Domov Življenjski Stil Slovenke navdušene nad trikom za čiščenje pečice

Slovenke navdušene nad trikom za čiščenje pečice

Verjamemo, da notranje čiščenje pečice zagotovo ne sodi na seznam vam ljubih gospodinjskih opravil. Zlasti nadležno je drgnjenje rešetk, ki okrašene s temnimi madeži prežganega olja potrebujejo močno roko, kvalitetno čistilo in veliko potrpljenja. A naj vam zaupamo, da je mogoče z malce kemijskega znanja doseči izjemen rezultat tudi brez večjega truda.

Gre za fantastičen trik, ki je navdušil številne slovenske gospodinje, med katere boste kmalu sodili tudi vi. Kako le ne, ko pa bo po sledečem postopku trdovratna maščoba odstopila sama, brez slehernega drgnjenja z gobico:

  1. Iz pečice odstranite rešetke.
  2. Ovijte jih v aluminijasto folijo.
  3. V pomivalno korito ali kad natočite vročo vodo, ki ji dodate tableto za pomivanje posode. V kolikor boste postopek izvedli v kadi, dodajte 2 – 3 tablete.
  4. V vodo sedaj potopite v aluminijasto folijo oblečene rešetke. Pustite stati dve uri ali več.

V času, ki bi ga sicer porabili za drgnjenje maščobe, se seveda ne bo zgodila čarovnija, pač pa kemijska reakcija, pri kateri bo maščoba odstopila od kovinske površine. Po reakciji aluminija s tableto za pomivalni stroj vam tako preostane le še to, da rešetke splaknete z vročo vodo, obrišete do suhega in vrnete nazaj v pečico.

Foto: Shutterstock