, je na družbenih omrežjih ‘zagorelo’. Mnoge ženske, nekoč najstnice, so pričele obujati spomine na vaše nastope, na vaše pesmi. Vse se zdi, da ste v ljudeh prebudili lepe spomine iz mladosti. Kakšni so ob tem občutki?
Veste, morda je prav to glavna razlika s časom pred 20 leti: takrat smo se gnali za uspehi, za mesti na lestvicah, za čim več nastopi in bili druge bitke. Danes zame štejejo samo še spomini. Intenzivno se ukvarjam resnično samo z energijo ljudi, situacij in dogodkov. Prav zato je tako lepo opazovati in brati vse, kar se zdaj dogaja okoli mene: ko ljudje obujajo spomine, ko mi pošiljajo sporočila, ko delijo mojo glasbo in ob tem zapišejo, kako sem ob njej počutijo. Izjemno sem ponosen in počaščen, da mi po vsem tem času še vedno najdejo mesto v svojih srcih in tudi sam nosim v sebi ogromno spominov nanje. Prav zanimivo bi jih bilo srečati danes — odrasle, poročene, mnoge morda tudi z otroci … precej drugače od takrat, ko smo se nazadnje srečevali.

Zelo uspešni ste na področju plesa in tam, kjer imate svoje plesne treninge, vas imajo ljudje zelo radi. Zakaj, menite, je tako?
Rekel bi, da imam v življenju eno resnično veliko srečo: da zares počnem stvari, ki me veselijo, polnijo in delajo iz mene boljšega človeka. Veliko stvari se da naučiti, a ne verjamem, da se da na dolgi rok zaigrati pristnost, iskrenost in avtentičnost. Nikoli nisem podcenjeval ljudi; vedno sem vedel, da imajo izjemno dobre radarje glede tega in morda je to tisto, kar začutijo, ko smo skupaj — pa naj bo glasbeno ali plesno. Tudi ko je hektično, ko sem utrujen ali ko gre teden h koncu ter me boli vsaka mišica v telesu, ker so za mano naporni dnevi, si v glavi — preden stopim na oder ali v dvorano — ponovim: “Hvala, da sem lahko tukaj in hvala, da lahko počnem točno to, kar počnem, z ljudmi, s katerimi se imamo radi in ki mi namenjajo toliko iskrene ljubezni.”

Kaj še imate radi poleg plesa in petja? Kaj najraje počnete, ko niste na očeh javnosti? Kaj vas veseli?
Moja strast so potovanja. Na Facebook strani @SebastianPublic in Instagram profilu @SebastianPrivat delim veliko utrinkov iz tujih dežel, ki jih doživim. Obožujem potapljanje v drugo okolje, arhitekturo, običaje. Rad opazujem ljudi, vonjam tuja mesta in občutim utrinke, ki jih doma ne morem. Najraje jo mahnem na toplo, na plaže in v kratke rokave, kjer se mi zdi, da moja duša kar poleti. Malo manj se odločam za mrzla podnebja, a je tudi letošnja Islandija avgusta ostala v zares nepozabnem spominu. Velikokrat se hecam, da sem v prejšnjih življenjih bil potepuh ali brezdomec, ker sem tako veliko naokoli. No, se pa seveda na koncu vsakega potovanja vedno z vsem srcem vrnem domov ter še bolj cenim vse, kar nam ta naša lepa dežela nudi.

Vedno ste nasmejani, še gubice imate le smejalne! Ste res tako pozitivna oseba, ste optimist? Kako gledate na življenje? Kako se soočate s trenutnimi korona razmerami? Kaj je za vas v teh trenutkih najtežje?
Vedno se mi je zdelo, da podcenjujemo moč smeha — tako tistega bolj bežnega in vljudnostnega kot tistega glasnega, iskrenega in zato že kar terapevtskega. Po značaju sem optimist. Verjamem, da se stvari, tudi slabe, zgodijo z nekim namenom, ki ga pogosto opazimo šele z nekaj časovne distance. Verjamem tudi, da žanjemo to, kar sejemo in da se dobro prej kot slej obvezno vrne z dobrim. Vodi me misel, da me bog, vesolje, usoda ali kakorkoli boste to poimenovali vodi po poti, ki je zame nekako najprimernejša in najboljša; da se stvari zgodijo, ko dozorijo in ko je najboljši trenutek — nič prej in nič kasneje. Zato velik JA: sem optimist, sem pozitivec, verjamem v dobro v ljudeh, verjamem v energijo … in verjamem, da imajo tudi ti Korona trenutki, kakorkoli naporni že so, neko svojo vlogo v naših življenjih. Da se ustavimo, pogledamo nazaj, preanaliziramo in razmislimo o sebi ter svetu, ki ga puščamo za sabo. Upam, da tudi tisti, ki so jih razmere zadnjih nekaj mesecev potisnile na rob ali že morda malo čez, nekako preživijo prihodnje mesece, ko nas vreme ne bo tako božalo, kot nas je marca. Želim, da se zavejo, da se vedno vse uredi, da za vsakim dežje čisto vedno posije sonce in da se črni scenariji, ki si jih rišemo, praktično nikoli ne uresničijo, le glavo gor in strumno korakati naprej; korak za korakom, dan za dnem nam bo uspelo in čez nekaj let bo vse to, kar doživljamo zdaj, le meglen, zaprašen spomin.

