4 triki za brezhibno organizirano garderobno omaro

Nasveti za pospravljanje garderobe vam lahko pomagajo, da boste končno imeli red v svoji garderobni omari. Vsaka stvar bo na svojem mestu, zato jo boste zlahka našli, ko jo boste potrebovali. Preden sploh začnete z reorganizacijo garderobe, vse razvrstite v dve skupini. Tiste stvari, ki jih iz različnih razloga ne nosite več ali pa jih niste nosili že vsaj dve leti, ločite in podarite znancem ali humanitarni organizaciji.

1. Uporabite vsak prosti kotiček za shranjevanje

Tudi najvišja polica v garderobni omari ne sme ostati prazna, tja shranite oblačila in ostale stvari, ki jih nosite iziroma uporabljate redko. Stvari razporedite po škatlah, nanje zapišite, kaj ste shranili in jih odložite na najvišjo polico.

2. Zamenjajte obešalnike, kupite praktične in kvalitetne

Kupite tanke obešalnike, ki bodo trajali desetletja. Prispevali bodo k urejenosti in odličnemu prvem vtisu, ko odprete omaro. Poleg tega vam bodo pomagali prihraniti prostor.

Foto: pixabay.com

3. Uredite oblačila in stvari po smiselnih kombinacijah

Organizacija garderobe ni samo pospravljanje oblačil, ampak tudi urejanje le teh. Uredite jih smiselno, po kombinacijah, ki jih nosite, po letnih časih. Oblačila, ki jih nosite bolj redko, zložite v zadnji del omare, tista, ki jih nosite pogosto, pa naj bodo bolj spredaj. Na obešalnike obesite oblačila po skupinah. Skupaj obesite plašče, jopice, bluze, krila, poletne obleke, itd. Tako boste vedno vedeli, kje določen kos iskati.

4. Razvrstite svojo garderobo po letnih časih

Odstranite iz prvih vrst garderobne omare vse, kar v trenutni sezoni ni primerno za nošenje. V poletnem času naj bodo v ospredju poletna oblačila, v zimskem pa zimska. Ko zimskih ne boste potrebovali, jih lahko shranite tudi v vakumske vreče in tako boste še dodatno prihranili nekaj prostora.

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com