Domov Življenjski Stil 3 dejstva, zakaj bi morali uporabljati laneno olje

3 dejstva, zakaj bi morali uporabljati laneno olje

Laneno olje spada med olja, s katerimi lahko na naraven način negujemo kožo obraza, telesa in tudi lase. Zaradi svojih naravnih sestavin na kožo deluje zelo blagodejno, jo vlaži in ščiti pred izsušitvijo. Blagodejno deluje tudi na suhe in poškodovane lase.

Suhi in poškodovani lasje

Če imate zelo suhe ali pa poškodovane lase, nanesite nanje enkrat tedensko laneno olje. Tega razporedite po vsej dolžini las in nekaj minut masirajte. Nato pustite še vsaj pol ure, nato pa sperite in lase umijte še s šamponom, ki naj bo čim bolj naraven, da ne bo ponovno izsušil las.

Suha koža na rokah in razpokane ustnice

Če imate zaradi pogostega umivanja, zaradi razkuževanja ali pa zaradi mrzlega vremena razpokane roke, si jih lahko negujete z lanenim oljem. Nanesite ga nekaj nanje in nežno masirajte, da ga koža popolnoma posrka vase. Najbolje je, če to počnete zvečer pred spanjem. Ponavljajte redno.

Kapljico lanenega olja pa lahko večkrat na dan nanesete tudi na razpokane ustnice. Hitro bo bolje.

Nega obraza in dekolteja

Če boste enkrat do dvakrat mesečno na kožo obraza, na vrat in dekolte nanesli laneno olje, boste s tem kožo nahranili in ji povrnili elastičnost. Če imate zelo suho kožo, lahko laneno olje nanesete dvakrat mesečno. Nežno ga vtrite v čisto in suho kožo in masirajte s krožnimi gibi ali pripomočkom za masažo.

Foto: pixabay.com