Foto: osebni arhiv

PREBERITE ŠE:

Lombardo: “Igrali smo v izložbi” INTERVJU

Sasha Raven, glasbenik, ki piše ponoči INTERVJU

Glasba

Nenadne smrti umrl član skupine Depeche Mode

Published

on

V 61. letu starosti je umrl član priljubljene angleške skupine.

Andrew Fletcher je bil klaviaturist priljubljene skupine Depeche Mode. Novico o njegovi smrti so ostali člani delili preko Twitterja. Zapisali so, da so šokirani nad njegovo nenadno smrtjo, vzroka še ne poznajo.

»Šokirani smo in zelo žalostni, ker nas je prezgodaj zapustil naš dragi prijatelj, član skupine in družinski član, Andy Fletch Fletcher. Imel je zares zlato srce in je vedno nudil oporo, ko si potreboval pomoč, pogovor, smeh ali pa hladno pivo,« so tvitnili.

Skupina je leta 2017 nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah. Delovati so pričeli v začetku 80. let prejšnjega stoletja, prodali pa več kot sto milijonov albumov. Leta 2020 so bili sprejeti v rokersko alejo slavnih. Njihov zadnji album Spirit je nastal pred petimi leti.

Continue Reading

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Published

on

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

Continue Reading

Glasba

Udarna mednarodna glasbena zasedba The Parlophonics nam predstavlja svoj novi single “These Days”

Published

on

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kake mednarodne glasbenike, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.


Tokrat vam predstavljamo The Parlophonics, alternativno rock skupino, ki ustvarja odličen Power pop/rock, čeprav člani zasedbe še nikoli niso sodelovali skupaj v “skupnem prostoru”. Skupina se dejansko še nikoli ni sestala v živo.


Če kaj, je razdalja med člani zasedbe le še povečala originalnost zvoka skupine, ki temelji na klasičnem britanskem popu in rocku iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja.

Člani skupine, ki so hkrati tudi avtorji pesmi Robert Horvath (kitare, bas), Fernando Perdomo (kitare, bobni) in Hugh Macdonald (vodilni glas, klaviature) so leta 2021 izdali svoj prvenec A Day in The Life. Gre za čudovit nabor melodičnih izvirnih skladb, ki so ga med pandemsko zaporo posneli na daljavo, tako da so si prek spleta pošiljali datoteke.

Roberta Horvatha je osamljenost v času pandemije navdihnila, da je posnel in končno objavil nekaj pesmi, ki jih je pisal vse življenje. Za projekt je angažiral Fernanda Perdoma (kitarista skupine “Echo in the CanyonJakoba Dylana) in Hugha Macdonalda (Fairhazel) in trije glasbeniki so na daljavo razvili kemijo, ki osvetli vse, kar igrajo.

Skupino so primerjali z Beatli, Oasis in Paulom Wellerjem, vendar pa je v resnici preveč edinstvena, da bi jo lahko opisali s tako preprostimi besedami.

Prvenec skupine The Parlophonics, album A Day in the Life, je bil 20. avgusta 2021 v digitalni obliki izdan na Apple Music, Spotify in Google Play. Fizične izdaje so na voljo od 20. novembra 2021, ravno pravočasno za praznično sezono in za tiste, ki želijo zgoščenko dodati v svojo zbirko. Album je k tej mednarodni skupini pritegnil svetovno občinstvo in to zasluženo. Ljubitelji izvrstno napisanega pop/rocka morajo takoj odkriti skupino The Parlophonics. Tega še ne veste, vendar bodo fantje zagotovo vaša nova najljubša skupina.

Opis ni na voljo

The Parlophonics lahko spremljate tudi na družbenih omrežjih:
Facebook: https://www.facebook.com/Parlophonics
https://www.instagram.com/parlophonics/
https://twitter.com/parlophonics

Continue Reading

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals