Kontaktirajte nas

Glasba

Se spomnite Tinkare Kovač? Preberite, kaj počne danes

Objavljeno

V redu

Priljubljena slovenska pevka Tinkara Kovač ne sedi križem rok.

Priznana slovenska flavtistka, pevka in pop-rock glasbenica Tinkara Kovač, ki je v dveh desetletjih svojega glasbenega udejstvovanja nanizala mnogo uspešnic, tudi v teh dneh ne počiva. Občasno se svojim oboževalcem in sledilcem oglasi preko družbenih omrežij, jih pozdravi, doda fotografijo, omeni pa tudi, da ima kljub epidemiji še vedno načrte in vaje.

Tako je pred kratkim na svoj Instagram račun dodala fotografijo, na kateri je ona in ostali člani skupine, opisala pa je tudi, kako potekajo vaje: »Vaje z bendom so danes zgledale takole, vsak v svojem mehurčku in filozofska debata o aranžmajih in dramaturškem loku. Mojster dela vajo.«

Fotografijo si lahko pogledate spodaj.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM
Kliknite za komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Glasba

Na Sanremu, festivalu italijanske kancone zmagali rokerji

Objavljeno

V redu

Italijani so v šoku. 

Festival Sanremo je potekal kot običajno, le brez publike, saj zaradi aktualne Covid situacije ni šlo drugače. Odlična prireditev in upanje, saj je bilo kot včasih, zabavno, veselo, orkester, veliko dobre glasbe in aplavzov, te so sicer predvajali, a vendar. Prireditev, ki so jo tokrat vsi spremljali od doma, je prinesla dobro voljo in nekaj glamurja, čeprav so jo mnogi doma spremljali v trenirkah ali celo pižamah.

Prinesla pa je tudi šok. Na festivalu italijanske popevke so zmagali rokerji, skupina Maneskin s pesmijo Zitti e buoni. Skupina Måneskin je potrdila, da bo Italijo zastopala na tekmovanju za pesem Evrovizije 2021. Zanimivost je tudi to, da so z izjemo opernega tria Il Volo, postali prva skupina po letu 1979, ki bo sosednjo državo zastopala na Eurosongu, leta 1979 je za Italijo nastopila skupina Matia Bazar.
Tudi to je prvič po letu 1993, da bodo Italijo zastopali izvajalci rock glasbe, ki so zmagali v Sanremu. Bolj rokersko je na Eurosongu nazadnje zvenelo leta 1993, ko je Italijo zastopal Enrico Ruggeri s pesmijo Sole d’Europa.

Ker sta bila italijanska predstavnika na tekmovanju za pesem Evrovizije v zadnjih petih letih tokrat na Sanremu na drugem in tretjem mestu, Francesca Michielin in Ermal Meta, so ju novinarji pozvali, naj rokerjem svetujeta kako in kaj. Francesca Michielin zaradi slabe internetne povezave ni mogla pomagati, Ermal Meta pa je dejal, “da posebnih nasvetov nima, da naj gredo tja in Eurosong pripeljejo v Italijo”.

V vseh dneh Sanrema nihče ni pričakoval, da se lahko zgodi, da bodo zmagali rokerji, veliko se je govorilo o drugo in tretje uvrščenima. Zagotovo zmage niso pričakovali niti člani skupine Maneskin, saj presenečenja ob razglasitvi niso mogli skriti. Tudi mnogi oboževalci tega festivala niso mogli skriti presenečenja, bili so šokirani, saj na festivalu popevke takšnega razpleta ni nihče pričakoval, no, mnogi so razočarani in nikakor niso zadovoljni z zmagovalcem in predstavnikom. So pa tovrstna presenečenja lahko plus, spomnimo se zmage finske skupine Lordi 2006 s pesmijo Hard rock hallelujah.

foto: Ilaria Costabile, Rai

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

To si o ženskah misli Rebeka Dremelj

Objavljeno

V redu

Avtor

Štiri znane slovenske glasbenice so združile svoje moči, med njimi je tudi priljubljena Rebeka Dremelj. Preberite, kaj so povedale …

‘Ženska’, ki izhaja ob 8. marcu, je poklon življenju, moči, solidarnosti in pozitivni ženski energiji, ki jo izvajajo štiri prijateljice. – Je pa tudi pesem iz istoimenske predstave, v kateri igrajo Katarina Čas, Desa Muck, Saša Pavlin Stošić, Vesna Pernarčič in Nataša Barbara Gračner.

17. marca bodo Bepop izdale še pesem ‘Verjamem v dobre ljudi’, temo oddaje Delovna akcija, ki bo končno zaživela tudi kot samostojna skladba.

»Ženska je beseda, ki zajema vse na tem svetu: je bit življenja, utrip vsakdana, vse, kar je krhko in močno, subtilno in glasno, trdno in nežno hkrati,« razmišlja o novi skladbi Rebeka Dremelj»Bepop pa so idealna kombinacija za to markantno in pomenljivo besedilo: nekoč dekleta, ki so bile vzor drugim puncam, so danes močne ženske, vsaka samosvoja osebost, ki je pustila svoj pečat, ne le v glasbi, ampak tudi širše v družbi. Vse tri so umetnice, podjetnice in tudi družbeno aktivne ženske, ki služijo svoj kruh in ga omogočajo tudi drugim, predvsem pa so mame in partnerice – ta del naših življenj pa šteje največ. Zelo jih cenim in zelo jih imam rada.«

Foto: Tija Ažman

»Ko nam je Rebeka predstavila idejo za to pesem in vse, kar jo spremlja, od koncepta ‘ženskega’ videa do gledališke predstave z odličnimi igralkami, katere tema je, smo bile takoj za. V avtih ‘Žensko’ s hčerkami in partnerji prepevamo že od decembra, ko bi morala iziti, a se zaradi omejitev nikakor nismo mogle podružiti in posneti videa. Se je pa na koncu vse super pokrilo, da ta oda ženske volje, moči in energije izide ravno na dan žena,« povzemajo sodelovanje Tinkara, Alenka in Ana in dodajajo: »Pesem ima močno sporočilo, govori o tem kaj smo, česa smo sposobne, kaj vse počnemo, kakšne vloge prevzemamo v družini in družbi … Verjamemo, da bo poslušalcem, poleg nasmeha, pričarala še celo paleto občutkov, predvsem pa želimo ženske  navdahniti, jim dati priznanje za vse kar počnejo ter jim sporočiti, da lahko dosežejo vse, če se le zares odločijo. Predvsem pa bi rade tudi z lastnim zgledom mladim ženskam, ki še odraščajo in prihajajo za nami, sporočile, naj bodo drzne, naj si upajo in naj se povezujejo z drugimi ženskami ter se vzajemno podpirajo, ker skupaj smo še močnejše.«

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT Tedna

Hit Tedna: Vaša zmagovalka je Stella s svojo skladbo Ta neki neki

Objavljeno

V redu

Avtor

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV IN POSLUŠALCEV JE PESEM: STELLA - TA NEKI NEKI

Glasovanje za HIT 7. tedna je zaključeno in Vi, dragi poslušalci ste izbrali. Vaša zmagovalka je Stella s skladbo Ta neki neki.

Svoje glasove ste lahko oddali do nedelje 28.02.2021, 00:00 in odziv je bil zares neverjeten, za kar se Vam iskreno zahvaljujemo.

Čestitke zmagovalki. Takoj, ko smo sešteli glasove, smo Stello kontaktirali ter z njo poklepetali v našem video intervjuju. Video intervju si poglejte spodaj.  S Stello je poklepetala Urša Mravlje.

