Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

6 Nasvetov za zdrave lase

Objavljeno

V redu

Lase umivajte z mlačno vodo

Še posebno ob zadnjem spiranju je priporočljivo, da uporabljate hladnejšo vodo in nikakor ne vroče. Vroča voda namreč z lasišča odstrani vse maščobe tudi tiste, ki sicer ščitijo vaše lase in preprečujejo lomljenje in druge poškodbe. Za kar se da sijoče in zdrave lase se torej poslužujte mlačne vode.

Pustite vašim lasem, da si oddahnejo

Z leti smo postali popolnoma odvisni od sušilcev, likalnikov, kodralnikov ter drugih pripomočkov za vroče oblikovanje las. Dolgoročno lahko ta orodja povzročijo nepopravljivo škodo ter vaše lase ošibijo po celotni dolžini. Vsaj med dopustom in v poletnih mesecih, ko se lasje hitro posušijo na zraku dovolite, da si odpočijejo in jim privoščite malo naravne svobode.

Omislite si svileno ali satenasto prevleko za blazino

Omislite si svileno ali satenasto prevleko za blazino / Foto: SHUTTERSTOCK

Svila je izjemno gladka in nežna tkanina, ki poleg tega, da vam daje prijeten občutek mehkobe, preprečuje tudi zapletanje in posledične poškodbe las, kar pomeni, da je veliko boljša izbira kot bombažna ali lanena tkanina.

»Varovalne« pričeske

Kite, fige, in podobne pričeske niso zgolj funkcionalne in modne, vaše lase tudi ščitijo pred zunanjimi vplivi. Ne zgolj kadar ste izpostavljeni soncu, vetru in podobnim stvarem, tudi med spanjem lahko določene pričeske aktivno ščitijo vaše lase. Izogibajte pa se uporabi pretesnih elastik in kovinskih sponk za lase.

Redno striženje

Redno striženje las / Foto: SHUTTERSTOCK

Ne glede na to ali obiskujete najbolj luksuzen frizerski salon v mestu ali pa kar sami s frizerskimi škarjami skrbite za vaše lase, redno striženje je sila pomembno. Tudi, če so vaš cilj čim daljši lase, je striženje oslabelih in poškodovanih konic izjemno pomembno. Če se las razcepi po celi dolžini ga boste namreč zelo težko spravili v prvotno, zdravo stanje, zato je preventiva in striženje konic vedno boljša izbira kot zdravljenje poškodb na laseh.

Bodite nežni

Skupna točka vseh zgornjih nasvetov je, da je pri skrbi za lase najbolj pomembna nežna roka in potrpežljivost. Izogibajte se vročini, sušenju s fenom ali grobemu ožemanju las z brisačo. Pustite lasem čas in uslugo vam bodo vrnili s čudovitim leskom in zdravim izgledom

Življenjski Stil

To je astro znak, ki v ljubezni preseneča

Objavljeno

V redu

Avtor

Na prvi pogled deluje hladno, a v resnici je zelo zvest in čustven. Kateri astro znak v ljubezni preseneča? Preberite.

Osebe, ki so rojene v nebesnem znamenju device, vas bodo v ljubezni pozitivno presenetile. Če je vaš partner ali partnerica rojena v tem astro znaku, potem najbrž že veste, da so zelo čustveni in zvesti, a na prvi pogled nikakor ne delujejo tako.

Ker so rojeni perfekcionisti, gredo marsikomu na živce. Vedeti pa morate tudi, da so zelo inteligentni.

Pogosto živijo v svojem svetu, a so kljub temu zelo zanimivi in pogovor z njim vas bo navdušil. Imajo svoj pogled na življenje in najbrž vam bodo pokazali svoj in drugačen pogled na mnoge stvari.

Če se boste v devico zaljubili, pa vedite, da je brezbrižnost, ki jo na prvi vtis oddaja, le dobra krinka. Znajo ljubiti in želijo biti ljubljeni!

