Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Savina Atai javno spregovorila o spolni zlorabi, ki jo je doživela

Objavljeno

V redu

»Spolna zloraba ni smešna in ne sme biti predmet posmeha,« je s svojim zapisom na družbenem omrežju Facebook pričela priznana mojstrica joge in strokovnjakinja za zdravo življenje Savina Atai. Pojasnila je tudi, da se drži pregovora, da se ne splača ustavljati za vsakega psa, ki laja na tvoji poti, ker drugače ne prideš nikamor, a da tokrat ne more biti tiho. O njej in o spolni zlorabi, ki jo je Savina doživela pri komaj devetih letih, naj bi žaljivo pisal slovenski novinar, ki ga v svojem zapisu tudi omenja.

»Bessel Van Der Kork, psihiater in avtor NYT Bestsellerja o travmah ‘The Body Keeps its Score’ v svoji briljantni knjigi piše o tem, da je vsak PETI otrok spolno zlorabljen, eden izmed štirih pretepen in ena izmed treh žensk je doživela fizično nasilje partnerja. (Fizično nasilne so tudi ženske.) 25% vseh ljudi je odraščalo s staršem ali sorodnikom alkoholikom in eden izmed osmih otrok je priča kako en starš pretepa drugega.
Veliko hujše, kot samo grozljivo dejanje zlorabe, poudarja Van Der Kork, ki se zlorabljeni otrokom zgodi … pa je sram in gnus, ki ga čutiš do sebe. Zato se toliko zlorabljenih potem zateče v samo škodovanje ali končajo svoje življenje. Ker preprosto ne zmoreš živeti z vsem gnusom in sramom
,” opisuje Savina.

V daljšem zapisu, ki ga je delila, pa je med drugim spregovorila tudi o svoji zelo travmatični izkušnji. Kot devetletna deklica je bila namreč prvič spolno zlorabljena.
“Jaz sem bila kot deklica zlorabljena na vseh nivojih, od krščevanj v različnih verah, ekstremnih diet, potem je umrl moj bratec … vsak dan, ko sem šla v šolo sem morala iti mimo časopisov, ki so pisali o smrti podhranjenega vegana dojenčka. Moja mami je bila na tem, da izgubi še nas, preostale tri žive otroke. In ko si otrok, ti je tvoja mami sveta. Tudi meni je bila. VSE bi naredila, da bi jo zaščitila. Njen partner mi je grozil, da če bom komerkoli povedala, da skoraj VSAKO NOČ prihaja v mojo sobo, bo moja mami izgubila vse. Že tako ji je umrl otrok. Prvič ko sem videla moški spolni organ je bilo, ko mi je njen partner na silo potisnil svoj penis v moja usta. Imela sem devet let. Ko sem bila stara 16 let sem zbrala moč in posnela na kasetofon njegov nočni prihod v mojo sobo. Ter ga soočila z njim.,” je zapisala Ataijeva in dodala še: “Vem koliko let trdega dela je bilo potrebnega, da zdaj lahko o tem govorim. In moj glas je glas vseh, ki še nimajo moči, da se soočijo. S … svojim sramom.”

Njen celotni zapis si lahko preberete spodaj.

https://www.facebook.com/SavinaAtai/posts/3188379187949008

Foto: Facebook

Zanimivosti

Kaj se dogaja? Ločili sta se še ti dve zelo znani Slovenki

Objavljeno

V redu

Avtor

Po novici, da se razhajata Saša Lendero in Miha Hercog, sta javnost pretresli še dve ločitvi znanih slovenskih obrazov.

Pred kratkim je bila javnost najprej šokirana zaradi novice, da se razhajata priljubljena glasbenika Saša Lendero in Miha Hercog, sedaj pa je razkrito, da se razhajata tudi ta dva znana para na slovenski sceni.

Kot poroča revija Lady, se je s svojim partnerjem razšla igralka Saša Pavlin Stošić, ki je že v tretje poskusila ohraniti razmerje z igralcem Urošem Fürstom.

Po poročanju portala žurnal24, pa se razhajata tudi zelo priljubljena televizijska in radijska voditeljica Jana Morelj in Mark Žumer Fogy.

View this post on Instagram

A post shared by Saša Lendero (@sasa_lendero)

Foto: pexels.com

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Šok: Slovenska voditeljica Jana Morelj se je razšla s svojim partnerjem in očetom njune hčerke

Objavljeno

V redu

Avtor

V javnost je prišla informacija, da sta se razšla že pred nekaj časa …

Priljubljena slovenska televizijska in radijska voditeljica Jana Morelj, ki jo gledamo kot napovedovalko vremena na POP TV in poslušamo na Radiu 1, naj bi se po poročanju žurnala24 razšla s svojim partnerjem, Markom Žumerjem Fogyjem.

Kot poroča omenjeni portal, sta se spoznala leta 2016, dve leti kasneje pa se jima je rodila hčerka Mia.

Žurnal24 dodaja, da naj bi novico o ločitvi izvedeli iz zanesljivih virov, skupaj naj ne bi bila že dlje časa. Moreljeva pa zanje ni želela dati izjave na to temo.

Foto: Instagram

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Prepoznate deklico na fotografiji? Danes vsi prepevamo njene pesmi

Objavljeno

V redu

Avtor

Ste prepoznali deklico, ki je na fotografiji? Danes je zelo uspešna slovenska pevka, poznana tudi onkraj meja svoje domovine …

Če ste dobro pogledali fotografijo in če se vam zdi, da je na njej zelo znana in priljubljena slovenska pevka Helena Blagne, se niste zmotili.

Pevka je fotografijo pred časom objavila na družbenem omrežju Instagram, poleg pa je zapisala: »Prelepi začetki …«

Blagnetova je med svoje spletne prijatelje delila fotografijo, s katero je pokazala svoj prvi javni nastop, ki se je zgodil davnega leta 1976, ko je imela komaj 12 let. Nastopila je na tekmovanju Prvi glas Gorenjske na Jesenicah, zapela pa je pesem Santa Lucia.

Takrat se ji najbrž še niti sanjalo ni, da je pred njo tako uspešna glasbena kariera …

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals