Connect with us

Promo

Kako si lahko sami lajšamo stres

Objavljeno

on

<div id="midasWidget__r92"></div>

Z eteričnimi olji, ki vplivajo na naše počutje.  Mešanici Antistres in Relax,  sivka, limonska trava, pomaranča in mandarina.

V izparilniku, kopeli, namažemo se z oljem, ki deluje aromaterapevtsko, saj vsebuje pravo koncentracijo eteričnih olj, ki dobro vplivajo na naše počutje, tudi osvežilec prostora s tema eteričnima oljema je dobra izbira.

Pomirijo, nas dvignejo, tudi potolažijo.

Mešanica Antistres Aromatika, mešanica eteričnih olj limonske trave in sivke, res deluje antistresno. Kombinacija pomirja in hkrati osveži, dvigne pozitivno energijo v smislu počutja zmorem in hkrati umirja strah, nervozo. Sivka je »mama« blaga, a vendar zaščitniška. Nudi oporo in mir. Limonska trava nas dviga, lajša depresijo in krepi stanje duha.

Razpoloženje izboljša tudi kombinacija limonske trave in pomaranče. Pomirja in krepi.

Mandarina pa je eterično olje, ki ga skoraj morate imeti doma, saj je znano kot olje otroške radosti in tako vpliva na razpoloženje. Vrača radost. Pomaga pri nespečnosti in vznemirjenosti, je odlično tudi za otroke, za mirnejši spanec.

Nekaj kapljic v izparilniku lahko res koristi. Kapljico ali dve lahko kapnete na naravno keramiko in jo imate v avtu, spalnici, pisarni.

Foto: iStock

Avtorica prispevka Urša Mravlje je diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapijeAromatica Slovenija.

Brezplačna objava

<div id="midasWidget__r92"></div>

Promo

“OPRAVIČILO

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

Dne 18. 5. 2022 smo objavili članek, ki se nanaša na Lovra Gregorša, udeleženca Ljubezni po domače, v katerem smo pomotoma navedli, da je Lovro Gregorš skoraj 30 let v srečnem zakonu, dokler ni našel pornografskih posnetkov žene in njenega ljubimca. Te objavljene navedbe so neresnične. Nekdanji ženi in hčerkama Lovra Gregorša se za neresničen zapis opravičujemo.«

Uredništvo portala BumNovice.si

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

Promo

PIA KATARINA predstavlja zelo osebno pesem: »Oprosti, mama, da nisem popolna in da ti nisem podobna.«

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

Pia Katarina, nova pevka na naši sceni, premierno predstavlja videospot za svojo avtorsko pesem ŽAL MI JE, s katero je na letošnjem tekmovanju Slovenska nota v Hrastniku prepričljivo osvojila prvo mesto. In s tem Pia Katarina pričenja svojo pot na slovensko glasbeno sceno.

Pia Katarina, simpatična 19-letnica iz Velenja, se sicer z glasbo srečuje že od malih nog, a resneje z njo ukvarja šele od leta 2018, ko so s prijatelji ustvarili bend Dopplerjev efekt, od kar so prvič zaigrali na njihovem maturanstkem plesu. Pii glasba pomeni vse, predvsem pa ji glasba predstavlja pobeg iz žalosti: »Glasba je edina, ob kateri lahko pozabim na bolečine in ko vse, kar se dogaja okoli mene, v sekundi izgine.«

Pia Katarina predstavlja svoj debitantski singel z zelo pomenljivim in čustvenim naslovom ŽAL MI JE, s katero je zmagala na tekmovanju Slovenska nota 2021. Pesem je vsekakor drugačna in nova na naši glasbeni sceni, s pesmijo pa se Pia Katarina zelo pogumno razgalja pred slovensko javnostjo. Gre za izrazito pop balado z močnim besedilom, ki je avtorskok delo Pie Katarine same, kot je avtorsko delo celotna njena pesem. V besedilu opisuje globok odnos – odnos z mamo, le da tokrat v malce drugačnem tonu. ‘Vem, da nisem popolna, vem, da nisem ti podobna, oprosti, mama, za to’ – besedilo, s katerim Pia opisuje pogostokrat težek odnos najstnic s svojimi mamami. Pia ob tem dodaja, da besedilo ni avtobiografsko, saj ima s svojo mamo izjemno dober odnos, a pri tem dodaja, da bi bila vesela, če bi se najstnice in najstniki z njenim besedilom in poistovetili in da bi jim bilo ob njeni glasbi lažje.

»Sem kot vsi drugi, ki se spopadajo z vsakdanjimi težavami. Sem tudi najstnica, ki se spopada z najstniškimi težavami. Želim le, da ljudje razumejo, da je moja glasba le odsev vsega tega in da jim želim pomagati. Včasih se znajdemo v situaciji, ko bi samo pustili vse, kar delamo, pozabili na vse obveznosti, ki jih imamo in samo poslušali glasbo, ki se nam pomaga zjokati, očistiti vseh misli, pozabiti na cel svet okoli nas. To sem želela ponuditi ljudem s pesmijo ŽAL MI JE. Želim si, da jo vsak začuti na svoj način – točno tako, kot potrebuje in kot mu lahko pomaga.«

Pia Katarina je za svojo pesem izdala tudi videospot, ki je delo Nina Črepa. »V videospotu sem želela prikazati nedolžnost, zato sem izbrala simbole rožic, konjev, mlade deklice, ki igra na violino, plesalke, ki pleše s svojimi sencami … Preko videozgodbe moje prve pesmi ‘Žal mi je’ želim sporočiti, da vsak izmed nas potrebuje zagon, da stopi iz lastne kože in je samo to, kar si želi biti, in ne to, kar vsi od njega pričakujejo. V videospotu sem želela prikazati svobodo, po kateri hrepenimo vsi. Upam, da bo moj videospot ljudem všeč in da bodo začutili to, kar sem želela povedati.«

Pia si želi dolgoročno delati na slovenski glasbeni sceni in ob tem priznava: »Zavedam se, da bodo name letele negativne kritike. A če slednjih ni, potem veš, da nisi na pravi poti. Mladi slovensko glasbo težje sprejmejo, a sem pripravljena se potruditi in jim jo približati. Predvsem pa si želim nekoč priti na našo sceno in nato na njej tudi obstati. To potovanje, ki ga sedaj začenjam s svojo pesmijo ‘Žal mi je’, bo čudovito, to vem, in vas vabim, da mi delate družbo na tem potovanju.«

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

Promo

Ne spreglejte: Velika prodajna akcija glasbene založbe Dallas

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

Pri založbi Dallas Records vam premierno predstavljajo prodajo kataloga Beggars Banquet/XL Recordings. V ponudbi je več svežih in kultnih izidov na na LP-jih , CD-jih  in v BOX setih, dodali pa smo tudi veliko slovenskih izidov, knjig in T-shirtov z glasbeno tematiko. V času prodajne akcije so vsi izdelki na voljo po znižanih cenah.

Kje:

  • v fizični trgovini Dallas Music Shop v Rožni dolini v Ljubljani – 

na naslovu Rožna dolina c VI/40

Kdaj:

  • Akcija v fizični trgovini traja od torka 15. do vključno srede, 30. junija 2021,

vsak delavnik od 11. do 17. ure.

Kupcem priporočamo, da se za določen termin predhodno najavijo po telefonu ((01) 200 76 60) ali preko e-mail sporočila ([email protected]).

  • Akcija v spletni trgovini traja od torka 15. do vključno srede, 30. junija 2021.

Beggars group je ena izmed najbolj vplivnih neodvisnih glasbenih založb na svetu. Pod njenim okriljem se je v zadnjih desetletjih pisala svetovna glasbena zgodovina, ki je postavila na piedstal izvajalce kot so Pixies, Adele, Jack White, Queens of the Stone Age, The Breeders, Interpol, Dead Can Dance, Grimes, King Krule, Yo La Tengo ter mnogo drugih svežih in aktualnih glasbenikov, ki soustvarjajo glasbeno prihodnost ter bogatijo svetovno zvočno krajino.

Beggars Banquet/XL Recording akcija:

V času akcije vam ob fizičnem ali spletnem nakupu različnih izdaj iz kataloga Beggars priznamo posebne popuste. Izbirate lahko med mnogimi svetovno priznanimi izvajalci, kot so Algiers, Adele, Belle & Sebastian, Bauhaus, Beirut, Cat Power, Daughter, Dead Can Dance, Future Islands, Interpol, Jack White, King Krule, Merchandise, Pavement, Pixies, Queens of the Stone Age, Radiohead, Savages, The Cult, The Decemberists, The Fall, The National, The XX, Thom Yorke in mnogi drugi.  

