Connect with us

Zanimivosti

Ingrid Ulaga: “Navdušena sem nad preprostostjo in toplino” INTERVJU

Objavljeno

on

»Greš iz ene regije v drugo pa je kot bi prišel v drugo državo. Drugačno narečje, drugačni običaji, drugačna hrana in pijača, skorajda drugačno podnebje.«

Spoznajte Slovenijo skozi zabavna popotovanja in uganke. Tako bi lahko napovedali novo, zanimivo in zabavno avtorsko oddajo na TV3.

Oddaja Zlati ključi vas bo ob večerih med tednom popeljala po Sloveniji. S prikupno voditeljico Ingrid Ulaga, boste gledalci v zabavnem popotniškem raziskovalnem kvizu odkrivali slovenske občine, zagotovo izvedeli kaj novega in dobili idejo za izlet.

Ingrid, ki je veliko krajev že doživela, nam bo o pustolovščini, ki nova oddaja vsekakor je, povedala kaj več.

Oddaja je odlična ideja, poučna in zabavna dogodivščina, ki odkriva posebnosti krajev. Kako dobro pa vi poznate Slovenijo?

Moja družina je razkropljena skoraj po celi Sloveniji, zato že iz tega razloga Slovenijo dokaj dobro poznam. Res je tudi, da vsepovsod kamor grem rada spoznam nove ljudi, tako, da predele naše lepe države, ki jih ne pokrivajo moji sorodniki, zagotovo pokrivajo prijatelji in znanci. Po duši sem raziskovalka in rada odkrivam nove kraje, zato se večkrat odpravim na kak izlet. Kot v moji oddaji me tudi drugače zanima vse od naravnih do kulturnih in zgodovinskih znamenitosti.

Simpatična Ingrid Ulaga.

Zdaj, ko vidite in občutite raznolikost naše dežele, kaj vas še posebej navdušuje?

Navdušuje me predvsem prelepa narava, pestra zgodovina in pa lokalna gastronomija. Slovenija ima veliko regij, ki so si med seboj zelo različne. Prav ta raznolikost je nekaj kar me vedno znova očara. Greš iz ene regije v drugo pa je kot bi prišel v drugo državo. Drugačno narečje, drugačni običaji, drugačna hrana in pijača, skorajda drugačno podnebje. Krasno.

Domačini so zagotovo presenečeni, ko pridete v njihov kraj? Kako vas sprejmejo?

Bolj kot presenečeni se mi zdijo srečni, da imajo možnost deliti to,  na kar so ponosni s sodržavljani. Sploh zdaj v času korone poudarjajo, da k njim prihaja vse več Slovencev. Torej ni presenečenja, da jih obiščemo tudi mi. Vsi nas izredno toplo sprejmejo, skoraj povsod pripravijo pogostitev. Naravnost navdušena sem nad preprostostjo in toplino, ki jo premorejo na raznih turističnih, ekoloških kmetijah, v muzejih itd. Povsod kjer sem bila do sedaj bi se želela vrniti in ostati tam dlje kot le uro.

Zdaj, ko tudi zaradi aktualne situacije več obiskujemo domače kraje, je vaša oddaja lahko super ideja za izlet ali aktiven dopust kajne?

Ja res je. Priporočala bi vsem, ki se v teh časih niso lotili raziskovanja Slovenije, naj to storijo.  V vsaki občini se najde malo morje destinacij. Za vsakogar nekaj. Jaz kot ljubiteljica dobre hrane sem bila še čisto v vsaki občini presenečena nad ponudbo. Prav tako ne razočarajo razne zbirke, muzeji, sobe pobega, adrenalinski športi, učne poti za naše najmlajše ipd. Predlagala bi parom, naj gredo na pokušino vin v kakšno zidanico, tam prespijo, se sprehodijo do kakšne naravne znamenitosti in si pogledajo kakšen muzej. V naši oddaji lahko najdejo super ideje za zmenke. Tudi družine vsekakor najdejo kaj zase, saj so oddaje lahko lepa osnova za izlet – kaj vse si v določeni občini ogledati in kaj doživeti.

Slovenija ima veliko gradov.

Preostane še vabilo k ogledu oddaje Zlati ključi?

Kot sem omenila, boste v oddajah prav zares spoznali občine, začutili njihov utrip in pridobili ideje za enodnevne ali večdnevne izlete. Vsak teden pa se lahko potegujete za nagrade v povezavi z občino, ki jo tisti teden raziskujemo. Morda bo prav nagrada osnova za kreacijo nepozabnega izleta z vašimi najdražjimi.

Foto: FB Zlati ključi

Zanimivosti

Tina Gaber delila čustven zapis, ob katerim se vam bo orosilo oko

Objavljeno

on

Avtor:

Priljubljena spletna vplivnica Tina Gaber je s svojo objavo ganila mnoge …

Ena izmed najbolj priljubljenih slovenskih spletnih vplivnic, velika ljubiteljica in zagovornica vseh živali, Tina Gaber, je na družbeno omrežje dodala zelo čustven zapis.

Objavila je fotografijo, na kateri je njen pokojni psiček Mash, poleg pa objavila zapis, ki je mnoge zelo ganil: »Danes bi moj Mash dopolnil 15 let. Vse najboljše, ljubezen moja. Si moja zvezdica, ki me čuva in danes sem lučke prižgala z mislijo nate. Pogrešam te zelo, zelo.«

Foto: facebook

Continue Reading

Zanimivosti

Znana Slovenka šokirala z resnico: Ima prepoved vožnje avtomobila

Objavljeno

on

Avtor:

Znana in priljubljena Slovenka je s priznanjem, da ima prepoved vožnje avtomobila, vse močno šokirala. Kaj se dogaja?

Znana in priljubljena slovenska vplivnica ter uspešna podjetnica Katarina Benček, je v Instagram zgodbi pokazala, da je kupila smreko, nato pa pokazala še, da sedi zadaj, njena mati pa vozi avto.

»Smreko sem kupila za hiško. Komaj čakam, da jo razpakiramo,« je veselo dejala, nato pa razkrila šokantno novico: »Mami me pa vozi, zato ker imam jaz prepoved na hrvaškem, ampak, to so zgodbe za drugič.«

Foto: Facebook

Continue Reading

Zanimivosti

Po hudi diagnozi znanega Slovenca, sedaj dobila takšno hudo diagnozo še njegova partnerica

Objavljeno

on

Avtor:

Znani Slovenec je že pred časom razkril, s kakšno hudo boleznijo se je moral soočiti, sedaj pa je žalostno novico sporočila še njegova žena.

Znani slovenski režiser Vinci Vogue Anžlovar je pred časom javnosti povedal, da je zbolel za neozdravljivo boleznijo,  amiotrofično lateralno sklerozo (ALS). Sedaj pa se s hudo diagnozo sooča še njegova partnerica Barbara Drmota, piše portal siol.

»Izgubljam mišični tonus, imam težave z govorom in močne krče, ki me za nekaj sekund popolnoma ohromijo ob peklenskih bolečinah. Težko hodim in se zadiham že po nekaj korakih. Stanje se slabša in na žalost ni zdravila ali upanja na izboljšavo,« je Vogue Anžlovar dejal za žurnal24.

Kot poroča omenjeni portal, pa se je sedaj s hudo diagnozo soočila še njegova partnerica. Zbolela je za rakom materničnega vratu.

»Najprej sem bila zelo jezna, ker moje stanje ni bilo prej zaznano. Kajti ko si enkrat na onkološkem inštitutu, s kartoteko v rokah in te zdravnik seznani z novico, da ti drugega kot radikalno obsevanje s kemoterapijo ali brutalna operacija vseh rodil in bezgavk ne preostane, ja, si zelo jezen,« je povedala za portal Med.over.net in dodala, da ne bo odnehala, da to tudi vsi od nje pričakujejo.

Foto: Facebook

Continue Reading

 

 

POGLEJTE SI NOVO PESEM SLOVENSKEGA GLASBENIKA

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals