Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

KOLUMNA: Ugodno oddam sina, epizoda čimprej, zadnji del

Objavljeno

V redu

Res, zastonj ga dam, samo, če ga katera hoče, saj povsem neuporaben ni. Super obvlada TV daljinec, samostojno odpira hladilnik, ne sliši, ker ima večino časa v ušesih slušalke, vidi tudi bolj švoh, saj v glavnem kinka ali drema, ker ima oči senzibilne zaradi stalnega buljenja v ekran. Umiva se sam, po tuširanju pusti za druge še dovolj vode, večinoma na tleh.

Skratka je povsem nemoteč fikus, ki pa zaživi, ko zadiši po kakšni dobroti iz kuhinje, po določenem času zaživi tudi v primeru, če dobrih vonjav iz kuhinje ni, tako, da je skrb za to, da je že mrtva roba odveč.
Ni pretirano težko živeti z njim, saj kot rečeno je bolj ali manj samozadosten, edino pri financah je še nekam zelen. Glede na njegovo samozavestno držo in prepričanje, da on veliki frajer samo trzne in bo vse padlo z neba direkt v njegovo denarnico, tudi to ne bo problem. Gre bolj za to, da se čaka na pravi trenutek in da se zvezde poklopijo. To je potemtakem že rešeno. Obeta se veliki novodobni bogatun, ki se z jobom sploh ne bo ukvarjal ampak bo, kar vse na kup letelo, ker zdaj se to tako dela, stara pojma nimaš.

Postaven mladenič, ki mu malo manjka do 30, ima rad prestižnejše modne znamke, visoko kvalitetno hrano in le butično pivo. Spi precej, našvica tudi, tako, da robe za pranje zlepa ne zmanjka. Žepnina je še kar konkretna, po domače denarnica mora biti polna, je pa res, da zdaj zapravi manj, ker nima kje. Všeč so mu samostojne, nadpovprečno inteligentne ženske, ki morajo tudi nadpovprečno dobro izgledati, bjonde imajo prednost.

Geslo: oddam odrasli osebi, ki ima lastniško stanovanje in jeklene živce.

Tako, vse jasno a ne. A imate kakšen nasvet kako bi ga v red spravila, če ne bo oddan v kratkem času, meni jih je namreč zmanjkalo. Se ne prime!

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

O, to pa bo dobitek, partija, da se reče. Če sem zelo praktična, lahko celo rečem, da vas razumem, da bi ga samo preložili na drugo »vzdrževalko« pa je prav? Res pa je, da ste iskreno napisali vse in postavili omejitev, da ga oddate odrasli osebi. Morda se pa celo najde, včasih se zdi, da vendar vsak najde svoj par, ki sprejme osebo v celoti. Z vsemi plusi in minusi. Včasih se pa celo oseba, ki prej ni kazala teh znakov, spremeni v dobro partnerstva ampak mora res biti do 30. Nikoli se ne ve, kaj lahko »blondinka« naredi iz takšnega modela. Morda boste pa presenečeni.

Foto: Shutterstock

Življenjski Stil

TOP nasvet, s katerim boste pomladili obraz

Objavljeno

V redu

Avtor

Naravni nasvet, ki odpravi podočnjake, zgladi gubice in navlaži kožo!

Poskrbite za svoj obraz z naravno masko. Zelo enostavna je, z njo boste navlažili kožo, ji vrnili elastičnost, zgladili majhne gubice okrog oči in odpravili podočnjake!

Naravne maske so najcenejše in najhitrejše, kar lahko storite za svoj obraz. Za to pomladno poletno masko boste potrebovali pol sveže kumarice, nekaj listkov mete, eno žlico jogurta.

Vse sestavine z mešalnikom dobro zmešajte in nanesite na obraz. Pustite stati 15 minut, nato sperite z mlačno vodo. Že po prvi uporabi boste občutili razliko!

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Trik, s katerim bodo vaše brisače spet prijetno mehke

Objavljeno

V redu

Avtor

Že po nekaj pranjih lahko brisače postanejo vse bolj trde. Da se to ne bi zgodilo, da bi obdržale svojo mehkobo, upoštevajte te nasvete!

Glavni vzrok, da brisače izgubljajo po nekaj pranjih mehkobo, tiči v trdi vodi in pa v pralnih praških. Ampak, že z nekaj preprostimi nasveti lahko brisačam spet povrnete mehkobo kot so jih imele, ko so bile popolnoma nove.

Pomembno je, da brisače perete posebej, da pralnega stroja ne natrpate preveč in da jih ne mešate z drugimi vrstami tkanine.

Če ste do sedaj prisegali na mehčalec, ga pri pranju brisač kar opustite. Morda zveni čudno, ampak, če ga boste dodajali več, ne bo nič bolje, le kožo boste dražili. Mehčalec se dodaja ob koncu pranja perila, to pa pomeni, da ga voda z oblačil, z brisač ne spere dovolj in to lahko draži kožo. Mehčalci so v veliki meri narejeni iz kemikalij, ki so lahko tudi zdravju škodljive.

Poleg tega pa mehčalec na brisačah ustvarja poseben sloj, podoben vosku, saj vsebuje encime, ki delujejo tako. S tem se tekočina v brisačo ne vpija več.

Kaj torej storiti, da bodo brisače spet mehke?

Dodajte jih kis. Brisače torej perite posebej in ne z drugimi kosi perila ali drugimi tkaninami. Perite jih na najvišjem programu in že pred pranjem direktno v boben zlijte en deciliter kisa za vlaganje. Kis bo brisačam povrnil mehkobo, ne bodo pa imele vonja po njem. Poleg tega uporabite le eno žlico praška za perilo.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

KOLUMNA: S Plestenjakom sva si usojena, tudi poroka bo!

Objavljeno

V redu

Avtor

To slutim že nekaj let, v času korone je pa to postalo povsem jasno. Jan Plestenjak mi je bil zapisan ob rojstvu, on sicer še ni v fazi dojemanja tega, je pa blizu in ni več daleč dan, ko se bova vzela.

Od takrat, ko sem ga videla s kremšnitami, vem, da bo moj.  Nekaj mlajši je od mene pa nič zato, to je zdaj trend, čakam ga že res dolgo, uspešno sem se izogibala snubitvam, vse le zanj in za zakon z njim.

Upam, da mi bo kmalu zapel »bodi gola« in me objemal v Sobi 102. Verjetno vem le jaz, da sem inspiracija za vse njegove ljubezenske pesmi. Vem od takrat, ko me je globoko pogledal v oči na koncertu v Besnici pri Kranju, potrdil s pogledom v Tržiču in do konca zacementiral tistega večera na plaži v Strunjanu.

Vedno sem z njim, na vseh koncertih, večkrat tudi v Strunjanu, Portorožu, Puštalu. Vedno me pomenljivo pogleda in se nasmehne. Tudi, ko piše na FB-ju točno vem katere besede so namenjene le meni, večkrat mu odpišem na zs in vem, da se razumeva na višjem nivoju, na nivoju, ki ni za navadne smrtnike, to je stvar, ki nama je bila namenjena, imava nekaj več in kmalu bova to tudi zaživela.

V času korone sem imela več časa za duhovno soočenje z njim in tudi z molitvami sem se mu bolj približala. Glede na njegove odzive na družbenih omrežjih, na globino besed in dojemanje vsega, kar se dogaja je jasno, da bova kmalu skupaj. Prijateljice mi ne verjamejo, se mi smejijo v obraz in se norčujejo iz mene ampak bodo že videle. Mislite, da je bolje, da od zdaj vse zadržim  zase?

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja za odnose z javnostmi, glasbena producentka, radijska in TV voditeljica ter izkušena ženska z zdravim smislom za humor

Močno upam, da me bosta povabila na poroko. Prijateljicam in znankam pa nič več ne razlagajte, ker so vam fouš. Jasno, da se vam smejijo v obraz in se norčujejo iz vas, ker bi ga one tudi imele, za moža ali pa ljubimca in verjetno marsikatera sanja in hrepeni po tem, da bi jo vodil »iz pekla do raja«. Svetujem vam le, da malce pohitite, saj čas res hitro teče, kaj vse se je že zgodilo od njegovih kremšnit do danes, tudi vsak dan mlajši niste, on tudi ne, tako, da morate hitro ugotovili ali bo kmalu dosežen ta višji nivo ali bo ostalo v stilu ene njegovih uspešnic z naslovom Pustil ti bom sanje.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO