Domov Zabava Joj, kako lepo: Zavetišče je za svojo račko pripravilo zabavo za 17....

Joj, kako lepo: Zavetišče je za svojo račko pripravilo zabavo za 17. rojstni dan!

V ameriškem kraju (kje pa drugje), Rhode Island je zavetišče za živali pripravilo čisto pravo rojstnodnevno zabavo, ki pa ni bila povsem običajna zabava za rojstni dan – svoj 17. rojstni dan je tokrat namreč praznovala račka po imenu Ema. V Ameriki in tudi drugje po svetu je račka Ema povzročila val navdušenja in postala tudi prava senzacija.

Zavetišče za živali West Place je v ponedeljek z veseljem priredilo rojstnodnevno zabavo za Erno, raco pekin, ki so jo rešili leta 2007, Kot javlja ameriški časopis Upi.

Ustanoviteljica in izvršna direktorica zavetišča, Wendy Taylor, je povedala, da je Erna več kot le povsem običajna prebivalka v zavetišču.

“Erna je resnično posebna raca, njeni materinski instinkti pa so nam pomagali rešiti življenja in vzgajati sirote ptic v našem zavetišču,” je povedala Taylor za WLNE-TV.

Taylor je za The Newport Buzz dejala, da je Erna “neprestan vir navdiha in veselja.”

“Z njenimi materinskimi instinkti smo rešili številna življenja in obogatili tako ljudi kot živali,” je dodala.

Običajno race pekin živijo približno 12 let, zato je 17. rojstni dan za Erno res poseben mejnik.

“Gre za pomemben dogodek za Erno,” je dejala Taylor. “Kmečke živali običajno ne dosežejo takšne starosti, zato smo izjemno veseli, da smo ji lahko omogočili prijetno staranje.”

POSNETEK ZASLONA/yOUTUBE

Erna ima še dolgo pot, če želi doseči Guinnessov svetovni rekord za najstarejšo raco, vendar pa ji njeni dosedanji dosežki zagotavljajo mesto med najbolj priljubljenimi prebivalci zavetišča za živali.