Domov Življenjski Stil 3 stvari, ki jih redno počnejo zdravi ljudje

3 stvari, ki jih redno počnejo zdravi ljudje

Le kdo si ne želi pokati od zdravja in energije? Le kdo si ne želi imeti dober imunski sistem. In če vam povemo, da poleg zdrave prehrane, gibanja in spanja obstajajo tudi druge stvari, ki ohranjajo in krepijo zdravje, jih boste upoštevali? Mi svetujemo, da jih!

Prijateljstvo

Tisti ljudje, ki imajo prijatelje, živijo dlje. To je dokazala avstralska študija. Dokazala je celo, da tisti, ki se borijo s hudo boleznijo in imajo ob sebi prijatelje, okrevajo za kar 22 odstotkov hitreje. Prijateljstvo krepi imunski sistem, odpravlja stres. Saj veste, prijatelj je tisti, ki vas bo vedno poslušal in vam poskušal nesebično pomagati. In tudi tisti, ki ga lahko pokličete ob treh zjutraj pa se ne bo jezil. Pravo prijateljstvo je dragoceno in zdravilno. Zato nikar ne obrnite hrbta prijateljem, vedno si vzemite čas zanje in vedno bodite tudi vi pripravljeni na njihove težave in skrbi ter jim pomagajte.

Smejte se

Dan, ko se niste vsaj enkrat dobro zasmejali na ves glas, je zapravljen dan! smeh je pol zdravja in to še kako drži. Ko se smejimo, se v našem telesu sprošča hormon sreče, ta pa krepi imunsko odpornost, odpravlja stres, študije pa pravijo, da ureja tudi krvni tlak in krepi srce. Zato bodite nasmejani od jutra do večera.

Nagradite se

Ste ves čas na dieti in čokoladno torto opazujete le skozi okno vitrine? Si želite novih čevljev, pa ni pravi čas? Bi radi dan preživeli v topli postelji in delali nič? Potem to storite! Pojejte tisto torto, kupite si čevlje in preležite ves ljubi dan! imate to pravico. Nagradite se, razvajajte se in ne pozabite nase. Če se vsake toliko malce nagradite in sprostite, ne bo nič narobe. Nasprotno, po razvajanju boste imeli še večji zagon, še več motivacije in zadovoljni boste, če pa ste zadovoljni, se izboljša tudi počutje in posledično tudi zdravje.

Foto: freepik.com