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

KOLUMNA: Črn dim se vali, evo tradicionalno kurjenje, kaj folku ni jasno?

Objavljeno

V redu

Avtor

Živim v soseski hiš in očitno se vse prenaša iz roda v rod. Tako kot je večino hiš že zasedla mlajša generacija, sinovi ali hčere tistih, ki so jih gradili, tako tudi kurijo. Halo, na tistem metru trave, ki so jo pustili, ostalo so namreč prilagodili parkiranju velikih, ogromnih avtomobilov, nek se vidi raskoš.

Njihovi starši so sicer lahko zakurili malo večji ogenj, ker je bilo več prostora, ampak ta manjši je očitno bolj intenziven, ker se zdaj nabere več svinjarije. Kurijo vse, smeti, gume, cunje, vse, ker je verjetno predrag bencin, da bi odpeljali smeti na deponijo, smeti na smetišče, kaj tukaj ni jasno.

Ampak, dejmo zakurt, z masko jasno, letos jih imajo vsaj pri roki. Kako se ta smrdljivi, črn dim vali meni po sveže opranem perilu pa naprej v hišo, jih itak ne briga.

Tradicionalni črni dim na prvi dovolj topel, sončen dan, ko gre sveže perilo na štrik in so okna lahko končno na stežaj odprta. A luftat moramo, zaradi svežega lufta samega in še korone. Ha ha ha, nekdo je pa za hece. A naj pokličem okoljevarstvenike, policijo, koga? Ker to bo zdaj trajalo. Mogoče cigane, bodo prej odnesli torej zrihtali stvar, saj je sigurno kaj uporabnega. Uf.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Res je, vsako leto isto. Opažam tudi sama. Mi ni jasno kje imajo sploh skladiščeno vso to zalogo smeti in kako sploh lahko tako zelo onesnažujejo okolje.  Pri kurjenju česarkoli predstavlja glavni problem nevarnost požara. V zrak pa se sproščajo tudi toksični in karcinogeni dimi in saje.  V nekaterih občinah prepoved kurjenja določajo občinski predpisi, kot so npr. odloki o javnem redu in miru ali odloki o ravnanju z odpadki, ki konkretno za posamezna specifična področja določajo prepovedi in omejitve kurjenja v naravnem in bivalnem okolju. Pokličite na vašo občino in vprašajte za nasvet.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Botoks je učinkovita metoda pomlajevanja

Objavljeno

V redu

Avtor

Razmišljate o botoksu, pa bi radi vedeli več? Preberite nekaj dejstev.

Uporaba botoksa v namen pomlajevanja obraza je vse bolj razširjena tudi v Sloveniji. Vse več žensk, pa tudi moških, se odloča za to tehniko pomlajevanja obraza.

Kaj je botoks?

Botulin je eden najbolj smrtonosnih naravnih strupov ter najbolj toksična beljakovina sploh. V zelo majhnih odmerkih se uporablja kot mišični relaksant za blažitev bolečih mišičnih krčev ter v kozmetične namene (znan pod imenom botoks).

»Dobra stran botoksa je, da lahko z njegovo uporabo prekinemo kadarkoli. Res pa je, da se naša koža tudi med tretmaji z botoksom stara in če se bomo po desetih letih odločili, da botoksa ne želimo več, bo koža postarana,« je pojasnil lepotni strokovnjak dr. Andrej Testen.

Ko se boste odločili za pomlajevanje obraza z botoksom, morate vedeti, da je učinek viden šele sedem do 10 dni po posegu, terapijo pa je potrebno ponavljati na približno pol leta.

Ker je botoks v tekoči obliki, se ga v mišico vbrizga z iglo.

»Navadno se za to uporabi najtanjše možne iglice, tako da postopek ni pretirano boleč. Večinoma traja nekaj minut, tako da nekatere stranke na tretma, skočijo med malico,« je pojasnil dr.Testen.

Botoks – prej in potem (foto: Shutterstock)

Še več zanimivih informacij boste našli tukaj.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

POPULARNO