Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Najbolj zanimivi planeti – Goreči led, Velikanski dijamant in več!

Objavljeno

V redu

Tam gor, med zvezdami frči po brezkončnih poteh vesolja na milijarde različnih planetov in tukaj z naše zemeljske perspektive, se to zdi nedoumljivo. Številka je pravzaprav tako velika, da naši možgani takšne informacije ne morejo niti dodobra doumeti. Ko, govorimo o planetih imamo predstavo o tistih nekaj tipov planetov, ki smo jih videli v šolskih knjigah in ki so podobni planetom iz našega sončnega sistema. To je običajna predstava, ki povprečnemu zemljanu pride pred oči. V resnici pa svetlobna leta stran od naše zemlje, ležijo planeti za katere bi si morda mislili, da prihajajo iz sveta znanstvene fantastike…Pravzaprav, pa so predvsem resnični.

55 CANCRI E – Velikanski dijamant

55 CANCRI E

Ta planet, ki je vsaj dvakrat večji in osemkrat težji od zemlje, bi totalno porušil našo dijamantno ekonomijo.  Vročina in pritisk sta se združila in nastala je 55 CANCRI E, kot jo poznamo; – Znanstveniki predvidevajo – čisti dijamant od planeta!

TRES-2B E – Temačni ogenj

TRES-2B E

Najtemnejši planet, ki ga poznamo. TrEs-2b je znan po tem, da odseva manj kot 1% svetlobe.

Ampak to sploh ni vse. Ali veste da gori z 1,100 stopinjami Celzija? Je rdeče, in ne črne barve… Kako strašljivo!

GLISE 436B – Goreči led

GLISE 436B

Ali led lahko gori? Če bi Glise 436b lahko govoril, bi verjetno pljunil kakšno psovko ali dve, ko bi nekega dne vesoljska ladja z človeško posadko “prijadrala” mimo. Da, dame in gospodje, ta planet je narejen iz ledu. Ampak, gori. Kako je to mogoče? Poleg vrste ledu, je treba imeti v mislih, da ima Glise 436b močno gravitacijo, ki “podi” led nazaj v svoje jedro. Ta se torej ne bo stopil, pa naj kar gori. Bolje je, da ga pustimo, kar lepo pri miru.

KEPLER 438B – Veliko vsega

KEPLER 438B

Ta zemlji podoben planet ima tri plati. Kjer je obrnjen proti svoji zvezdi (Kepler-37), je izjemno vroč in kadar je obrnjen na nasprotno stran, obratno; – Leden. Toda, kaj je potem tretja plat? Nekje med smrtonosno vročino in mrazom je temperatura, ki je menda pravšnja za življenje. Kdo ve, morda kdo biva tam (če le že niso prestopili svojega praga, seveda…).

Kaj menite? Kateri planet je VAM najbolj zanimiv?

Foto: SHUTTERSTOCK

Zanimivosti

Opa, poglejte kateri znani mladenič objema Heleno Blagne

Objavljeno

V redu

Avtor

Uf, to pa je vroča fotografija. Kaj sta počela?

Priljubljena slovenska pevka in žirantka šova Znan obraz ima svoj glas, Helena Blagne, je tokrat svoje številne spletne oboževalce navdušila, pa tudi presenetila s fotografijo, na kateri je skupaj s postavnim mladeničem. Če se sprašujete, kdo to je – župan občine Sveta trojica David Klobasa, ki na svojem Instagramu objavlja fotografije, na katerih je z lepoticami. Seveda mednje sodi tudi priljubljena pevka.

»Sošolca na zaključnem je zapisala poleg, David pa je fotografijo komentiral z besedami: »Ooo draga sošolka… to je to, zaključni izlet, zadnji sedeži na avtobusu, sendvič s posebno in pingo sok. Nepozabno…«

Očitno je, da sta dobra prijatelja, seveda pa sta s skupno fotografijo navdušila tudi svoje oboževalce.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Rebeka Dremelj po hudi izgubi sedaj objokana sporočila še to

Objavljeno

V redu

Avtor

Priljubljena pevka je razkrila vse …

Ena najbolj priljubljenih slovenskih pevk, uspešna podjetnica in predana mamica Šajane in Sije, Rebeka Dremelj, je preko Instagram zgodbe razkrila svoja čustva. S tem je želela pokazati, da tudi njen dan ni vedno nasmejan in popoln in da ima tudi sama vzpone in padce.

»Nikakor ne morem priti na zeleno vejo s svojim počutjem, ne vem, kaj mi je,« je pojasnila in povedala, da od trenutka, ko je prišla nazaj iz Grčije, ji je vse »dol padlo.« Iskreno je dodala še, da so njeni občutki takšni najbrž zaradi stresa in žalosti, ki jo doživlja v zadnjih dneh, vse odkar so izvedeli, da jih je zapustila njihova dolgoletna mačka Leni. »Skoz imam objokane oči, ne vem, kaj je to,« ji ni bilo težko priznati.

»Zakaj vam to govorim? Zato, da ne bo vedno oh in sploh … in kako imamo vsi tako neverjetno čudovito življenje. Pač, pridejo trenutki, ko si seveda tudi totalno sesut, ko se ne počutiš dobro in pač, vse je to človeško,« je še razložila.

S svojo iskreno izpovedjo je pevka ponovno dokazala, zakaj je med številnimi tako priljubljena.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Ste vedeli, da ima Marjetka Vovk takšno mnenje o Janu Plestenjaku? To vas zna presenetiti …

Objavljeno

V redu

Avtor

Pevka je iskreno spregovorila o njem …

Priljubljeni slovenski pevec Jan Plestenjak je pred časom mnoge svoje oboževalce navdušil, ko je predstavil novo pesem V naju še verjamem, ki je nastala v sodelovanju z duom Maraaya. Mnogi menijo, da sta pevec in Marjetka Vovk pesem čudovito odpela in so jo takoj vzeli za svojo. Da je sodelovanje bilo zares uspešno, pa je potrdila tudi Marjetka, ki je na svoj Instagram račun zapisala: »Vedno bolj se poznava, vedno večja je najina glasbena energija na odru! Kdaj spet ponoviva @janplestenjak ?«

To pomeni, da bosta morda presenetila še s kakšno lepo pesmijo? Mi upamo, da bo tako.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals