Domov Življenjski Stil Japonska voda: Topi maščobo na trebuhu in stegnih

Japonska voda: Topi maščobo na trebuhu in stegnih

Hot ginger juice and ginger sliced on wooden table.

Japonska voda? Gre za priljubljen pripravek iz ingverja, ki spodbuja izgorevanje maščob tudi na trdovratnejših predelih, kot sta denimo trebuh in stegna.

Prek meja je v teh dneh priljubljen pripravek, ki sliši na ime japonska voda. Recept je deležen številnih delitev, kar gre nemara predpisati predvsem poimenovanju in obljubljenim učinkom. Tako imenovana japonska voda je pravzaprav ingverjev napitek ali ingverjeva voda, ki se resnično ponaša s številnimi zdravju koristnimi učinkovinami. Pijača namreč deluje tako, da pospeši metabolizem, zmanjšuje občutek lakote, pomaga pri topljenju maščobnih oblog, uravnava krvni tlak, blaži simptome prehlada in gripe, krepi imunski sistem, deluje protivnetno, odplavlja strupe iz telesa, pospešuje cirkulacijo krvi, preprečuje nalaganje holesterola, lajša bolečine v sklepih in mišicah, povečuje energijo, odpravlja utrujenost, blaži slabosti in še in še.

Ingver topi odvečno maščobo. (foto: freepik.com)

Tole se pa ne sliši slabo, kajne? Bi si ingverjev napitek želeli pripraviti tudi vi? Nič lažjega. Potrebujete liter in pol vode, sok polovice limone ter košček ingverjeve korenike (vsaj 1 cm).

Postopek priprave: Vodo zavrite, medtem olupite kos ingverja. Ko bo voda zavrela, vanjo na tanko narežite ingver. Vse skupaj lahko ugasnete ali na nizki temperaturi pokuhavate 20 min. Temu naj sledi hlajenje pripravka. V ohlajen poparek dodajte sok limone, premešajte, precedite in pretočite  v sterilno steklenico. Ingverjevo vodo lahko uživate vsak dan, zlasti je priporočljivo, da si jo privoščite na tešče.