Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Nepriljubljeni in zapuščeni: Takšnih oseb ljudje ne marajo

Objavljeno

V redu

Se sprašujete, zakaj se vas ljudje izogibajo? Imate občutek, da vas ne marajo? Bi po hitri analizi medsebojnih odnosov lahko rekli, da vas vedno znova zapuščajo tako partnerji, kot prijatelji, izogibajo pa se vas celo družinski člani? Četudi je lažje iskati krivca drugje, pa si boste morda le naredili uslugo s tem, če se boste golo iskreno zazrli vase.

Ljudje se izogibajo brutalno iskrenih posameznikov

In ko smo ravno pri iskrenosti, pogosto ravno slednja pripomore k oddaljevanju ljudi. Če ste tudi sami eden izmed tistih iskrenih posameznikov, ki brez dlake na jeziku vsakomur povedo, kar jim gre, oziroma podelijo svoje stališče grobo in s popolno odsotnostjo empatije, potem vam za iskanje odgovora ne bo potrebno prelaziti hribov in dolin.

Seveda je pomembno, da ostanete zvesti sami sebi, zakaj bi si vendarle nadeli prijazen smehljaj in postregli z všečnimi odgovori, ki se ne skladajo z vašimi občutki? Zaradi tega, da bi bili všečni, ljubljeni, sprejeti? Ne, to vsekakor ne sodi v opis vaših lastnosti, kajne? Nenazadnje so brutalno iskreni ljudje običajno karakterno močne osebe, ki se požvižgajo na mnenje okolice.  

A kakorkoli obrnemo, kljub nelaskavi etiketi je iskrenost še vedno dragocena vrednota, ki se je ne bi smeli sramovati ali jo namenoma zatajiti za voljo boljših odnosov. Zatorej ostanite iskreni še naprej, zapomnite pa si, da je zelo pomembno kje, kdaj in kako izrazite svoje stališče. Če na nekulturen in nespoštljiv način izrazite svoje mnenje, ste namreč predvsem nesramni.

Morda vam bo lažje, če si skušate predstavljati, kako bi se vi počutili, če bi ljudje komunicirali z vami na natanko takšen način, kot to delate vi. Bi nastavili še drugo lice ali se spustili v dvoboj?  Veste, mnogi raje poberejo šila in kopita, kar je boleče zlasti, ko gre za ljudi, ki jih imate radi.

Razmislite za konec še, kakšen je vas odnos do družinskih članov, prijateljev in znancev. Za koga izmed njih lahko rečete, da vas sprejema v vseh vaših ostrih odtenkih? Ko boste imeli v glavi ime, se vprašajte še to, če tej osebi kažete enak obraz kot vsem drugim. Pravzaprav ne, kajne? Izbrane ljudi, ki jim namenite prostor v svojem osebnem krogu, namreč vrednotite drugače, ob njih ste tolerantnejši, mehkejši, vaše prave odtenke pa običajno okusijo šele tedaj, ko jih izločite iz svojega kroga ali pa ko od tam odkorakajo sami.

Foto: Shutterstock

Življenjski Stil

Metin čaj za bolj čisto kožo

Objavljeno

V redu

Avtor

Ali ste vedeli, da lahko s pomočjo mete odpravite akne in druge nepravilnosti kože? Preberite, kaj pravi raziskava!

Metin čaj je zdravilen, blagodejno vpliva na naše telo. Poleg tega, da lajša želodčne težave in odpravlja slabosti, pa dokazano upočasnjuje tudi staranje kože.

Metin čaj vsebuje številne antiosidante, ki pomagajo uravnavati tudi prebavo, čistijo in krepijo črevesje. Če je črevesje zdravo, pa se to izraža tudi na koži.

Neodvisna raziskava, ki je bila narejena pred nekaj leti je pokazala, da lahko s pomočjo ene skodelice metinega čaja na dan zmanjšamo pojav aken na obrazu za kar 25 odstotkov. Če pa vztrajamo s pitjem tri mesece, lahko polepšamo videz kože tudi za 51 odstotkov.

Meto lahko pripravimo tudi kot hladen in osvežujoč napitek.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

KOLUMNA: Dobr jutrčk, dobr dančk, a boste kapučinčk, v čem je fora?

Objavljeno

V redu

Avtor

Dobr jutrčk, ok ta se še ni dobro zbudila. Dobr dančk, ta bi se že mogla. A boste kapučinčk, halo, kaj je to? Ne, z mlekcom bom. In nazadnje, najhujša, pri plačevanju s kartico je prijaznčkana gospa rekla: “A lahko prosim za pinček.” A???

Kaj se dogaja? Do zdaj še nisem nikjer prebrala, da pandemija, korona, morda virusek, ki je šel majčkeno mimo povzroča to bedarijo, to poneumljanje, to mičkeno zablodico. A je to morda nov sev, sevček?

V čem je fora? Mi lahko prosim kdo razloži, ker res ne razumem. Opažam pa že nekaj časa, da so tovrstne pomanjševalnice v modi, med odraslimi seveda. Zdi se kot neka dodana vrednost prijaznosti, a žal ne deluje tako, kvečjemu dodana vrednost neumnosti. Meni je nerodno, ko me odrasla oseba tako nagovori. “O, kako bo lep danček, dežek je ponehal?” Sploh si ne predstavljam, bolje, da ne, da te  odrasle ženske, največkrat namreč slišim njih, tako govorijo še kje drugje, v kakšnem intimnem okolju!

Lepo prosim, če me vsaj malo razsvetlite, ker sem že čist boščkana.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Boste kapučinček? (foto: Shutterstock)

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Ni problemčka. Ali pa je problem, saj niti sama ne vem, zakaj je pravzaprav do tega prišlo in zakaj tisti, ki se tako izražajo mislijo, da je to fino, posrečeno. Ja, lahko je kdaj štos, bolj štosek, če je takšna, posebna priložnost sicer pa to zagotovo ni primerna komunikacija. Najmanj neprimerna, če gre za komunikacijo kot naštevate, v kavarni, pri plačevanju, pozdravu v trgovini.  Komunikacija med odraslimi ljudmi mora biti spoštljiva, tudi prijazna, a na pravi način.  In takšna je lahko brez pomanjševalnic, brez neprimernih besed ali poudarkov in takšno pogrešam tudi sama.   

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Bi radi hitreje shujšali? Jejte grenivke

Objavljeno

V redu

Avtor

Ste vedeli, da spada grenivka med sadeže, ki dokazano topijo odvečno maščobo? Z njeno pomočjo lahko veliko hitreje shujšate.

Japonski strokovnjaki so potrdili – grenivka je sadež, ki je tako močan, da lahko pospeši hujšanje. Vsebuje namreč številne antioksidante, ki vplivajo na odvečno maščobo in jo pomagajo topiti.

Raziskava je pokazala, da celo tisti, ki niso na dieti in redno uživajo grenivko, lahko izgubljajo odvečne kilograme.

Študija pa je prinesla tudi odlične rezultate vseh tistih, ki so bili na dieti, vsak dan pa so pred obrokom pojedli tudi pol grenivke. Samo zaradi tega sadeža, so dodatno izgubili še 1,65 kilograma mesečno.

Raziskava je še pokazala, da obstaja povezava med grenivko in inzulinom. Kemijska sestava sadeža namreč pozitivno vpliva na raven inzulina v krvi, ga znižuje in tako pospeši hujšanje.

Kako shujšati s pomočjo grenivke?

Grenivka pospešeno topi maščobo.

Najboljši način je, če vsako jutro na tešče pojeste po en sadež. Lahko pa grenivko tudi zmešate s paličnim mešalnikom, dodate deciliter tople vode in tak napitek pijete na tešče vsako jutro. Vztrajajte nekaj tednov, zadovoljni boste!

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO