SESTAVINE
TESTO ZA JABOLČNO PITO
- 350 g moke
- 0,5 pecilnega praška (polovica zavitka)
- 120 g sladkorja v prahu
- 1 zavitek vanilijevega sladkorja
- 4 žlice kisle smetane
- 2 rumenjaka
- 150 g masla ali margarine
NADEV ZA JABOLČNO PITO
- jabolka (količina jabolk je poljubna)
- 1 žlica kruhovih drobtin
- 80 g sladkorja
- ščepec cimeta
PRIPRAVA
Moko skupaj s pecilnim praškom presejemo na delovno površino. Dodamo maslo (ali margarino – po želji), vanilijev sladkor, sladkor, dva rumenjaka in kislo smetano ter iz teh sesavin zamesimo testo.
Testo pustimo naj malo počiva na hladnem.
Med tem, ko testo počiva pripravimo nadev iz jabolk. To naredimo tako, da jabolka naribamo, dodamo cimet, sladkor in kruhove drobtine.
Testo najprej razdelimo na dva dela in ga razvaljamo.
V pekač najprej položimo prvo plast testa. Nato nanj dodamo plast jabolčnega nadeva, ki pa ga pokrijemo z drugo plastjo testa.
Vse skupaj nato pečemo približno 60 minut pri 180 stopinjah Celzija.
Vaša jabolčna pita je gotova. Dober tek!