Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Ingrid Ulaga: “Navdušena sem nad preprostostjo in toplino” INTERVJU

Objavljeno

V redu

»Greš iz ene regije v drugo pa je kot bi prišel v drugo državo. Drugačno narečje, drugačni običaji, drugačna hrana in pijača, skorajda drugačno podnebje.«

Spoznajte Slovenijo skozi zabavna popotovanja in uganke. Tako bi lahko napovedali novo, zanimivo in zabavno avtorsko oddajo na TV3.

Oddaja Zlati ključi vas bo ob večerih med tednom popeljala po Sloveniji. S prikupno voditeljico Ingrid Ulaga, boste gledalci v zabavnem popotniškem raziskovalnem kvizu odkrivali slovenske občine, zagotovo izvedeli kaj novega in dobili idejo za izlet.

Ingrid, ki je veliko krajev že doživela, nam bo o pustolovščini, ki nova oddaja vsekakor je, povedala kaj več.

Oddaja je odlična ideja, poučna in zabavna dogodivščina, ki odkriva posebnosti krajev. Kako dobro pa vi poznate Slovenijo?

Moja družina je razkropljena skoraj po celi Sloveniji, zato že iz tega razloga Slovenijo dokaj dobro poznam. Res je tudi, da vsepovsod kamor grem rada spoznam nove ljudi, tako, da predele naše lepe države, ki jih ne pokrivajo moji sorodniki, zagotovo pokrivajo prijatelji in znanci. Po duši sem raziskovalka in rada odkrivam nove kraje, zato se večkrat odpravim na kak izlet. Kot v moji oddaji me tudi drugače zanima vse od naravnih do kulturnih in zgodovinskih znamenitosti.

Simpatična Ingrid Ulaga.

Zdaj, ko vidite in občutite raznolikost naše dežele, kaj vas še posebej navdušuje?

Navdušuje me predvsem prelepa narava, pestra zgodovina in pa lokalna gastronomija. Slovenija ima veliko regij, ki so si med seboj zelo različne. Prav ta raznolikost je nekaj kar me vedno znova očara. Greš iz ene regije v drugo pa je kot bi prišel v drugo državo. Drugačno narečje, drugačni običaji, drugačna hrana in pijača, skorajda drugačno podnebje. Krasno.

Domačini so zagotovo presenečeni, ko pridete v njihov kraj? Kako vas sprejmejo?

Bolj kot presenečeni se mi zdijo srečni, da imajo možnost deliti to,  na kar so ponosni s sodržavljani. Sploh zdaj v času korone poudarjajo, da k njim prihaja vse več Slovencev. Torej ni presenečenja, da jih obiščemo tudi mi. Vsi nas izredno toplo sprejmejo, skoraj povsod pripravijo pogostitev. Naravnost navdušena sem nad preprostostjo in toplino, ki jo premorejo na raznih turističnih, ekoloških kmetijah, v muzejih itd. Povsod kjer sem bila do sedaj bi se želela vrniti in ostati tam dlje kot le uro.

Zdaj, ko tudi zaradi aktualne situacije več obiskujemo domače kraje, je vaša oddaja lahko super ideja za izlet ali aktiven dopust kajne?

Ja res je. Priporočala bi vsem, ki se v teh časih niso lotili raziskovanja Slovenije, naj to storijo.  V vsaki občini se najde malo morje destinacij. Za vsakogar nekaj. Jaz kot ljubiteljica dobre hrane sem bila še čisto v vsaki občini presenečena nad ponudbo. Prav tako ne razočarajo razne zbirke, muzeji, sobe pobega, adrenalinski športi, učne poti za naše najmlajše ipd. Predlagala bi parom, naj gredo na pokušino vin v kakšno zidanico, tam prespijo, se sprehodijo do kakšne naravne znamenitosti in si pogledajo kakšen muzej. V naši oddaji lahko najdejo super ideje za zmenke. Tudi družine vsekakor najdejo kaj zase, saj so oddaje lahko lepa osnova za izlet – kaj vse si v določeni občini ogledati in kaj doživeti.

Slovenija ima veliko gradov.

Preostane še vabilo k ogledu oddaje Zlati ključi?

Kot sem omenila, boste v oddajah prav zares spoznali občine, začutili njihov utrip in pridobili ideje za enodnevne ali večdnevne izlete. Vsak teden pa se lahko potegujete za nagrade v povezavi z občino, ki jo tisti teden raziskujemo. Morda bo prav nagrada osnova za kreacijo nepozabnega izleta z vašimi najdražjimi.

Foto: FB Zlati ključi

Zanimivosti

Marjetka Vovk izlila takšna močna čustva, a tokrat ne svojemu srčnemu izbrancu

Objavljeno

V redu

Avtor

Razkrila je, kako se je ob njem počutila.

Nič drugega ni bilo pričakovati, kot to, da bo koncert, ki ga je prejšnjo soboto imel Jan Plestenjak s številnimi gosti, odmeval še zelo dolgo. Pevec je ponovno napolnil dvorano Stožice, poskrbel pa tudi za mnoga presenečenja, z njimi so zapeli številni znani obrazi, med njimi tudi Marjetka Vovk, s katero sta pred časom skupaj posnela pesem V naju še verjamem.

Da se je nastop pred številno množico oboževalcev zelo dotaknil tudi Marjetke, je priznala z zapisom, ki ga je delila na svoj Instagram račun.

»Uau, iskreno lahko rečem, da je bil včeraj zame eden najlepših večerov. Kako krasna publika, nora energija. Iskrena zahvala tebi dragi @janplestenjak , da s tako krasnim človekom in glasbenikom delim tvojo-najino pesem V naju še verjamem in hvala, da sem včeraj za trenutek delila tudi tvojo prekrasno publiko v Stožicah.  Čestitke za razprodane Stožice in kapo dol,« je iskreno zapisala.

Ste bili na koncertu?

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Lea Sirk ‘ujeta’ s sinčkom. Čudovita sta!

Objavljeno

V redu

Avtor

Vau, to pa so fotografije, ki jih morate nujno videti …

Priljubljena slovenska pevka Lea Sirk, ki je pred meseci še tretjič postala mamica, svojega sina Taija ne izpostavlja na družbenih omrežjih. Tudi zato smo še toliko bolj veseli, kadar pa svojim številnim spletnim prijateljem nameni nekaj utrinkov iz svoje zasebnosti. Tokrat je dodala tri fotografije, pokazala je, kako njen sinček uživa v vozičku, obenem pa tudi, kako popolno postavo ima sama.

»Z bebejčkom na poti,« je pripisala poleg fotografij peka, ki se je pred kratkim prelevila v črnolasko.

Vam je všeč?

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Ana Klašnja priznala, da je pobegnila. Od tu se je sedaj oglasila

Objavljeno

V redu

Avtor

Redkobesedna je bila, a fotografija pove vse …

Priljubljena slovenska balerina in žirantka šova Slovenija ima talent, Ana Klašnja, se je svojim številnim spletnim oboževalcem tokrat oglasila s čudovito fotografijo.

»Popoldanski pobeg,« je na kratko pripisala in pokazala, kako uživa. Ker je označila tudi lokacijo, vemo, da je uživala v Trstu.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals