Domov Življenjski Stil KOLUMNA: Jezi me. Sosedje dnevno mečejo hrano v smeti

KOLUMNA: Jezi me. Sosedje dnevno mečejo hrano v smeti

Jezi me, ko vidim kako sosedje mečejo hrano v smeti. Vsak dan. Njihovi bio odpadki torej ta kontejner je poln sveže hrane, niso smeti ampak hrana, ki jo kupijo in skoraj takoj zavržejo.

To sem opazila pred časom, potem sem bila tako pogumna, da sem začela gledati v njihov kontejner. Imamo skupaj ene vrste otok za smetnjake. Hrana v smeteh izgleda tako kot, če bi jo jaz iz vrečke, ko prinesem domov namesto v hladilnik vrgla v smetnjak.

Sadje, zelenjava, solata, kruh, rogljički. Noro prav noro. In ker sem že skoraj obsedena s tem sem pogledala še v njihov smetnjak z embalažo. Mleko, sok, jogurti, ne embalaža ampak na pol, četrt uporabljeno, kakšen jogurt še neodprt in nikjer ni pretečen rok. Sploh ne razumem.   Vmes je kdaj tudi škatla piškotov, neodprta, z rokom trajanja še pol leta. Mene je groza, res.

Vem, da ne živijo v pomanjkanju, oba imata res dobri službi in vodstveni mesti ampak vse, kar je prav, toliko hrane v smeti.

Nimamo sosedskih odnosov, dober dan, dober dan, sem in tja par vljudnih stavkov in to je v glavnem to. Ne poznam jih dobro. Par dni se nekako že pripravljam, da bom šla, kar na vrata. Zdaj se sploh bolj od daleč pozdravljamo in druge možnosti skoraj ni. Mislim, da je moja dolžnost, da grem k njim in jim povem, da je to početje nesprejemljivo, če se zelo lepo izrazim, in jim poskušam dopovedati naj tega ne počnejo več. Naj raje preberejo koliko ljudi, otrok je lačnih. Kaj mislite? Si lahko drznem in to storim?

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

To morate storiti. Ni važno, vtikanje gor ali dol. To je pravzaprav vaša dolžnost. Počakajte, če se morda vendarle  srečate, sicer pa pozvonite pri vratih in odraslim povejte kot je. Da ste pač opazili, da imajo dnevno veliko še dobre hrane v smetnjaku in da vas to moti in se vam zdi nesprejemljivo. Recite, da jih prosite, ker se vam zdi to, da zavržejo toliko hrane res grozno in naj s tem početjem nehajo.  Potem se pa odzovite glede na odziv, morda bo šlo lepo in ste zlepa preprečili grozno početje. Če ne bo zaleglo, še vedno lahko pokličete pristojne in prijavite.

Foto: Shutterstock