SESTAVINE
količina: za 3 osebe
- 250 gramov brezglutenskih riževih testenin
- 300 gramov bučk
- 3 stroke česna
- 2 paradižnika
- 200 gramov češnjevih paradižnikov
- pest črnih oliv
- 1 konzerva tunine
- pest listov bazilike
- sol
- poper
- žlica olja
- žlica balzamičnega kisa
POSTOPEK
- Brezglutenske testenine skuhamo v loncu osoljene vode po navodilih, približno 9 minut. Ko so kuhane, prihranimo lonček vode od testenin, le-te pa odcedimo in takoj ohladimo.
- Bučke narežemo na kolobarje in jih popečemo v ponvi na žlici olja. Ko so pečene, dodamo še strt česen in ga popečemo le toliko, da zadiši, nato bučke in česen vzamemo iz ponve in damo na stran.
- V ponev dodamo narezane paradižnike, ki smo jih odstranili vodo in semena ter jih pokuhamo, da se razpustijo. Dodamo jim žlico balzamičnega kisa, kanec vode od testenin, začinimo s soljo in poprom ter pokuhamo še minutko, da se omaka zgosti.
- V omako stresemo kuhane testenine, dodamo še bučke, odcejeno tunino, na kolobarje narezane črne olive in nasekljano baziliko ter vse skupaj dobro premešamo in postrežemo.
Dober tek!
Foto: freepik.com