  • Za vse nakupe iz kataloga Beggars, opravljene v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 20% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

  • Ob spletnem nakupu katerihkoli dveh izdelkov iz kataloga Beggars vam priznamo 15% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

Knjige akcija:

V času akcije vam izbrane knjižne izdaje ponujamo po enkratnem znižanju. Ob fizičnem in spletnem nakupu vam tako priznamo posebne popuste, ki veljajo za vse knjige. Izbirate lahko med knjigami v slovenskem in hrvaškem jeziku in sicer o izvajalcih, kot so Vlado Kreslin, Iztok Mlakar, Nick Cave, Adele, Clash, Bajaga & Instruktori ter mnogi drugi.

  • Ob nakupu katerekoli knjige v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 50% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

  • Ob spletnem nakupu katerekoli knjige vam priznamo 40% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

Majice akcija:

V času akcije vam izbrane majice domačih in tujih glasbenih ustvarjalcev ponujamo po enkratnem znižanju. Tako ob fizičnem kot tudi spletnem nakupu smo vam pripravili posebne popuste, ki veljajo za vse majice. Izbirate lahko med majicami z izvajalci kot so Bajaga, Plavi orkestar, Paraf, Bob Marley, The Police, Black Eyed Peas in mnogi drugi.

  • Ob nakupu katerekoli majice v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 50% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

  • Ob spletnem nakupu katerekoli majice vam priznamo 40% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

Domače izdaje akcija:

V času akcije smo vam pripravili izbor slovenskih in tujih izvajalcev glasbene založbe Dallas Records. Ob fizičnem ali spletnem nakupu izbranih CD-jev in LP-jev vam priznamo posebne popuste. Izbirate lahko med mnogimi priznanimi hišnimi izvajalci, kot so Jure Lesar, Siddharta, TBF, Paraf, Pavel, Vatra in mnogi drugi.

  • Za vse nakupe  fonogramov, opravljene v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 40% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

  • Ob spletnem nakupu kateregakoli fonograma vam priznamo 25% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

CD box-i akcija:

V času akcije smo vam pripravili tudi posebno ponudbo CD box-ov. Izbrane sete ponujamo po enkratnem znižanju. Ob fizičnem in spletnem nakupu vam tako priznamo posebne popuste, ki veljajo za vse sete enako. Izbirate lahko med CD box-i mnogih znanih izvajalcev, kot so The Rolling Stones, The Who, Louis Armstrong, Maria Calas, Robbie Williams in mnogi drugi. 

  • Ob nakupu kateregakoli box-a v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 50% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

  • Ob spletnem nakupu kateregakoli box-a vam priznamo 40% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

LP-ji akcija

V času akcije vam ob fizičnem ali spletnem nakupu LP-jev priznamo posebne popuste.

Premierno vam predstavljamo različne izdaje iz kataloga Beggars Banquet/XL Recording, hkrati pa smo pripravili tudi izbor slovenskih in tujih izvajalcev glasbene založbe Dallas Records.

V katalogu Beggars lahko izbirate med mnogimi svetovno priznanimi izvajalci, kot so Algiers, Adele, Belle & Sebastian, Bauhaus, Beirut, Cat Power, Daughter, Dead Can Dance, Future Islands, Interpol, Jack White, King Krule, Merchandise, Pavement, Pixies, Queens of the Stone Age, Radiohead, Savages, The Cult, The Decemberists, The Fall, The National, The XX, Thom Yorke in mnogi drugi.

V naboru glasbene založbe Dallas Records lahko izbirate med mnogimi priznanimi hišnimi izvajalci, kot so Jure Lesar, Siddharta, TBF, Paraf, Vatra in mnogi drugi.

  • Za vse nakupe iz kataloga Beggars, opravljene v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 20% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

  • Ob spletnem nakupu katerihkoli dveh izdelkov iz kataloga Beggars vam priznamo 15% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

  • Za vse nakupe Dallas LP-jev, opravljene v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 40% popust.

Čas akcije: 15. – 22. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

  • Ob spletnem nakupu kateregakoli Dallas LP-ja vam priznamo 25% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

Za povpraševanje in vse dodatne informacije smo vam na voljo na (01) 200 76 60 ter na [email protected].

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

 

 

POGLEJTE SI NOVO PESEM SLOVENSKEGA GLASBENIKA

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals