Domov Zabava Imajo vaši čevlji neprijeten vonj? Ne skrbite, tukaj imamo nekaj super in...

Imajo vaši čevlji neprijeten vonj? Ne skrbite, tukaj imamo nekaj super in poceni trikov s katerimi se lahko znebite neprijetnih vonjav iz čevljev

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste obuli svoje najljubše čevlje in kar naenkrat začutili tisti neprijeten vonj? Ne skrbite, niste sami! Neprijetne vonjave iz čevljev so lahko resnično nadležne, vendar pa k sreči obstajajo preprosti triki, s katerimi se jih lahko poceni in učinkovito znebite.

Soda bikarbona

Prepričani smo, da skoraj da ni gospodinjstva, ki ne bi imelo te vsestranske sestavine doma v svoji kuhinjski omarici. Ta čudežna sestavina je lahko rešiteljica za vaše “dišeče” težavice. Preprosto potresite malo sode bikarbone v notranjost svojih čevljev in jih tako pustite stati  čez noč. Soda bikarbona bo absorbirala neprijetne vonjave in naredila vaše čevlje ponovno sveže.

Vikend na soncu

Čevlji lahko zelo hitro absorbirajo vlago, kar seveda ustvarja idealno okolje za razvoj bakterij in neprijetnih vonjav. Če imate možnost, postavite svoje čevlje na sončno mesto za vikend. Sončni žarki bodo čevlje posušili in ubili bakterije, ki povzročajo vonjave.

Uporabite nekaj eteričnih olj 

Eterična olja, kot sta čajevec in sivka, imajo naravne antibakterijske lastnosti ter tudi prijeten vonj, kar pride še posebej prav pri osveževanju obutve. Nekaj kapljic eteričnega olja dodajte na vlažno krpo in obrišite notranjost čevljev. Poleg tega lahko nekaj kapljic eteričnega olja kapnete tudi neposredno v čevlje. Poleg tega, da bodo čevlji očiščeni bakterij, bodo hkrati dobili tudi prijeten vonj.

FOTO: SHUTTERSTOCK

S temi zares enostavnimi triki lahko učinkovito in poceni odpravite neprijetne vonjave iz svojih čevljev, tako da boste lahko ponovno pokazali vaše najljubše kose obutve s samozavestjo in brez skrbi za vonjave.