Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Savina Atai javno spregovorila o spolni zlorabi, ki jo je doživela

Objavljeno

V redu

»Spolna zloraba ni smešna in ne sme biti predmet posmeha,« je s svojim zapisom na družbenem omrežju Facebook pričela priznana mojstrica joge in strokovnjakinja za zdravo življenje Savina Atai. Pojasnila je tudi, da se drži pregovora, da se ne splača ustavljati za vsakega psa, ki laja na tvoji poti, ker drugače ne prideš nikamor, a da tokrat ne more biti tiho. O njej in o spolni zlorabi, ki jo je Savina doživela pri komaj devetih letih, naj bi žaljivo pisal slovenski novinar, ki ga v svojem zapisu tudi omenja.

»Bessel Van Der Kork, psihiater in avtor NYT Bestsellerja o travmah ‘The Body Keeps its Score’ v svoji briljantni knjigi piše o tem, da je vsak PETI otrok spolno zlorabljen, eden izmed štirih pretepen in ena izmed treh žensk je doživela fizično nasilje partnerja. (Fizično nasilne so tudi ženske.) 25% vseh ljudi je odraščalo s staršem ali sorodnikom alkoholikom in eden izmed osmih otrok je priča kako en starš pretepa drugega.
Veliko hujše, kot samo grozljivo dejanje zlorabe, poudarja Van Der Kork, ki se zlorabljeni otrokom zgodi … pa je sram in gnus, ki ga čutiš do sebe. Zato se toliko zlorabljenih potem zateče v samo škodovanje ali končajo svoje življenje. Ker preprosto ne zmoreš živeti z vsem gnusom in sramom
,” opisuje Savina.

V daljšem zapisu, ki ga je delila, pa je med drugim spregovorila tudi o svoji zelo travmatični izkušnji. Kot devetletna deklica je bila namreč prvič spolno zlorabljena.
“Jaz sem bila kot deklica zlorabljena na vseh nivojih, od krščevanj v različnih verah, ekstremnih diet, potem je umrl moj bratec … vsak dan, ko sem šla v šolo sem morala iti mimo časopisov, ki so pisali o smrti podhranjenega vegana dojenčka. Moja mami je bila na tem, da izgubi še nas, preostale tri žive otroke. In ko si otrok, ti je tvoja mami sveta. Tudi meni je bila. VSE bi naredila, da bi jo zaščitila. Njen partner mi je grozil, da če bom komerkoli povedala, da skoraj VSAKO NOČ prihaja v mojo sobo, bo moja mami izgubila vse. Že tako ji je umrl otrok. Prvič ko sem videla moški spolni organ je bilo, ko mi je njen partner na silo potisnil svoj penis v moja usta. Imela sem devet let. Ko sem bila stara 16 let sem zbrala moč in posnela na kasetofon njegov nočni prihod v mojo sobo. Ter ga soočila z njim.,” je zapisala Ataijeva in dodala še: “Vem koliko let trdega dela je bilo potrebnega, da zdaj lahko o tem govorim. In moj glas je glas vseh, ki še nimajo moči, da se soočijo. S … svojim sramom.”

Njen celotni zapis si lahko preberete spodaj.

https://www.facebook.com/SavinaAtai/posts/3188379187949008

Foto: Facebook

Zanimivosti

Poročil se je znani slovenski televizijski voditelj

Objavljeno

V redu

Avtor

Priljubljeni slovenski televizijski in radijski voditelj, pa tudi tekmovalec šova MasterChef je poročen.

Kot poroča portal veseljak, se je poročil njihov voditelj Žiga Deršek. Že pred epidemijo korone je zasnubil svojo partnerico Evo Koch, nato jima je epidemija nekoliko spremenila načrte.

Kdaj bo prišel dan, ko si bosta obljubila večno zvestobo je bilo dolgo časa zavito v tančico skrivnosti. Ko pa je Žiga pred tednom dni na družabnih omrežjih objavil fotografijo s fantovščine je bilo jasno, da je ta dan blizu. 

Zgodil se je na sobotni dan 13. avgusta, ko nam je nebo postreglo težko pričakovane dežne kaplje, a sta bila mladoporočenca na poročni dan deležna tudi sončnih žarkov in mavrice.,« piše omenjeni portal, razkrili pa so še, da je cerkveni poročni obred potekal v Baziliki Matere Božje v Petrovčah, civilni obrez pa v bližini domače Polzele. Vodila pa ga je znana voditeljica šova Ljubezen po domače Tanja Postružnik.

Foto: facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Takšno smolo je na dopust doživela znana slovenska igralka

Objavljeno

V redu

Avtor

To, kar se je dogajalo njej in njeni družini, si najbrž niti v sanjah ni predstavljala.

Da se lahko na dopustu pripeti marsikaj, sporoča tudi znana in priljubljena slovenska igralka in mamica treh otrok Ana Dolinar Horvat, ki je v prvih dneh dopusta imela zares veliko smolo. Kot je sporočila preko družbenih omrežij, so vsi zboleli za trebušno virozo. V eni izmed svojih Instagram zgodb je pokazala celo, da sta hčerki postavljali šotor, poleg je pripisala: »Še dobro, da znata sami postavit šotor, ker midva nisva bila sposobna.«

Je pa nekoliko kasneje igralka pomirila svoje spletne sledilce z bolj spodbudnimi besedami, da se že počutijo bolje.

»Potem, ko smo vsi preboleli trebušno virozo, se počasi spravljamo k sebi,« je zapisala poleg fotografije, na kateri je njen sinček Lun.

Instagram zgodba

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Znana slovenska pevka popolnoma preobrazila svoje telo! Ostali boste odprtih ust

Objavljeno

V redu

Avtor

Trdno je garala, da je danes lahko pokazala svojo lepo postavo.

Slovenska pevka Maja Založnik je s svojimi sledilci preko družbenih omrežij delila fotografije, s katerimi je pokazala, kako ji je uspelo preobraziti svoje telo. Lepa pevka je razkrila, da ji je s trdno voljo, zdravim načinom življenja in z gibanjem uspelo oklestiti 14 kilogramov.

»V kopalkah sem ponavadi bila zelo nesamozavestna skrivala sem se za brisaco ali za rutami, da nihce ni videl mojih bokov in trebuha ..

Sedaj vem,da lahko poletim, tako kot sem letos na plazi bila samozavestna ze dolgo ne pomnim…in prvic v zivljenju imam enodelne kopalke kaj pa to???

Imam se rada in sem naredila spremembo
Imam vec energije, sem bolj samozavestna, nisem napihnjena in izgubila sem 14kg
je pripisala poleg objave, ki jo je dodala na svoj Instagram račun in s katero jem mnoge navdušila. Pogledate si jo lahko spodaj.

Foto: facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals