Domov Življenjski Stil 6 Nasvetov za zdrave lase

6 Nasvetov za zdrave lase

Lase umivajte z mlačno vodo

Še posebno ob zadnjem spiranju je priporočljivo, da uporabljate hladnejšo vodo in nikakor ne vroče. Vroča voda namreč z lasišča odstrani vse maščobe tudi tiste, ki sicer ščitijo vaše lase in preprečujejo lomljenje in druge poškodbe. Za kar se da sijoče in zdrave lase se torej poslužujte mlačne vode.

Pustite vašim lasem, da si oddahnejo

Z leti smo postali popolnoma odvisni od sušilcev, likalnikov, kodralnikov ter drugih pripomočkov za vroče oblikovanje las. Dolgoročno lahko ta orodja povzročijo nepopravljivo škodo ter vaše lase ošibijo po celotni dolžini. Vsaj med dopustom in v poletnih mesecih, ko se lasje hitro posušijo na zraku dovolite, da si odpočijejo in jim privoščite malo naravne svobode.

Omislite si svileno ali satenasto prevleko za blazino

Omislite si svileno ali satenasto prevleko za blazino / Foto: SHUTTERSTOCK

Svila je izjemno gladka in nežna tkanina, ki poleg tega, da vam daje prijeten občutek mehkobe, preprečuje tudi zapletanje in posledične poškodbe las, kar pomeni, da je veliko boljša izbira kot bombažna ali lanena tkanina.

»Varovalne« pričeske

Kite, fige, in podobne pričeske niso zgolj funkcionalne in modne, vaše lase tudi ščitijo pred zunanjimi vplivi. Ne zgolj kadar ste izpostavljeni soncu, vetru in podobnim stvarem, tudi med spanjem lahko določene pričeske aktivno ščitijo vaše lase. Izogibajte pa se uporabi pretesnih elastik in kovinskih sponk za lase.

Redno striženje

Redno striženje las / Foto: SHUTTERSTOCK

Ne glede na to ali obiskujete najbolj luksuzen frizerski salon v mestu ali pa kar sami s frizerskimi škarjami skrbite za vaše lase, redno striženje je sila pomembno. Tudi, če so vaš cilj čim daljši lase, je striženje oslabelih in poškodovanih konic izjemno pomembno. Če se las razcepi po celi dolžini ga boste namreč zelo težko spravili v prvotno, zdravo stanje, zato je preventiva in striženje konic vedno boljša izbira kot zdravljenje poškodb na laseh.

Bodite nežni

Skupna točka vseh zgornjih nasvetov je, da je pri skrbi za lase najbolj pomembna nežna roka in potrpežljivost. Izogibajte se vročini, sušenju s fenom ali grobemu ožemanju las z brisačo. Pustite lasem čas in uslugo vam bodo vrnili s čudovitim leskom in zdravim izgledom