Stelli ne moremo zameriti navdušenja ob tem, da je končno dočakala izid svojega prvega albuma. Za mlade glasbenike, ki se šele prebijajo na sceno, pa je album tudi vizitka. Stella se na novo stopničko vzpenja z zvočno razgibanim albumom in nič čudnega, da je vesela in optimistična. Stella igra tudi ukulele in rada zraven zapoje, več boste slišali  v našem intervjuju.  

 

PREDLOGI ZA HIT NASLEDNJEGA TEDNA SO:

Slovenija je majhna dežela, premore pa veliko odličnih glasbenikov, ki za nas ustvarjajo pesmi, ki postanejo del naših življenj. Na portalu Bumnovice podpiramo dobro, raznovrstno slovensko glasbo, Vi, naši zvesti bralci pa lahko vsak teden glasujete za svojega glasbenega favorita.

Vsak teden bomo v naši redakciji pripravili seznam treh svežih slovenskih pesmi, ki si po našem mnenju zaslužijo, da jih uvrstimo v izbor za HIT tedna, z zmagovalcem po vašem izboru pa bomo nato naredili video intervju in ga objavili na našem portalu! Glasujete tako, da kliknete na gumb “Glasuj” pod skladbo, ki Vam je najbolj všeč.  Naj zmaga pesem, ki vam je najbolj všeč. Glasujte! Rezultate glasovanja bomo objavili v ponedeljek  8. 3. 2020.

V tem tednu smo v naši glasbeni redakciji v izbor za HIT tedna uvrstili naslednje glasbene predloge:

PREDLOG 1: DANIEL RAMPRE - Seksi mama

Širša publika je  glasbenika Daniela Rampreta sicer spoznala kot odličnega imitatorja legendarnega Joe-a Cockerja na šovu Slovenija ima talent, vendar ni samo to. V preteklih letih je izdal že tudi nekaj lastnih  singlov, nazadnje pesem Belo. Tokrat prihaja z novo pesmijo Seksi mama v kateri se je preprosto oddaljil od trenutne »nebodigatreba« situacije. Glede na njegova najboljša leta in seveda izkušnje,  skozi glasbo pripoveduje nekoliko erotično obarvano zgodbo iz tistih mlajših let, ko v moških glavah na polno dela domišljija.

Share on facebook
Deli

PREDLOG 2: AMAYA - Goodbye

Maja Keuc, ki ustvarja pod imenom Amaya, se predstavlja s pesmijo Goodbye. Njena najnovejša pesem z naslovom Goodbye, pod katero so podpisani Maja Keuc, Anouk Hendriks in Vid Turica, je nastala že po koncu njene dolgoletne zveze z nekdanjim zaročencem Jonahom. Maja je ni mogla izdati, dokler ni čutila, da je razhod resnično dokončen. Ko se je Maja Keuc v prvem valu pandemije s Švedske vrnila v domovino, si ni predstavljala, da bo doma preživela vse leto. Leto globljega vpogleda vase in tako je spoznala, da je čas, da nekatere stvari pusti za seboj. Tudi v glasbi se spet izraža točno tako kot čuti. 

Share on facebook
Deli

PREDLOG 3: MIKI VLAHOVIČ - Rad te imam

Miki Vlahovič vsej Sloveniji dobro poznan kot član, pevec, kitarist in avtor uspešne pop zasedbe Victory, se je tokrat odločil, da se predstavi v pesmi Rad te imam povsem sam, saj lahko sporočilo, ki ga nosi pesem, najbolje

predstavi on sam. Do te osebne, ljubezenske  glasbene zgodbe je prišlo, ker z ženo praznujeta 25 let poroke in Miki je želel pesem, ki bi bila velik poklon njej in vsem boljšim polovicam, ki razumejo nore glavo moških, ki včasih niti sami sebe ne razumejo. Ob tem Miki dodaja, da tudi skupina Victory letos praznuje visok jubilej in da je to še vedno njegova skupina.

Share on facebook
Deli
NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO