Kontaktirajte nas

Glasba

Dinamitke: Neskončno zaljubljene v glasbo INTERVJU

Objavljeno

V redu

Dinamitke, so tri izjemne vsem poznane slovenske pevke, tako različne a vendar podobne, saj so neskončno zaljubljene v glasbo in vedno nasmejane. Alenka Godec, Damjana Golavšek in Simona Vodopivec Franko so polne energije, tudi poguma in tako bodo spet osvajale v Križankah.

V večkrat razprodanih so namreč očarale v muzikalu Mamma Mia in že takrat je bilo jasno, da so skupaj fantastične, polne energije, Dinamitke.

Po dolgem obdobju čakanja na oder, bodo v torek, 6. julija nastopile v Križankah.

Kaj vam Dinamitkam to pomeni?

Alenka Godec: Neizmerno veselje! Križanke imajo svoj čar, s Križankami si delimo najlepše odrske trenutke.

Damjana Golavšek:  Vseskozi verjamem v nas. Že na srednji šoli sem začutila medsebojno simpatijo. Bile smo mlade in svet nas je čakal. Vsaka po svoje smo smuknile vanj. Po precej letih nas je Simonino povabilo, da bi skupaj zaigrale v Mama Mii, ponovno združilo. Na najboljši možen način. Veliko smo prehodile in na oder smo lahko stopile neobremenjeno.  Čudovita izkušnja. Pri meni se je začela z metulji v trebuhu…še vedno se zgodi, da se med koncertom, ko uglašeno zavibriramo, naježim. Veselim se vrnitve v Križanke.

Simona Vodopivec Franko:  Vrnitev na kraj zločina 😉.  Dinamitke smo eksplodirale prav v Križankah, pred šestimi leti,  na premieri Mamma Mie.  Potem se je zgodila pravljica, o kateri si tudi sanjati nismo upale… Vrnile se bomo s hvaležnostjo in posebnim čustvenim nabojem. 

Kako močno ste pogrešale oder in seveda druga drugo?

Alenka Godec: Strast do odra ne mine kar tako in me smo manjko potešile z rednimi srečanji, vajami.

Damjana Golavšek:   Nekaj časa mi je popolni mir in vrvež okoli nastopov odgovarjal. A, iz takega testa sem, da potrebujem oder, hrano za dušo, ki je na vrtu ne znam pridelati.  Z dekleti smo se pogrešale in tudi vedele smo, da bo treba ohranjati  pevsko formo. Tisti, ki se ukvarjajo z večglasnim petjem  dobro vedo, da uglašenost ne pride sama od sebe. Treba je vaditi in uskladiti glasove, se znati poslušati. Sama sem ob sredah, po vajah, domov vedno prišla napolnjena. Najprej debel klepet ob kosilu, o tem in onem in potem fokus na note.

Simona Vodopivec Franko:  Glasbenik brez odra je kakor cvet brez vode.  Nisi popoln in veniš. Med karanteno smo se redno dobivale na vajah s kosilom, kavo in klepetom.

Kaj si od ponovnega snidenja lahko obetamo obiskovalci, poslušalci?

Alenka Godec:  Kar nekaj novosti je nastalo, tudi dve novi pesmi. En avtorska in ena priredba.

Damjana Golavšek: Pričakujete lahko veliko srčnosti, dobre glasbe, humorja, ki ga je z moškim tonom, Marjanom Buničem, lepo zapakiral  režiser Jaša Jamnik.

Simona Vodopivec Franko: Pestro paleto glasbenih stilov, ovito v aranžmaje, ki so jih pripravili najboljši glasbeniki. Zahtevne vokalne priredbe smo zaupale našemu maestru Patriku Greblo.  Najnovejšo, aktualno pesem Evropa, Evropa. Seveda bo na koncertu predstavljen tudi izdaten del iz muzikala Mamma Mia, s plesalci.

Vse imate svoje avtorske pesmi kot solistke pa kot Dinamitke in tudi osebe v muzikalu, kako boste prepletle vse to?

Alenka Godec: Vse se da, če se hoče! Dobra glasba ne pozna omejitev.😉

Damjana Golavšek: Vse smo solistke, Dinamitke in  samosvoj lik  Iz muzikala Mamma Mia. Tako kot si rekla- vse to skupaj bomo prepletle…kako…več v Križankah.

Simona Vodopivec Franko:  Pridite, pa boste slišali in videli. 😉

Bomo torej 6. julija v Križankah tudi plesali?

Alenka Godec: O, ja!

Damjana Golavšek: Ples ni prepovedan.

Simona Vodopivec Franko: Me in naši plesalci vsekakor bomo, če pa se nam bo pridružil še kdo iz občinstva, bo pa razpoloženje popolno.

Križanke z Dinamitkami torej, 6. julija letos, naj se življenje spet začne!

Foto: Urška Košir

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Udarna mednarodna glasbena zasedba The Parlophonics nam predstavlja svoj novi single “These Days”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kake mednarodne glasbenike, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.


Tokrat vam predstavljamo The Parlophonics, alternativno rock skupino, ki ustvarja odličen Power pop/rock, čeprav člani zasedbe še nikoli niso sodelovali skupaj v “skupnem prostoru”. Skupina se dejansko še nikoli ni sestala v živo.


Če kaj, je razdalja med člani zasedbe le še povečala originalnost zvoka skupine, ki temelji na klasičnem britanskem popu in rocku iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja.

Člani skupine, ki so hkrati tudi avtorji pesmi Robert Horvath (kitare, bas), Fernando Perdomo (kitare, bobni) in Hugh Macdonald (vodilni glas, klaviature) so leta 2021 izdali svoj prvenec A Day in The Life. Gre za čudovit nabor melodičnih izvirnih skladb, ki so ga med pandemsko zaporo posneli na daljavo, tako da so si prek spleta pošiljali datoteke.

Roberta Horvatha je osamljenost v času pandemije navdihnila, da je posnel in končno objavil nekaj pesmi, ki jih je pisal vse življenje. Za projekt je angažiral Fernanda Perdoma (kitarista skupine “Echo in the CanyonJakoba Dylana) in Hugha Macdonalda (Fairhazel) in trije glasbeniki so na daljavo razvili kemijo, ki osvetli vse, kar igrajo.

Skupino so primerjali z Beatli, Oasis in Paulom Wellerjem, vendar pa je v resnici preveč edinstvena, da bi jo lahko opisali s tako preprostimi besedami.

Prvenec skupine The Parlophonics, album A Day in the Life, je bil 20. avgusta 2021 v digitalni obliki izdan na Apple Music, Spotify in Google Play. Fizične izdaje so na voljo od 20. novembra 2021, ravno pravočasno za praznično sezono in za tiste, ki želijo zgoščenko dodati v svojo zbirko. Album je k tej mednarodni skupini pritegnil svetovno občinstvo in to zasluženo. Ljubitelji izvrstno napisanega pop/rocka morajo takoj odkriti skupino The Parlophonics. Tega še ne veste, vendar bodo fantje zagotovo vaša nova najljubša skupina.

Opis ni na voljo

The Parlophonics lahko spremljate tudi na družbenih omrežjih:
Facebook: https://www.facebook.com/Parlophonics
https://www.instagram.com/parlophonics/
https://twitter.com/parlophonics

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Ameriški glasbenik J’Maurice nam predstavlja svoj udarni single “Facetime”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo J’Mauricea mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

J’Maurice je hitro rastoči umetnik hip hopa in rapa, ki prihaja iz vsem poznanega Dallasa v ZDA. Za svoj uspeh se lahko zahvali energiji in strasti do glasbe, ki jga poganja, in je na življenjski poti, da postane največji zabavljač in navdihovalec vseh časov.

Ker je bil žrtev in zmagovalec nekaterih neugodnih življenjskih situacij, katerim je botrovala ločitev njegovih staršev, se je naučil svoje težave uporabiti kot odskočno desko za svojo glasbeno pot. Ker je kot mladostnik doživljal burno življenje, zaradi katerega se je odvrnil od vrstnikov in staršev, se je naučil biti močan, ko se je dvignil nad vse okoliščine in odkril svoj pravi talent za rapanje.

J’Maurice je glasbo izbral kot platformo za izražanje, saj ga to področje v življenju najbolj navdihuje. Želi ustvarjati navdihujočo glasbo, ki bo bogata z besedili, zelo razumljiva in resnično ganljiva za poslušalce. “V življenju vsakega človeka so ljubezen, sovraštvo in bolečina. Ustvarjanje glasbe je moj način, kako se s tem spoprijeti, iz tega zrasti in iti naprej,” pravi J’Maurice. S tem strateškim pristopom želi s svojimi pesmimi pomagati drugim pri zdravljenju, sreči in veselju.

Njegova ljubezen do glasbe izvira tudi iz motivacije, ki jo dobi ob poslušanju glasbe old skool hip hopa in R&B veteranov in uglednih vzornikov v glasbeni in zabavni industriji. J’Maurice je znan po strastnem načinu, s katerim izpopolnjuje svoje brezhibne melodije, ki ustvarjajo nepozabne, srčne ritme s citatnimi besedili. Kadarkoli se znajde v središču odra, njegov talent nima meja.


Nadarjeni in energični raper, ki ga najbolje opisujejo njegovi zasvojljivi refreni, nikoli ne preneha navduševati občinstva in sveta okoli sebe, kadar koli izda novo uspešnico.

J’Mauricea boste našli tudi tukaj.

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals