Domov Kulinarika Brezglutenske riževe testenine s tuno in zelenjavo – Recept

Brezglutenske riževe testenine s tuno in zelenjavo – Recept

top view of tuna fusilli with spinach and parmesan

SESTAVINE

količina: za 3 osebe

  • 250 gramov brezglutenskih riževih testenin
  • 300 gramov bučk
  • 3 stroke česna
  • 2 paradižnika
  • 200 gramov češnjevih paradižnikov
  • pest črnih oliv
  • 1 konzerva tunine
  • pest listov bazilike
  • sol
  • poper
  • žlica olja
  • žlica balzamičnega kisa

POSTOPEK

  1. Brezglutenske testenine skuhamo v loncu osoljene vode po navodilih, približno 9 minut. Ko so kuhane, prihranimo lonček vode od testenin, le-te pa odcedimo in takoj ohladimo.
  2. Bučke narežemo na kolobarje in jih popečemo v ponvi na žlici olja. Ko so pečene, dodamo še strt česen in ga popečemo le toliko, da zadiši, nato bučke in česen vzamemo iz ponve in damo na stran.
  3. V ponev dodamo narezane paradižnike, ki smo jih odstranili vodo in semena ter jih pokuhamo, da se razpustijo. Dodamo jim žlico balzamičnega kisa, kanec vode od testenin, začinimo s soljo in poprom ter pokuhamo še minutko, da se omaka zgosti.
  4. V omako stresemo kuhane testenine, dodamo še bučke, odcejeno tunino, na kolobarje narezane črne olive in nasekljano baziliko ter vse skupaj dobro premešamo in postrežemo.

Dober tek!

Foto: freepik.com