Domov Življenjski Stil Vzljubili jo boste, ko boste prebrali, kako učinkovito deluje na zdravje telesa

Vzljubili jo boste, ko boste prebrali, kako učinkovito deluje na zdravje telesa

Ali ste vedeli, da je gomoljna zelena super živilo? Ne le, da preprečuje razvoj številnih bolezni, celo raka, v odlično pomoč je tudi pri hujšanju. Če bi se radi znebili nekaj odvečnih kilogramov, potem naj bo vsak dan na vašem jedilniku tudi gomoljna zelena.

Hujšajmo z zeleno

Gomoljna zelena deluje kot naravni diuretik, to pomeni, da pomaga pri odvajanju odvečne vode iz telesa. Prav tako deluje kot naravni laksativ, to pomeni, da preprečuje zaprtost in uravnava prebavo. Pomaga tudi, da nismo lačni, saj zavira apetit.

Gomoljno zeleno lahko dodamo raznim juham, lahko pa jo narežemo na palčke in popečemo na oljčnem olju ter jemo kot prilogo. Odlična je!

Preprečuje nastajanje ledvičnih in žolčnih kamnov

Primerna je tudi za vse, ki imajo težave z ledvicami, z ledvičnimi ali žolčnimi kamni. Krepi delovanje ledvic in jih čisti. Krepi in čisti tudi jetra.

Ščiti telo pred boleznijo

Gomoljna zelena vsebuje apigenin, ta pa ščiti naše telo pred številnimi boleznimi, uspešno preprečuje tudi razvoj rakavih celic. Poleg tega uravnava holesterol in krvni tlak, lajša težave revmatičnih obolenj, primerna je za astmatike in sladkorne bolnike.

Foto: Pexels.com