Domov Življenjski Stil Nepriljubljeni in zapuščeni: Takšnih oseb ljudje ne marajo

Nepriljubljeni in zapuščeni: Takšnih oseb ljudje ne marajo

Se sprašujete, zakaj se vas ljudje izogibajo? Imate občutek, da vas ne marajo? Bi po hitri analizi medsebojnih odnosov lahko rekli, da vas vedno znova zapuščajo tako partnerji, kot prijatelji, izogibajo pa se vas celo družinski člani? Četudi je lažje iskati krivca drugje, pa si boste morda le naredili uslugo s tem, če se boste golo iskreno zazrli vase.

Ljudje se izogibajo brutalno iskrenih posameznikov

In ko smo ravno pri iskrenosti, pogosto ravno slednja pripomore k oddaljevanju ljudi. Če ste tudi sami eden izmed tistih iskrenih posameznikov, ki brez dlake na jeziku vsakomur povedo, kar jim gre, oziroma podelijo svoje stališče grobo in s popolno odsotnostjo empatije, potem vam za iskanje odgovora ne bo potrebno prelaziti hribov in dolin.

Seveda je pomembno, da ostanete zvesti sami sebi, zakaj bi si vendarle nadeli prijazen smehljaj in postregli z všečnimi odgovori, ki se ne skladajo z vašimi občutki? Zaradi tega, da bi bili všečni, ljubljeni, sprejeti? Ne, to vsekakor ne sodi v opis vaših lastnosti, kajne? Nenazadnje so brutalno iskreni ljudje običajno karakterno močne osebe, ki se požvižgajo na mnenje okolice.  

A kakorkoli obrnemo, kljub nelaskavi etiketi je iskrenost še vedno dragocena vrednota, ki se je ne bi smeli sramovati ali jo namenoma zatajiti za voljo boljših odnosov. Zatorej ostanite iskreni še naprej, zapomnite pa si, da je zelo pomembno kje, kdaj in kako izrazite svoje stališče. Če na nekulturen in nespoštljiv način izrazite svoje mnenje, ste namreč predvsem nesramni.

Morda vam bo lažje, če si skušate predstavljati, kako bi se vi počutili, če bi ljudje komunicirali z vami na natanko takšen način, kot to delate vi. Bi nastavili še drugo lice ali se spustili v dvoboj?  Veste, mnogi raje poberejo šila in kopita, kar je boleče zlasti, ko gre za ljudi, ki jih imate radi.

Razmislite za konec še, kakšen je vas odnos do družinskih članov, prijateljev in znancev. Za koga izmed njih lahko rečete, da vas sprejema v vseh vaših ostrih odtenkih? Ko boste imeli v glavi ime, se vprašajte še to, če tej osebi kažete enak obraz kot vsem drugim. Pravzaprav ne, kajne? Izbrane ljudi, ki jim namenite prostor v svojem osebnem krogu, namreč vrednotite drugače, ob njih ste tolerantnejši, mehkejši, vaše prave odtenke pa običajno okusijo šele tedaj, ko jih izločite iz svojega kroga ali pa ko od tam odkorakajo sami.

Foto: Shutterstock