Hide Preloader

Dinamitke: Neskončno zaljubljene v glasbo INTERVJU

<div id="midasWidget__r92"></div>

Dinamitke, so tri izjemne vsem poznane slovenske pevke, tako različne a vendar podobne, saj so neskončno zaljubljene v glasbo in vedno nasmejane. Alenka Godec, Damjana Golavšek in Simona Vodopivec Franko so polne energije, tudi poguma in tako bodo spet osvajale v Križankah.

V večkrat razprodanih so namreč očarale v muzikalu Mamma Mia in že takrat je bilo jasno, da so skupaj fantastične, polne energije, Dinamitke.

Po dolgem obdobju čakanja na oder, bodo v torek, 6. julija nastopile v Križankah.

Kaj vam Dinamitkam to pomeni?

Alenka Godec: Neizmerno veselje! Križanke imajo svoj čar, s Križankami si delimo najlepše odrske trenutke.

Damjana Golavšek:  Vseskozi verjamem v nas. Že na srednji šoli sem začutila medsebojno simpatijo. Bile smo mlade in svet nas je čakal. Vsaka po svoje smo smuknile vanj. Po precej letih nas je Simonino povabilo, da bi skupaj zaigrale v Mama Mii, ponovno združilo. Na najboljši možen način. Veliko smo prehodile in na oder smo lahko stopile neobremenjeno.  Čudovita izkušnja. Pri meni se je začela z metulji v trebuhu…še vedno se zgodi, da se med koncertom, ko uglašeno zavibriramo, naježim. Veselim se vrnitve v Križanke.

Simona Vodopivec Franko:  Vrnitev na kraj zločina ?.  Dinamitke smo eksplodirale prav v Križankah, pred šestimi leti,  na premieri Mamma Mie.  Potem se je zgodila pravljica, o kateri si tudi sanjati nismo upale… Vrnile se bomo s hvaležnostjo in posebnim čustvenim nabojem. 

Kako močno ste pogrešale oder in seveda druga drugo?

Alenka Godec: Strast do odra ne mine kar tako in me smo manjko potešile z rednimi srečanji, vajami.

Damjana Golavšek:   Nekaj časa mi je popolni mir in vrvež okoli nastopov odgovarjal. A, iz takega testa sem, da potrebujem oder, hrano za dušo, ki je na vrtu ne znam pridelati.  Z dekleti smo se pogrešale in tudi vedele smo, da bo treba ohranjati  pevsko formo. Tisti, ki se ukvarjajo z večglasnim petjem  dobro vedo, da uglašenost ne pride sama od sebe. Treba je vaditi in uskladiti glasove, se znati poslušati. Sama sem ob sredah, po vajah, domov vedno prišla napolnjena. Najprej debel klepet ob kosilu, o tem in onem in potem fokus na note.

Simona Vodopivec Franko:  Glasbenik brez odra je kakor cvet brez vode.  Nisi popoln in veniš. Med karanteno smo se redno dobivale na vajah s kosilom, kavo in klepetom.

Kaj si od ponovnega snidenja lahko obetamo obiskovalci, poslušalci?

Alenka Godec:  Kar nekaj novosti je nastalo, tudi dve novi pesmi. En avtorska in ena priredba.

Damjana Golavšek: Pričakujete lahko veliko srčnosti, dobre glasbe, humorja, ki ga je z moškim tonom, Marjanom Buničem, lepo zapakiral  režiser Jaša Jamnik.

Simona Vodopivec Franko: Pestro paleto glasbenih stilov, ovito v aranžmaje, ki so jih pripravili najboljši glasbeniki. Zahtevne vokalne priredbe smo zaupale našemu maestru Patriku Greblo.  Najnovejšo, aktualno pesem Evropa, Evropa. Seveda bo na koncertu predstavljen tudi izdaten del iz muzikala Mamma Mia, s plesalci.

Vse imate svoje avtorske pesmi kot solistke pa kot Dinamitke in tudi osebe v muzikalu, kako boste prepletle vse to?

Alenka Godec: Vse se da, če se hoče! Dobra glasba ne pozna omejitev.?

Damjana Golavšek: Vse smo solistke, Dinamitke in  samosvoj lik  Iz muzikala Mamma Mia. Tako kot si rekla- vse to skupaj bomo prepletle…kako…več v Križankah.

Simona Vodopivec Franko:  Pridite, pa boste slišali in videli. ?

Bomo torej 6. julija v Križankah tudi plesali?

Alenka Godec: O, ja!

Damjana Golavšek: Ples ni prepovedan.

Simona Vodopivec Franko: Me in naši plesalci vsekakor bomo, če pa se nam bo pridružil še kdo iz občinstva, bo pa razpoloženje popolno.

Križanke z Dinamitkami torej, 6. julija letos, naj se življenje spet začne!

Foto: Urška Košir

<div id="midasWidget__r92"></div>

Written By

Bum Novice